發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2016 14:16 發表

如果套玩具已去到萬元級又用上真品去求真,
o甘用Leupold Mark AR Mod 1 可能有兩個小問題:
首先佢BDC條數會係223/55gr, 同7.62x51都相差都幾遠o下,
其二佢係25mm 幼桶身, 即係極其量上下總共有+50MOA 可調,  ...
THX , 睇完都係唔入了, 係都入支真M3

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2016 14:55 發表
鍛身MOUNT 又係另一樣可能值得留意既小事:
Leupold  鍛造mount都係鋼材的.

幾十年前, 好多瞄具仲係鋼造的, 槍身亦廣泛係用鋼造, 那用鋼mount就理所當然了.
留意組合有 3 個接觸物件:  瞄具、鏡座、槍身.
當時代 ...
咁真係唔知點配好, 可能求其整支VECTOR雞雞地MODEL算, 一係COPY M3扮下型.. 煩

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2016 15:52 發表

個人覺得最理性既組合會係 Vector 3-12X50 FFP,
加老翻 M10 QD-L 35mm鏡座.
埋單唔使3K

慳o左又可以投資少少買番對真Harris 腳架...
都啱, 呢D嘢唔知SHXXXR有冇放出鋪, 去望下, 其實我個人喜好40MM, 怕大支得濟.. 去望望搵個感覺先

我都睇過真Harris, 一千咁上下, 係外國訂返來, 但諗緊而家D老翻都做到好似..

引用:
原帖由 rho837 於 7-9-2016 16:01 發表
鏡Mount都重可以係真品, 但鏡最好有AAAA老翻! 我同自己講過一定唔會張幾支真品鏡放入去支airsoft搶度用.
本來見支真民用都唔太貴都諗諗下, 原來係唔啱7.62用, 咁就算數.. 想擬真反而更唔真實

M3二手都要六千幾係EBAY,仲要花咗,  都費時諗

SHXXX 同埋名搶都有, 但選擇唔多

仲有冇其他店有??

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-9-2016 16:33 發表

3-12X50果枝扮緊s&b
34mm管徑 買mount可能要搵真品
34都幾騎呢, 我見玩具MOUNT全部都係30MM

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 7-9-2016 16:29 發表

I am looking for the 1-6x28 FFP but wonder does it a real 1x

Also the SCOC-02 Mustang 1.5-4x30 Chevron Reticle Scope
我用緊支1-4 not FFP果支, 1X大屏幕都幾好用, 真1X來的, vector唔會吹水

反而果支FFP, 目鏡比較細, 無咁大屏FEEL, 比較過個人喜歡前者, 不過支FFP其實聲稱話會清D, FFP function, 同埋定價係貴D(特價除外)

1-6未試過, 你可比較下1X邊支舒服D

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-9-2016 16:44 發表

原裝佢有個34
唔滿足既話就得真品
mk11既話裝呢枝 用埋usmc 34mm ring for mk11
可以扮下usmc
我想上呢個mount

引用:
原帖由 rYaN 於 8-9-2016 17:48 發表

佢枝417咁大後座力我用大陸仔1-4鏡都頂到下
大陸仔除咗VECTOR 同UTG, 得1-4, 仲有?

引用:
原帖由 狂人 於 10-9-2016 22:56 發表
報個到先!
初接觸感覺:
成枝槍幾實淨,惟handguard片及fire mode selector好鬆。音爆、recoil強勁,比GHK M4更勁,特別係個音爆,真係會打到耳鳴。聽聞枝枝槍出廠個力水都唔同,可能係個較力飛鏢出廠前無較去特定力 ...
我支未上膛係落唔到SAFE, 而且Fire mode selector 唔鬆, 正常, 可能你抽到槍王..

引用:
原帖由 狂人 於 10-9-2016 23:56 發表

正常應該cock左槍,hammer 45度情況下,才可以較去safty。而家我係唔cock槍已可較safty
你邊度買? 咁要返去維修下, 我估可能某些零件組裝出錯了,

引用:
原帖由 狂人 於 11-9-2016 00:14 發表

問左,店長已答應幫我維修。不過咁貴一枝槍,QC咁既水平,有點失望姐
你買果間都算係咁, 香港大部分槍店比咗錢就話知你

咪係, 呢下QC HEA 咗

引用:
原帖由 vulcan 於 11-9-2016 00:57 發表
唔該想借POST問一問支HK417係cock槍之前較唔到safe是否正常?
係正常, 我諗大部份AR系都係咁

引用:
原帖由 狂人 於 11-9-2016 12:11 發表
跟進返個safety問題先
原來係有枝pin鬆左出黎,所以導致未cock槍都可落safety位。
不過今日又發現有幾個問題
1)trigger 上面兩枝pin好鬆,打一兩匣已鬆出黎。
2)打打下會變連發。
3)manual中較hop up個方向可 ...
呢兩日再打, 都有廿個匣以上, 試過一下連發兩槍, 多數C牙扣唔實
自從上次打第四匣彈過PIN後, 再無彈過出來, 應該係工人組裝時個C RING扣唔中個位
加HOP UP 一定係順時針, 個PIN一路順時鑽入去,頂起個HOP UP 條鐡, 即加壓HUOP UP 膠,
匣應該24發左右
同埋用GHK入彈咀入彈順過用原廠入, 又唔會傷個入彈咀

引用:
原帖由 狂人 於 12-9-2016 10:50 發表

司牙扣唔實,會唔會係因為零件未磨合?定係彈pin引致?
咁你自己扣返個c ring ?
入彈我用KWA出那個入彈器,fit位
佢原理係個bolt 打完由buffer 筒彈返回位時, 會將個hammer release返, 再個hammer彈返去打VALVE前, 個second Scar 就用來扣停個hammer, 令佢停係預備射擊位置
應該唔係零件磨合, 反而係越得多, 扣唔實的機會就不斷增加
呢個問題係兩支不同廠的SR25都出現, 我就唔太識搞, 不過VFC呢支就只試過一次

我諗都可以掛, 但我未折過SR個trigger, 唔熟最好搵師夫搞, 彈晒出裝唔返來就慘

我覺得GHK個咀係出彈方向入彈, 即係由前面塞入去,由出口入返去, 最自然的入法
相對VFC個咀, 有上面夾硬塞入去好D, 塞得多上面個咀實磨損, 咁好快出現雙彈

唔知KWA又係點呢?

發新話題