25 12
發新話題

[認真] 友台係咪已經死左?

當睇亞視咁既態度就岩啦!

我連link都剷左4.5世
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

2012年,我流亡至此,因為話礦務署諗様既諗字,係話完一個月之後,我忽然被封一個月,係一個叫L85A1既諗様封的。突然被封前,我係WGY個邊成日出DIY Post,係版規申訴無效(無人理),我用封號下僅餘的功能,編輯帖子內容,搬POST,只留下鬧佢地的字句。而十幾個post就突然貼出泥,洗版咁。。。當時阿公好心收留我呢個異見人士,仲幫我分批貼出舊PO,免得各位一時"難以消化",大恩大德,沒齒難忘!

部份原委,見内文留言。
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... ht=%A4%AD%A5S%A7%CC

除左C6250同jacko外,真係無乜人係做野,有都係阻住人做野。

就係咁,我呢個小人物就係度講足4年,所以我係吾係都出下PO,製造下話題比大家吹下水,Keep住有人泥

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

當睇亞視咁既態度就岩啦!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gtoray 於 31-7-2016 11:31 發表
希望大家勿再對友台現任或前任版主口誅筆伐了
過去的就算吧,可能將來大家可以響呢度成為朋友
我吾係想NeW番出泥忽佢地,窮扣莫追嘛。。。

我只係想講我做乜係到9UP同貼埋D19PO的原由,無其他。

佢地D版主咪係以前係WGC討論區興波作浪,只許自己玩美佬槍,人地玩俄佬野就好邪惡要打壓下,三五個網友little circle咁樣,尤其是個AD勿LAB。。。。時年2003左右,八九年後重新上返網去WGY,咦,做諗埋斑竹既。。。。哦!為威餵也!

斑竹們就係咁做左城堭爺,咁邊個升佢地架,咪就係"看更"們咯

管理處至叻之處係揾J兄做斑竹,盡責的J兄做到嘔血。。。

故事就係咁。

咁亞視執左點呀,惋織呀,悲傷呀,完成歷史任務呀云云。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 31-7-2016 16:05 發表

不用解釋"佢覺得你樣衰ban"

簡單直接!

自己友有多次犯版規!安然無恙!

O+好例子
有時球證落場踢埋添

親疏有別就更啦

算啦,免費野,認真係我on9姐,ATV係不能同TVB比既

人比人比死人,好似呢度幾個版主又低調又吾答爹又公正又做野又快手,同佢地比咪即係謀殺佢地!

做fd同溝女一樣,有時要睇人地想吾想fd,無謂強求

《河湟有感》司空圖

試過賣全新野被汪玲!後來改99%新先俾貼。。。咁我當時四圍放野,一個文稿咪四圍貼咯。。。點知外國壇有老外PM問我,what's different of band new and 99%new...

呢D只有ATV核心外圍既先答到核心內圍既政策.

我都係聽稿兄叫我轉台我先轉,搞搞下我就成日叫人轉台,J版大實嬲死我

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gtoray 於 1-8-2016 15:40 發表

友台最光輝當然是wgc年代
但最黑暗亦是那個年代
亦是CGF起壇原因之一
由wgc轉為wgy亦因慣性收視?而一直比CGF流量高
直到近兩年因疏於管理及論壇出現程式問題又未能解決
才令wgy人流漸疏
但說到底,wgy網主 ...
不如揾人講下WGC時代的秘史

《河湟有感》司空圖

當年我係WGC時仲係中學雞,頂吾順佢地D冷戰意識,例如AK係邪惡的,玩俄軍,老解是敵人,所以當年我都係MSN另起過一壇 。。。。不過睇佢地內哄都好有趣,當年潮興拎蕭添遮眼相畫圈圈,互曬裝備互指錯處,然後熱烈地祝福對家。。。我最後睇個陣好似係拗緊SPR火帽的真數,兩幫人都做左同一個火帽但不同SiZe

以前好似砌一支圓筒AR狙就好勁了。當年AK就得兩支,一係豬標身,一係醒琪身,木就豬標同卡牌木。

當年今日添

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 屈濕 於 1-8-2016 17:27 發表
初初都係用友台,跟住慢慢轉左泥呢邊,呢到舒服好多
不過呢度又少左好多人,可能個個都走哂去非死不可度
非死不可???

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Tango1997 於 1-8-2016 20:31 發表

非時卜
澳艾思!澳艾思!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 紗夢 於 1-8-2016 21:54 發表
有無師兄由"新聞組"玩到黎依度 相認一下麻

話說當年係Newsgroup 出左個PO話想(像真化)枝MP5
有位"師兄"直頭影幾左相SEND比我,
果個年代收到張"高清大圖"
真係如獲至寶
咁就14年

你幅圖有問題

《河湟有感》司空圖

慈母版

以前用IE,netscaep,透過剛剛普及的寬頻,用yahoo搜尋wargame(未有google),就出野賤發消友,就係咁click入去,呢個就係佢既偉大的歷史作用!wargame人就係靠街場,fd撚fd之外,係到吹水,約戰,買賣識.以前買賣post,係清單咁,無圖片,例如:
-------------------------------------------------------
#123    sovietarmy2012        1/8/2016
放AK16.$1000
誠放AK16一支.全新無花.罐底中(當時未興講蕉耳).$1000
旺地恆交收.電話2456 7111
-------------------------------------------------------
#124    阿工        1/8/2016
美軍BDU一套
.......

係手機剛有和弦,幾色彩芒按膠掣年代,除左煲有線電話粥就係icq,msn,聽CD睇下書,邊有智能電話wtsapp,google,facebook打卡影早餐架

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2016 08:45 發表
睇返友台應該係05年開壇? 呢邊留言版早過個邊但好似開壇係個邊先?

友台以前全盛時期其實都好多高手雲集都識唔少大師, 不過同樣相對一樣新手都好多(包括個時新入們既我 )
印像中當時一版都係"你想"咁上下p ...
我印象中你好似某件事之後就係呢度常客了

《河湟有感》司空圖

新聞組係乜架科?

今朝上wgy,原來上到,算乜野死亡,好歹都有十幾個on奶

新手問的問題看似無聊是必然,連基本認識的積累都没有,又怎懂得問呢...我都問過好多問題無人去答我

我覺得有D工作可以幫到新人,就係將常見問題編匯成左輪拉雜談,或者好似一D外國軍友咁整理成維基格式.舊版的wargame指南已經有D過時了.甚至槍械資料上可參考D-boy格式.我DIY槍時曾想把資料給D-boy,因為搜集需時,而每把槍於DIY前必然看過很多網站文章,點都有些心得,收埋不如分享給後世.試過有人(別問我是誰 )刨左幾次D-boy就挑我機,令我感到中文資訊的準確和深入有待改善.

世界科技日新,資訊爆炸,整合和分析比採集更重要.美國全球至強,不苦惱於情報搜集,而苦惱於情報,整合和分析,所以屢屢遭襲!

有時人生在世有如白駒過隙,倒不如為大家做點時,生命的意義才催向無限,死後有些東西留給世界

起碼引用好過次次用手打!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 新手一隻 於 4-8-2016 14:50 發表

如果真係有此等資料庫,就實在係一件大大造福我地班新仔的好事
我呢個老-新仔都仲等緊有心人

《河湟有感》司空圖

25 12
發新話題