發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 gainax 於 18-9-2016 01:27 發表

咁快有鍋氣? E記仲加價wow
睇黎要原廠或補品改改個結構加強用料同耐用度先穩陣。。
可能話短期內唔再有貨出,所以加價?

引用:
原帖由 狂人 於 18-9-2016 12:52 發表

多謝解答,相當清楚,而家明白曬了。
我打算買copy,個人比較著重枝鏡頂唔頂到SR25咁勁既recoil,不過真野黎講vector個價又真係幾抵用,都可考慮
真係好睇你行角色扮演定實用風格, 我都煩咗好耐..  如果中六合彩就唔洗煩..

咁佢而家加到幾錢??  我睇落遲早變FULL AUTO

回覆 152# 的帖子

估計是擊槌sear的彈簧簧力不夠造成擊槌脫鉤....頭幾發氣壓強的時候會震脫...氣壓降下來就恢復正常
換彈簧或是將彈簧拉長增加簧力可以克服這個問題

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2016 08:34 發表

M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係 ...
ares仲有冇出呢?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 18-9-2016 19:00 發表

真係好睇你行角色扮演定實用風格, 我都煩咗好耐..  如果中六合彩就唔洗煩..

咁佢而家加到幾錢??  我睇落遲早變FULL AUTO
你最後揀左實用風格?我都唔知而家加到幾錢。
到今日廠方還未有回覆我的查詢電郵,相信要靠自己解決了

引用:
原帖由 1970 於 18-9-2016 19:53 發表
估計是擊槌sear的彈簧簧力不夠造成擊槌脫鉤....頭幾發氣壓強的時候會震脫...氣壓降下來就恢復正常
換彈簧或是將彈簧拉長增加簧力可以克服這個問題
推斷好合理,的確是頭幾槍連發,之後又正常

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 01:17 發表

裝上去望下點樣??
手機相交住最低還款額先
唔好理條升橋,係放假前裝上去未拆番,條scout橋其實唔啱用..
遲o下至再講詳盡點,因為自己都未有時間去試支鏡..

附件

19-9-2016 00:50

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-9-2016 19:55 發表

ares仲有冇出呢?
長沙灣Showroom擺o左支响度,但唔知有冇貨賣呢

引用:
原帖由 loveless 於 19-9-2016 00:49 發表

手機相交住最低還款額先
唔好理條升橋,係放假前裝上去未拆番,條scout橋其實唔啱用..
遲o下至再講詳盡點,因為自己都未有時間去試支鏡..
外型都唔錯, 有50MM M1感覺

回覆 156# 的帖子

可試試134A.若沒有連發...那就是簧力不足的問題了

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2016 08:34 發表

M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係 ...
今日去Arex showroom睇過枝copy M3,幾實淨,有Mil-dot,不過店員話唔肯定頂唔頂到GBB,同埋$9xx咁既價錢,我寧願放棄個M3樣,加少少錢買真野vector好過。

引用:
原帖由 1970 於 19-9-2016 12:53 發表
可試試134A.若沒有連發...那就是簧力不足的問題了
如果真係彈弓力不足,應該點解決?

引用:
原帖由 狂人 於 19-9-2016 14:11 發表

今日去Arex showroom睇過枝copy M3,幾實淨,有Mil-dot,不過店員話唔肯定頂唔頂到GBB,同埋$9xx咁既價錢,我寧願放棄個M3樣,加少少錢買真野vector好過。
VECTOR外觀唔錯, First Focus Plane, 二千幾其實抵玩, 主要考慮係個34mm橋無乜選擇, 同埋你LIKE唔LIKE 50mm 口徑

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2016 14:43 發表

VECTOR外觀唔錯, First Focus Plane, 二千幾其實抵玩, 主要考慮係個34mm橋無乜選擇, 同埋你LIKE唔LIKE 50mm 口徑
First Focus Plane 十字在低倍數時其實幾滑稽

引用:
原帖由 loveless 於 19-9-2016 14:57 發表

First Focus Plane 十字在低倍數時其實幾滑稽
我把玩過佢支FFP 1-4X, 幾有趣, 放大個倍數, 個mil-dot會跟位放大

發新話題