發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 狂人 於 12-9-2016 10:50 發表

司牙扣唔實,會唔會係因為零件未磨合?定係彈pin引致?
咁你自己扣返個c ring ?
入彈我用KWA出那個入彈器,fit位
佢原理係個bolt 打完由buffer 筒彈返回位時, 會將個hammer release返, 再個hammer彈返去打VALVE前, 個second Scar 就用來扣停個hammer, 令佢停係預備射擊位置
應該唔係零件磨合, 反而係越得多, 扣唔實的機會就不斷增加
呢個問題係兩支不同廠的SR25都出現, 我就唔太識搞, 不過VFC呢支就只試過一次

我諗都可以掛, 但我未折過SR個trigger, 唔熟最好搵師夫搞, 彈晒出裝唔返來就慘

我覺得GHK個咀係出彈方向入彈, 即係由前面塞入去,由出口入返去, 最自然的入法
相對VFC個咀, 有上面夾硬塞入去好D, 塞得多上面個咀實磨損, 咁好快出現雙彈

唔知KWA又係點呢?

引用:
原帖由 vulcan 於 11-9-2016 11:50 發表
好似HK416比一般AR唔同係可以唔cock槍selector都可以較到safe

唔知係VFC抄唔足定417個selector係唔一樣
H&K MR556 可以, 估HK416都可以掛, 不過玩具世界, VFC 初初出HK416時 未COCK, SELECTOR真係可以照撥去SAFE, 大家以為係像真設計, 不過....VFC跟住出張告示, 話咁做會有問題 ,
但呢件事已經係幾年前, 現在果D VFC416就唔知了

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-9-2016 12:16 發表

佢原理係個bolt 打完由buffer 筒彈返回位時, 會將個hammer release返, 再個hammer彈返去打VALVE前, 個second Scar 就用來扣停個hammer, 令佢停係預備射擊位置
應該唔係零件磨合, 反而係越得多, 扣唔實的機會就不 ...
昨天我拆左個trigger黎檢查,原來真係裝漏左個C-Ring,相信搵個裝返就可解決問題。裝返好先再睇下有無連發。
KWA個入彈方法都係由頂入。師兄既推論都合理,不過要比較埋mag lip兩個位置的闊度。

裝anti- rotation pin 啦
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 狂人 於 13-9-2016 06:28 發表

昨天我拆左個trigger黎檢查,原來真係裝漏左個C-Ring,相信搵個裝返就可解決問題。裝返好先再睇下有無連發。
KWA個入彈方法都係由頂入。師兄既推論都合理,不過要比較埋mag lip兩個位置的闊度。
GHK入彈咀, 啱用係馬記MWS, VFC SR25, HK417等匣, GHK AK果D當然得, 暫時係最好用入得最順, 唔怪得好多鋪都淨係返佢個咀賣
有機會你都買粒試下包你話正, 十零蚊粒唔貴

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 13-9-2016 14:53 發表

GHK入彈咀, 啱用係馬記MWS, VFC SR25, HK417等匣, GHK AK果D當然得, 暫時係最好用入得最順, 唔怪得好多鋪都淨係返佢個咀賣
有機會你都買粒試下包你話正, 十零蚊粒唔貴
我本身都有枝GHK m4,等我試下用佢個入彈咀先

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-9-2016 08:49 發表
裝anti- rotation pin 啦
都係一個好提議,不過暫未有啱SR25 size裝的賣

引用:
原帖由 狂人 於 13-9-2016 15:45 發表

都係一個好提議,不過暫未有啱SR25 size裝的賣
SR 25就唔甘講一定啱,只知到417 都用到
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 狂人 於 13-9-2016 06:28 發表

我影咗相片比大家參考下, 我都唔見有RING,  但又無鬆出來 (可能係我睇唔到...)

另外留意一下呢個CSAR角度有冇蝕得太勁... 不過新槍無理由會蝕

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 14-9-2016 12:13 發表

我影咗相片比大家參考下, 我都唔見有RING,  但又無鬆出來 (可能係我睇唔到...)

另外留意一下呢個CSAR角度有冇蝕得太勁... 不過新槍無理由會蝕
個c-ring要拆開曬先見到的,不過我拆開曬都無,最後賣槍比我的店長很好人,找了一個給我。裝上後暫時無再彈pin。

附件

14-9-2016 22:40

引用:
原帖由 狂人 於 14-9-2016 22:40 發表

個c-ring要拆開曬先見到的,不過我拆開曬都無,最後賣槍比我的店長很好人,找了一個給我。裝上後暫時無再彈pin。
裝左c ring 之後仲點拆條pin 出黎
我生得聰明得罪你咩!!!

唔記得裝又真係粗心大意左D,總算解決左

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 14-9-2016 12:13 發表

蝕得快唔快都係睇接觸面同用料, 其次就係個彈弓會唔會太硬,
不過磨黎磨去會蝕都係正常,只要功能正常就由得佢算,
想更硬淨就要等補品出cnc高硬度鋼䭔同司牙了

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-9-2016 22:48 發表

裝左c ring 之後仲點拆條pin 出黎
咪好似其他pin咁打出黎。

引用:
原帖由 gainax 於 14-9-2016 23:05 發表
唔記得裝又真係粗心大意左D,總算解決左
解決左一樣,還要解決個連發問題。
台灣槍質素其實已很好,但要追過日本,還差QC呢一步

發新話題