發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-9-2016 23:39 發表

我支未上膛係落唔到SAFE, 而且Fire mode selector 唔鬆, 正常, 可能你抽到槍王..
我試槍時已發覺呢個問題,但當時以為SR25同M4唔同。而家都唔知點整

引用:
原帖由 gainax 於 10-9-2016 23:44 發表
未上膛唔可以落SAFE,係指hammer撃發左程90度唔可以較返SAFE
定hammer未撃發程45度在下壓扣住都較唔返safe?
正常應該cock左槍,hammer 45度情況下,才可以較去safty。而家我係唔cock槍已可較safty

附件

10-9-2016 23:56

引用:
原帖由 狂人 於 10-9-2016 23:56 發表

正常應該cock左槍,hammer 45度情況下,才可以較去safty。而家我係唔cock槍已可較safty
你邊度買? 咁要返去維修下, 我估可能某些零件組裝出錯了,

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-9-2016 00:06 發表

你邊度買? 咁要返去維修下, 我估可能某些零件組裝出錯了,
問左,店長已答應幫我維修。不過咁貴一枝槍,QC咁既水平,有點失望姐

唔該想借POST問一問支HK417係cock槍之前較唔到safe是否正常?

引用:
原帖由 狂人 於 11-9-2016 00:14 發表

問左,店長已答應幫我維修。不過咁貴一枝槍,QC咁既水平,有點失望姐
你買果間都算係咁, 香港大部分槍店比咗錢就話知你

咪係, 呢下QC HEA 咗

引用:
原帖由 vulcan 於 11-9-2016 00:57 發表
唔該想借POST問一問支HK417係cock槍之前較唔到safe是否正常?
係正常, 我諗大部份AR系都係咁

好似HK416比一般AR唔同係可以唔cock槍selector都可以較到safe

唔知係VFC抄唔足定417個selector係唔一樣

跟進返個safety問題先
原來係有枝pin鬆左出黎,所以導致未cock槍都可落safety位。
不過今日又發現有幾個問題
1)trigger 上面兩枝pin好鬆,打一兩匣已鬆出黎。
2)打打下會變連發。
3)manual中較hop up個方向可能係錯既,即係順時針方向才是+hop up。
4)manual 中最多裝彈量又20又30,唔知邊個真。
難道咁貴買枝槍只可掛牆?

附件

11-9-2016 12:11

11-9-2016 12:16

11-9-2016 12:18

我覺得佢咁突然大量出貨,組裝工人應該未熟練新槍組裝技巧所以有出錯了? 有售後包底算好好過打發你走
但槍身條PIN打幾下就甩出黎唔只師兄有,似係PIN尺吋未FIT所致?定係PIN入面個C RING未夠緊扣唔實條PIN?

就真係要拆出黎淨裝PIN睇下鬆定緊先知, 如果係太鬆甩出黎咁可以寫信比V記反映下可能會有跟進

睇返實物及爆炸圖,枝pin係有留位扣c ring的,不過就無左個c ring

引用:
原帖由 狂人 於 11-9-2016 12:11 發表
跟進返個safety問題先
原來係有枝pin鬆左出黎,所以導致未cock槍都可落safety位。
不過今日又發現有幾個問題
1)trigger 上面兩枝pin好鬆,打一兩匣已鬆出黎。
2)打打下會變連發。
3)manual中較hop up個方向可 ...
呢兩日再打, 都有廿個匣以上, 試過一下連發兩槍, 多數C牙扣唔實
自從上次打第四匣彈過PIN後, 再無彈過出來, 應該係工人組裝時個C RING扣唔中個位
加HOP UP 一定係順時針, 個PIN一路順時鑽入去,頂起個HOP UP 條鐡, 即加壓HUOP UP 膠,
匣應該24發左右
同埋用GHK入彈咀入彈順過用原廠入, 又唔會傷個入彈咀

引用:
原帖由 狂人 於 11-9-2016 20:36 發表
睇返實物及爆炸圖,枝pin係有留位扣c ring的,不過就無左個c ring
冇左c ring點扣實支pin ,咁唔怪得之

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 23:46 發表

冇左c ring點扣實支pin ,咁唔怪得之
要真係拆散曬先可以肯定係無左c ring定甩左c ring。但而家肯定係無扣c ring的

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-9-2016 22:11 發表

呢兩日再打, 都有廿個匣以上, 試過一下連發兩槍, 多數C牙扣唔實
自從上次打第四匣彈過PIN後, 再無彈過出來, 應該係工人組裝時個C RING扣唔中個位
加HOP UP 一定係順時針, 個PIN一路順時鑽入去,頂起個HOP UP 條 ...
司牙扣唔實,會唔會係因為零件未磨合?定係彈pin引致?
咁你自己扣返個c ring ?
入彈我用KWA出那個入彈器,fit位

發新話題