發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 狂人 於 15-9-2016 10:19 發表

解決左一樣,還要解決個連發問題。
台灣槍質素其實已很好,但要追過日本,還差QC呢一步
仲有連發?  咁真係好難諗.. 可能要搵師夫

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-9-2016 11:18 發表

仲有連發?  咁真係好難諗.. 可能要搵師夫
裝返個c-ring後,滿心歡喜試槍,第一槍已連發,再打幾槍都係,之後又正常返。
試多一排,如果仲係咁就搵師傅搞。
呢枝係我第三枝V記,亦係最失望既一枝

引用:
原帖由 狂人 於 15-9-2016 11:42 發表

裝返個c-ring後,滿心歡喜試槍,第一槍已連發,再打幾槍都係,之後又正常返。
如果係台灣就方便, 呢D出廠問題, 寄返比原廠搞惦佢, 唔洗煩..
可以先EMAIL比VFC, 睇下佢點解決, 香港有冇服務點等等

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-9-2016 11:44 發表

如果係台灣就方便, 呢D出廠問題, 寄返比原廠搞惦佢, 唔洗煩..
可以先EMAIL比VFC, 睇下佢點解決, 香港有冇服務點等等
前日已發電郵比VFC,暫未有回覆

我想請教一下熟SR25的師兄

如果要配鏡配合返呢支SR25版本, 應該係
3.5-10X , 我比較喜歡40mm的直徑,

1. M1 / M3? (兩個版本我都見過)
2. Illuminated / no Illuminated ?
因我睇過好多軍用版本相片, 未見過有軍佬配Illuminated 的M3/M1, papago果未都係no illuminated
但論實用性, 有燈總好過無)

謝謝指教

回覆 125# 的帖子

non-illuminated Leupold MkIV 3.5-10x40 w/M3 turrets (1MOA elevation, 1/2MOA windage)

Leupold年代已過, 當下好似用S&B / Premier Reticles 居多...

引用:
原帖由 狂人 於 15-9-2016 11:42 發表

連發似係單發扣勾唔實擊鎚? 正常新槍冇咁快蝕到咁...
唔會又係裝工問題? 不如重新檢查裝過份下身內件先

引用:
原帖由 gainax 於 15-9-2016 16:33 發表

連發似係單發扣勾唔實擊鎚? 正常新槍冇咁快蝕到咁...
唔會又係裝工問題? 不如重新檢查裝過份下身內件先
我其實唔識整槍,所以唔敢拆得太散黎研究,所以傾向搵師傅搞。

回覆 126# 的帖子

Premier 已經收左皮 比tangent theta收購左

引用:
原帖由 loveless 於 15-9-2016 16:07 發表
non-illuminated Leupold MkIV 3.5-10x40 w/M3 turrets (1MOA elevation, 1/2MOA windage)

Leupold年代已過, 當下好似用S&B / Premier Reticles 居多...
追求原始配備, Leupold M1/M3 不二之選

回覆 130# 的帖子

講要跟足, Leupold Mark 4 M3 3.5-10x40mm係ok
講性價比,而家黎講可以話完全唔掂....

引用:
原帖由 laiwangkai 於 16-9-2016 00:08 發表
講要跟足, Leupold Mark 4 M3 3.5-10x40mm係ok
講性價比,而家黎講可以話完全唔掂....
其實有幾唔惦? 我都想學習下, 請指教  

講真, 要實用又平, 我會買VECTOR, 如果打珍槍, 我都會跟師兄你買支性價比高又好用, 因為真係買來用

不過, 如果買來做角色扮演, 真係無得揀, 當年原廠實係咁配, 仲要無紅光.. 如果買紅光版已經唔合格..

回覆 132# 的帖子

Leupold Mark 4除左8.5-25之外,全部我都玩過
論鏡片清晰度同FOV,呢個價黎講係差,加上仲要得3倍放大比率(3.5x3=10.5)
講性價比,NF支2.5-10x32mm實在好佢太多
市價大家差唔夠USD200
(雖然NF個Illuminated 唔係daylight visible)
當然,一下跳到Mark 6就真係分別大好多

呢碌一皮買到幾支了。
終於都敵唔過好奇心要整番支

附件

16-9-2016 23:34

回覆 134# 的帖子

行34mm tube買唔買到mount?

發新話題