發新話題

Rare Arms XR25 開箱+問題討論 (SR25)

感覺上入哂15發係有D勉強,所以我都係入12,13發左右
我打左大約20匣,JAM過一次(用APS CO2)....不過佢說明守則有講明係會有JAM既可能...所以我當時冇咩理會~~~~
不過打完之後...認同有CHING話SHELL係損耗的,因為D SHELL打多2匣都已經又崩又花啦
我冇遇到樓主既情況,不過我每次RELOAD完拉CHARGING HANDLE黎放BOLT,再扣雞係冇反應,一定要按網球拍先可以成功再次擊發

題外話~~~~我玩果陣我屋企人仲問我係咪打緊真槍,見到DSHELL仲問係咪真子彈

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-8-2016 14:46 發表

係啦, 我都想搵, 唔知A&K/ G&P /  糖八果D大陸SR25 suppressor 啱唔啱入
CHING,試完話我知啊!!!我都想知
THX

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-8-2016 14:45 發表

你真係好彩, 仲未有大問題, 我用槍地獄特價果D CO2, 有時會邊咗兩連發, 應該係唔夠力Blow低個Hammer LOCK 實個C-牙, 但反而兩連發下又未試過JAM
好多數反而係新氣頭幾啖最易JAM... 暈
我係到諗...CO2應該隻隻一棣,但因為之前試過D 平GAS會有反效果,所以E+買左'我們'果隻試下先

呢支野真係好槍手!!!同埋唔係到到有
如果SHELL要KEEP住好狀態....咁就真係真係燒銀紙啦~~~~~

CHING, 我覺得你應該INBOW廠家你所出現既情況會好D
睇下人地有咩意見,可能唔使哂D無謂錢呢,

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 26-8-2016 01:48 發表
剛剛又打了四匣,
今次在chamber 落了油, 重新把彈殼夾在磨機上, 把前後都磨圓再拋一下光, 直至滑滑的感覺

舊彈匣依照新買的彈匣修正好變形部份, 每個匣入7-8發

入氣第一二槍多數JAM , 所以先打四下空槍, 再上 ...
咁快就磨損!!!!唉~~~~~
睇黎要同廠家傾下計

等我又學下樓主去'唐8'買反支Suppressor先

想請教各位
我次次換CO2時都要先COCK槍把HAMMER拉低先,否則支CO2會被放哂D氣
請問係咪正常嫁?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 13-9-2016 14:47 發表

唔太正常, 但打到就算啦,

我情況係, 無論COCK唔COCK槍, 我扭到將近就要吉穿支氣時, 先停一停, 再快手扭埋最後一下, 咁可防止漏氣
扭完後有兩個狀況,
1. 乜事都無, 無氣漏, 支槍無動作
2. 支槍無那那會BO ...
我都試過係未COCK槍情況下出現NO.2
我估係因為同一時間有大量CO2'勇'入,所以CO2由出氣位'勇'上'非'機,帶動成條槍機向後BOLT 一下....
如果我'吉'穿左支CO2,聽到開始慢慢噴氣,之後再COCK一下槍,就會停止噴氣,再上反緊未CO2咁就OK
坦白講,到現時為止,我都冇100%信心換支CO2,係YOUTUBE見人換就好簡單...但呢支就真係R哂頭

同你分享一下~~~~~
我問左廠家啦,佢地話入CO2前,係要先COCK槍,令HAMMER唔好打到到氣'佛'
原理就等同點解CHING你BOLT左一下後就回復正常

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-9-2016 23:24 發表
各位, 我已好肯定我的槍卡彈的原因, 不是在於槍, 是在於彈殼
今日買了兩盒全新彈殼, 打了48發一點卡都沒有, 彈殼飛得很遠很夠力

看來, 彈殼是不能省的成本,大約30-40個繞環就要換, 或維護

希望廠家快點研發低 ...
我的都已開始卡彈了,平均用30次左右
看來,彈殻是有壽命的,而且壽命不長呢!

自於有倆槍連發問題,我懷疑是buffer從尾通彈出(因為果粒 的 頂5到)
令回膛時buffer因彈過頭而接觸司牙同hammer,
懷疑姐都係!未有證據證明

今日有時間又玩左一陣
認同樓主講法,用新彈殻的確係5會jam(希望廠家可以研發成本較低既彈殻,至於舊彈殻,我用砂紙磨滑後亦都用得(試左幾粒ja,要打多幾次先可證明)
雙連發問題,我抹晒火控既油,再每次開槍時,扣實/扣到盡個板機,雙連發已無再出現
希望幫到大家

咁朗哥對JAM彈有冇D咩見議?

發新話題