發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 狂人 於 13-9-2016 06:28 發表

昨天我拆左個trigger黎檢查,原來真係裝漏左個C-Ring,相信搵個裝返就可解決問題。裝返好先再睇下有無連發。
KWA個入彈方法都係由頂入。師兄既推論都合理,不過要比較埋mag lip兩個位置的闊度。
GHK入彈咀, 啱用係馬記MWS, VFC SR25, HK417等匣, GHK AK果D當然得, 暫時係最好用入得最順, 唔怪得好多鋪都淨係返佢個咀賣
有機會你都買粒試下包你話正, 十零蚊粒唔貴

引用:
原帖由 狂人 於 13-9-2016 06:28 發表

昨天我拆左個trigger黎檢查,原來真係裝漏左個C-Ring,相信搵個裝返就可解決問題。裝返好先再睇下有無連發。
KWA個入彈方法都係由頂入。師兄既推論都合理,不過要比較埋mag lip兩個位置的闊度。
我影咗相片比大家參考下, 我都唔見有RING,  但又無鬆出來 (可能係我睇唔到...)

另外留意一下呢個CSAR角度有冇蝕得太勁... 不過新槍無理由會蝕

引用:
原帖由 狂人 於 15-9-2016 10:19 發表

解決左一樣,還要解決個連發問題。
台灣槍質素其實已很好,但要追過日本,還差QC呢一步
仲有連發?  咁真係好難諗.. 可能要搵師夫

引用:
原帖由 狂人 於 15-9-2016 11:42 發表

裝返個c-ring後,滿心歡喜試槍,第一槍已連發,再打幾槍都係,之後又正常返。
試多一排,如果仲係咁就搵師傅搞。
呢枝係我第三枝V記,亦係最失望既一枝
如果係台灣就方便, 呢D出廠問題, 寄返比原廠搞惦佢, 唔洗煩..
可以先EMAIL比VFC, 睇下佢點解決, 香港有冇服務點等等

我想請教一下熟SR25的師兄

如果要配鏡配合返呢支SR25版本, 應該係
3.5-10X , 我比較喜歡40mm的直徑,

1. M1 / M3? (兩個版本我都見過)
2. Illuminated / no Illuminated ?
因我睇過好多軍用版本相片, 未見過有軍佬配Illuminated 的M3/M1, papago果未都係no illuminated
但論實用性, 有燈總好過無)

謝謝指教

引用:
原帖由 loveless 於 15-9-2016 16:07 發表
non-illuminated Leupold MkIV 3.5-10x40 w/M3 turrets (1MOA elevation, 1/2MOA windage)

Leupold年代已過, 當下好似用S&B / Premier Reticles 居多...
追求原始配備, Leupold M1/M3 不二之選

引用:
原帖由 laiwangkai 於 16-9-2016 00:08 發表
講要跟足, Leupold Mark 4 M3 3.5-10x40mm係ok
講性價比,而家黎講可以話完全唔掂....
其實有幾唔惦? 我都想學習下, 請指教  

講真, 要實用又平, 我會買VECTOR, 如果打珍槍, 我都會跟師兄你買支性價比高又好用, 因為真係買來用

不過, 如果買來做角色扮演, 真係無得揀, 當年原廠實係咁配, 仲要無紅光.. 如果買紅光版已經唔合格..

引用:
原帖由 loveless 於 16-9-2016 23:34 發表
呢碌一皮買到幾支了。
終於都敵唔過好奇心要整番支
裝上去望下點樣??

引用:
原帖由 loveless 於 17-9-2016 11:46 發表

假期明晚至返港耶,再者我都冇SR25  , 不如裝落HK417俾你睇?
鏡係Shxxter買,都格過o下價,外國有平d但連運費又打番和,費事隔山買牛了
原裝有跟一對34mm low mount,款係仿seekins 的, 造工呢...以millett ...
好呀, THX THX, 如用係SR25又想保留IRON SIGHT, 都要局住搵個34高橋, 係外國訂應該唔難

引用:
原帖由 狂人 於 17-9-2016 13:03 發表
真品落場驚打爛,小弟又不是角色扮演,所以不考慮。
若只想個樣似真野,價錢不太貴(around $1000)又頂到GBB既,有無咩好選擇?
其實我用緊COPY M3  粗粗地用住先, 暫時都無走位

今日打開始有幾次雙連發, 我諗個SECONG C牙夠期了... 太差..  唯有等補品

引用:
原帖由 狂人 於 18-9-2016 12:52 發表

多謝解答,相當清楚,而家明白曬了。
我打算買copy,個人比較著重枝鏡頂唔頂到SR25咁勁既recoil,不過真野黎講vector個價又真係幾抵用,都可考慮
真係好睇你行角色扮演定實用風格, 我都煩咗好耐..  如果中六合彩就唔洗煩..

咁佢而家加到幾錢??  我睇落遲早變FULL AUTO

引用:
原帖由 loveless 於 19-9-2016 00:49 發表

手機相交住最低還款額先
唔好理條升橋,係放假前裝上去未拆番,條scout橋其實唔啱用..
遲o下至再講詳盡點,因為自己都未有時間去試支鏡..
外型都唔錯, 有50MM M1感覺

引用:
原帖由 狂人 於 19-9-2016 14:11 發表

今日去Arex showroom睇過枝copy M3,幾實淨,有Mil-dot,不過店員話唔肯定頂唔頂到GBB,同埋$9xx咁既價錢,我寧願放棄個M3樣,加少少錢買真野vector好過。
VECTOR外觀唔錯, First Focus Plane, 二千幾其實抵玩, 主要考慮係個34mm橋無乜選擇, 同埋你LIKE唔LIKE 50mm 口徑

引用:
原帖由 loveless 於 19-9-2016 14:57 發表

First Focus Plane 十字在低倍數時其實幾滑稽
我把玩過佢支FFP 1-4X, 幾有趣, 放大個倍數, 個mil-dot會跟位放大

引用:
原帖由 狂人 於 19-9-2016 16:12 發表

鏡橋用返佢自家的可以嗎?我其實prefer 40mm的
第一,上面LOVELESS兄果支係, Siegfried 3-12x50 First Focal Plane  
http://www.scvector.biz/Products ... 9.html#!prettyPhoto

Objective Lens Dia係50MM
所以未必啱你口味

另外, 如果淨係用佢自家製鏡橋, 要拆咗個後IRON SIGHT, 咁會有D遺憾, 所以LOVELESS加裝咗升高橋頂住先, 等緊佢有乜好方案

另我見佢有另一支44MM, SPEC都近似M3, 可LOOK LOOK
http://www.scvector.biz/Products ... 4.html#!prettyPhoto

發新話題