22 12
發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2016 14:43 發表

VECTOR外觀唔錯, First Focus Plane, 二千幾其實抵玩, 主要考慮係個34mm橋無乜選擇, 同埋你LIKE唔LIKE 50mm 口徑
First Focus Plane 十字在低倍數時其實幾滑稽

引用:
原帖由 laiwangkai 於 19-9-2016 21:37 發表
等緊下一水,用住呢支鏡先
唔捨得買既玩意一於無視
討教左上角係乜東東來的? 短到好似pitbull o甘既?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2016 17:15 發表

另外, 如果淨係用佢自家製鏡橋, 要拆咗個後IRON SIGHT, 咁會有D遺憾, 所以LOVELESS加裝咗升高橋頂住先, 等緊佢有乜好方案
用跟鏡原裝34mm環, 高度其實足夠clear 支417既後準星, 但前鏡會被魚骨頂到, 所以焗住要加升高橋.

未諗通鏡既高度..我見網上好多MR308/MR762用家都係照搬AR 1/3高度鏡座落槍,但o甘高塊臉唔會枕實尾托, 所以唔係好明.
相反玩具落場會帶面罩, 升高咗又反而易就位少少..

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 20-9-2016 14:27 發表

係香港搵真34都難, 更唔洗諗COPY嘢, 實無乜人出過, 不如睇下呢度, 都好多選擇
http://www.opticsplanet.com/s/34mm-ring
視乎用乜槍, 原裝o個對34mm mount裝落 AW338 呢類槍的話, 其實好合用的..
Copy 我只見過ARC的, 盛惠港幣舊半

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-9-2016 14:34 發表
你講緊個Scope cover?
極左上角係有支鏡?

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-9-2016 16:31 發表
同牌子既1-4x24
至憎太有錢人, 要跳掣! 革命! 批鬥!
有冇閒情講o下何解o甘鍾情NF?

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-9-2016 16:33 發表
不如玩下QD 34mm mount
去Botach 掃貨黎?

22 12
發新話題