26 12
發新話題

[others] 2016 版 Guarder MEU

好重皮呀
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 NCP013 於 11-8-2016 17:40 發表

但樓主隻frame 現兜兜show出來真係新版來
新版舊版我唔識分辨,但我相信《店長》,佢一定唔會呃我……

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-8-2016 18:52 發表
好重皮呀
吉打野,貴極有限喇……  ^_^

師兄條管執得靚呀.
FBC1

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2016 17:18 發表

電鍍版三年前的砌都唔洗點執woo
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 4462&highlight=
CHING, 你呢篇分享文章小弟拜讀過好多次...(其實仲BOOKMARK左得閒就毒下自己)
但係同一篇文入面有另一位CHING都要搞一大輪先裝得掂..
個人已經覺得有風險, 需知道小弟覺得一裝一拆已經好麻煩, 仲要DIY能力接近零...

引用:
原帖由 NCP013 於 11-8-2016 17:40 發表

但樓主隻frame 現兜兜show出來真係新版來
唔識睇...又未係槍街睇過實物
所以而家都唔知到底除左寫明係2015VER.之外既款, 仲有無咩包裝可以分辨到~

引用:
原帖由 stevechau 於 12-8-2016 12:27 發表

唔識睇...又未係槍街睇過實物
所以而家都唔知到底除左寫明係2015VER.之外既款, 仲有無咩包裝可以分辨到~
睇下身好明顯...舊版GRIP螺絲位係跟下身一體...新版係分開

引用:
原帖由 Kwind 於 12-8-2016 12:32 發表

睇下身好明顯...舊版GRIP螺絲位係跟下身一體...新版係分開
好!! 我得閒再落去睇下~

舊板好定親板好呢???😓😓😓😓

引用:
原帖由 bob916 於 13-8-2016 13:33 發表
舊板好定親板好呢???😓😓😓😓
咁就一定係新版好過舊版喇……

隻色真係比pgc個近乎綠色的「黑」色順眼得多多聲

26 12
發新話題