36 123
發新話題

Rare Arms XR25 開箱+問題討論 (SR25)

引用:
原帖由 我當你透明 於 13-9-2016 19:12 發表

我都試過係未COCK槍情況下出現NO.2
我估係因為同一時間有大量CO2'勇'入,所以CO2由出氣位'勇'上'非'機,帶動成條槍機向後BOLT 一下....
如果我'吉'穿左支CO2,聽到開始慢慢噴氣,之後再COCK一下槍,就會停止噴氣,再上 ...
入氣前留意下呢個位, 個HAMMER係唔係打晒入去, 但唔知有冇影響
照計就係打晒入去, 就會Bolt 一下, 之後就正常,
除非係D氣噴出來, 個BOLT不為所動, 咁就會不停噴到無晒氣為止

各位, 我已好肯定我的槍卡彈的原因, 不是在於槍, 是在於彈殼
今日買了兩盒全新彈殼, 打了48發一點卡都沒有, 彈殼飛得很遠很夠力

看來, 彈殼是不能省的成本,大約30-40個繞環就要換, 或維護

希望廠家快點研發低成本彈殼, 或加強彈殼壽命
只要成本能降低, 玩的人自然會多

引用:
原帖由 我當你透明 於 16-9-2016 21:29 發表
自於有倆槍連發問題,我懷疑是buffer從尾通彈出(因為果粒 的 頂5到)
令回膛時buffer因彈過頭而接觸司牙同hammer,
懷疑姐都係!未有證據證明
我估係C牙.. 因為VFC 果支都開始連發..  玩具槍真係不及真槍強度, 話晒都係鋼, 但真係同珍品有一段距離

前日比朗哥撤底CHECK過, 24號零件無蝕, 但太多油, 抺走晒, 無再連發了,
同日換埋支鋼外管, 重量十分足, 以及成支槍平衡咗, 而家真係應鋼就鋼, 應鋁就鋁

引用:
原帖由 我當你透明 於 7-10-2016 12:53 發表
咁朗哥對JAM彈有冇D咩見議?
換過批彈係必要, 換了就不JAM

引用:
原帖由 rainey 於 13-12-2016 23:07 發表
謝謝分享。
師兄支槍真係好正。
請問支槍係收藏自hi, 定有一班跳殼好友一齊玩?
我用來自HI的, 實在無跳殼好友

36 123
發新話題