發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 laiwangkai 於 16-9-2016 23:51 發表
行34mm tube買唔買到mount?
原裝廿呎外睇都有丁點似Seekins 既,頂住檔先

引用:
原帖由 laiwangkai 於 16-9-2016 23:51 發表
行34mm tube買唔買到mount?
我都想知,若有都可以諗諗佢

引用:
原帖由 loveless 於 16-9-2016 23:34 發表
呢碌一皮買到幾支了。
終於都敵唔過好奇心要整番支
shooter買?
二千幾?

引用:
原帖由 loveless 於 16-9-2016 23:34 發表
呢碌一皮買到幾支了。
終於都敵唔過好奇心要整番支
裝上去望下點樣??

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 01:17 發表

裝上去望下點樣??
Del

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 01:17 發表

裝上去望下點樣??
假期明晚至返港耶,再者我都冇SR25  , 不如裝落HK417俾你睇?
鏡係Shxxter買,都格過o下價,外國有平d但連運費又打番和,費事隔山買牛了
原裝有跟一對34mm low mount,款係仿seekins 的, 造工呢...以millett標準算好OK,以spuhr標準就好玩具

真品落場驚打爛,小弟又不是角色扮演,所以不考慮。
若只想個樣似真野,價錢不太貴(around $1000)又頂到GBB既,有無咩好選擇?

引用:
原帖由 loveless 於 17-9-2016 11:46 發表

假期明晚至返港耶,再者我都冇SR25  , 不如裝落HK417俾你睇?
鏡係Shxxter買,都格過o下價,外國有平d但連運費又打番和,費事隔山買牛了
原裝有跟一對34mm low mount,款係仿seekins 的, 造工呢...以millett ...
好呀, THX THX, 如用係SR25又想保留IRON SIGHT, 都要局住搵個34高橋, 係外國訂應該唔難

引用:
原帖由 狂人 於 17-9-2016 13:03 發表
真品落場驚打爛,小弟又不是角色扮演,所以不考慮。
若只想個樣似真野,價錢不太貴(around $1000)又頂到GBB既,有無咩好選擇?
其實我用緊COPY M3  粗粗地用住先, 暫時都無走位

今日打開始有幾次雙連發, 我諗個SECONG C牙夠期了... 太差..  唯有等補品

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 14:54 發表

今日打開始有幾次雙連發, 我諗個SECONG C牙夠期了... 太差..  唯有等補品
其實我唔係好搞得明,我見好多廠都有copy m3,究竟正版M3係邊間廠出的?Copy又邊間廠出的較好?
我枝SR25打左幾匣已有連發,我唔相信係零件咁快蝕到出現呢個問題。反而覺得其他原因。我發覺,叉爆氣頭幾槍一定係連發,之後又會正常,不過唔肯定有無關
如果真係司牙問題,應該係廠方補救,而唔係等補品,畢竟呢個係生產上的問題

34mm  高mount(1.5"唔係難搵,但係要個有返咁上下質數都隨時貴過支彷鏡

附件

18-9-2016 00:27

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 14:54 發表

咁快有鍋氣? E記仲加價wow
睇黎要原廠或補品改改個結構加強用料同耐用度先穩陣。。

引用:
原帖由 laiwangkai 於 18-9-2016 00:27 發表
34mm  高mount(1.5"唔係難搵,但係要個有返咁上下質數都隨時貴過支彷鏡
Usmc用果隻間唔時見到 大約1400左右

引用:
原帖由 狂人 於 17-9-2016 16:14 發表

其實我唔係好搞得明,我見好多廠都有copy m3,究竟正版M3係邊間廠出的?Copy又邊間廠出的較好?
我枝SR25打左幾匣已有連發,我唔相信係零件咁快蝕到出現呢個問題。反而覺得其他原因。我發覺,叉爆氣頭幾槍一定係連 ...
M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係無法單從外觀去知悉硬件的規格。
或者你有留意到,之前有幾位師兄都不約而同地提到Arex 的M3鏡。
A牌這支沒有marking,沒有發光, 望入去亦只有十字而冇mil-dot點。
但自己手上有的3支這種leupold仿鏡中,只有呢支A牌係真正40moa上下20moa左右規格地可調,其餘2支既度數都係亂黎的,一支神奇到幾百clicks後仲有得扭..
當然大部份人見到A牌支鏡連mil-dot都冇,已經飛o左佢。

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2016 08:34 發表

M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係 ...
多謝解答,相當清楚,而家明白曬了。
我打算買copy,個人比較著重枝鏡頂唔頂到SR25咁勁既recoil,不過真野黎講vector個價又真係幾抵用,都可考慮

發新話題