發新話題

忽發奇想...

盾牌.....打CQB都可以諗諗, 不過一定死xx梗
本來無一物, 何處惹塵埃

總括來講出街無人會受你玩
就算有人陪你玩都不見得有咩咁好用...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 6MM 於 10-2-2007 16:36 發表
盾牌打 game 的後果只會越打越近,令至全身中彈,最後打交及口角
如果用盾牌 , 我想大家會放棄用槍打 wargame
改到中古時期用金屬流星鏈球打 wargame
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

引用:
原帖由 qkraymond 於 11-2-2007 21:48 發表

如果用盾牌 , 我想大家會放棄用槍打 wargame
改到中古時期用金屬流星鏈球打 wargame
用刀劍

小朋友問我點計算盾牌o既「耐久值」問題呀....

頂,到底佢知唔知自己打緊機戰定係打緊wargame架.....

引用:
原帖由 皇家御貓 於 11-2-2007 18:09 發表
總括來講出街無人會受你玩
就算有人陪你玩都不見得有咩咁好用...
如果個盾射得爆,有耐久度,咁又好玩d
例如用發膠料/飛機木做
射唔入的鬼同你玩咩?

引用:
原帖由 於 10-2-2007 16:28 發表
除非全自己友 , 唔係都幾難落到場

不過整出黎唔係冇作用 , 可以俾佢地 just for training
引用:
原帖由 6MM 於 10-2-2007 16:36 發表
盾牌打 game 的後果只會越打越近,令至全身中彈,最後打交及口角
agree
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 積夫 於 10-2-2007 16:04 發表
如果有小朋友打算帶個自製「盾牌」落去打game...各位師兄有何高見?

個衰仔同我講:「o車~~~人地SWAT真係做野o既時候都會有盾牌的喇!」

我應佢:「你真係做到個同人地一樣o既出來再同我講....」

但係 ...
用盾牌容易有了槍嫌疑

use thin aluminium sheets to make the shield
and I think people will accept it

it adds fun to the game too

I suppose

用盾牌,我覺得在雙方協議過的話是沒問題的,當然還要設定使用手則,否則就真的一定口角了.

盾牌,在沒有類似手榴彈之類的武器下作cqb中作衝入門口用是不錯的.

當然,拿來作訓練是最好的了.(因為我也試過.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 12-2-2007 21:46 發表

agree
係一定會....

they use 80lb steel shields in realife and jolly little you uses a 3lb PVC sheild? how real is that?

honestly, it's like wearing airsoft body armour and saying it's like wearing actual US issue kevlar

引用:
原帖由 Henry 於 13-2-2007 08:05 發表
they use 80lb steel shields in realife and jolly little you uses a 3lb PVC sheild? how real is that?

honestly, it's like wearing airsoft body armour and saying it's like wearing actual US issu ...
玩個feel啫

會係死得最慘果個.

都係放棄吧啦...我記得二手街有人賣盾牌賣左n世紀都無人要...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

發新話題