發新話題

[認真] 友台係咪已經死左?

好似近年友台少左好多討論而家仲死埋?
其實係咩原因

引用:
原帖由 FBC1 於 30-7-2016 22:55 發表
友台曾經光輝,可惜近幾年沒落.
印度中最光輝個期一般討論區每日都2百幾回覆,AGNGBB個post好熱鬧,二手區買賣效率高,唔知幾時開始越來越少人討論,呢邊開始多人 ,中間發生左咩事

回覆 15# 的帖子

講講下又好似係,印象中友台好少見版主網主會同網友互動,一般都係開個討論區比玩家自由發展,多人玩Wargame個期就多人傾,近年少左人玩wg又少左係討論區傾變相人少左少左好多老手傾
呢邊就互動多D巴打們都親切D習慣左上黎唔講唔覺都傾左咁多年

嘩,原來咁多不可吿訴故仔,咁唔怪得啦。。
即係球證 旁證 加上主辦 協辦 所有單位 全都是我的人

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-8-2016 18:36 發表
fb果邊點都唔可以同論壇比
搵舊文方便好多
唔明fb個D點傾計,加上唔鐘意淨係圍内一班人傾
論壇開放咁多大家都可以吹下水分享交流下個feel先好

回覆 36# 的帖子

印象中以前未上wgZ官網未出WGY就係上呢度軍火褲睇D槍既資料 ,個時cgF係好似未有論壇得二手交易留言版?  因記得個時學生哥冇水成日睇呢度二手野 ,
到wGY正式開壇就做左第一水會員, 之後先"發現"原來呢道有論壇先黎吹水
其實以前會唔會係搜尋問題? 因友台個名係古高打Wargame第一個係佢所以新手係留意左個邊先慣性左人流多D?  不過都好幾年前都主要係呢邊傾, 主要多好多深入研究討論加上傾開有感情

引用:
原帖由 gtoray 於 2-8-2016 00:35 發表

二手街以前都係咁的
就係咁,以前日日睇

回覆 63# 的帖子

睇返友台應該係05年開壇? 呢邊留言版早過個邊但好似開壇係個邊先?

友台以前全盛時期其實都好多高手雲集都識唔少大師, 不過同樣相對一樣新手都好多(包括個時新入們既我 )
印像中當時一版都係"你想"咁上下post, 大約係 "M4邊個牌子好?" "點改勁D支槍" "新手買乜槍好"
到自己開始玩熟左見新手問野都解答下,但有時D問題不斷重覆,答完多謝都冇句, 其實都開始明班老手點解少左留言, 個時都己經轉去留意二手區多,

直到呢邊啱入黎感覺比較住重禮貌,但傾野會比較放鬆唔會話要呃post呃分 ,
同埋CGF個分類做得好好,GBB/PTW/一般區/吹水區可以集中討論, 一禁入去就有大量相關資料
所以都係鐘意呢邊傾個邊睇二手野

回覆 64# 的帖子

記得之前改網址提名,唔知邊個得獎
而家搜尋頭幾個都見到CGF

死因係乜先

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-12-2016 00:08 發表
咁多日都冇返生應該atv了...

睇返呢個po d留言
諗起以前係果邊學左唔少野
最記得係執look指南 當年跟住執look指南執左個army兵仔look
玩到依家
以前友台真係幾好人流好旺, 唔知幾時開始我都少左上去
咁就冇左可惜...亦要珍惜呢邊, 冇左香港仲有乜討論區傾wargame

發新話題