30 12
發新話題

VFC SR25香港區開箱

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-9-2016 11:44 發表

如果係台灣就方便, 呢D出廠問題, 寄返比原廠搞惦佢, 唔洗煩..
可以先EMAIL比VFC, 睇下佢點解決, 香港有冇服務點等等
前日已發電郵比VFC,暫未有回覆

引用:
原帖由 gainax 於 15-9-2016 16:33 發表

連發似係單發扣勾唔實擊鎚? 正常新槍冇咁快蝕到咁...
唔會又係裝工問題? 不如重新檢查裝過份下身內件先
我其實唔識整槍,所以唔敢拆得太散黎研究,所以傾向搵師傅搞。

真品落場驚打爛,小弟又不是角色扮演,所以不考慮。
若只想個樣似真野,價錢不太貴(around $1000)又頂到GBB既,有無咩好選擇?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-9-2016 14:54 發表

其實我用緊COPY M3  粗粗地用住先, 暫時都無走位

今日打開始有幾次雙連發, 我諗個SECONG C牙夠期了... 太差..  唯有等補品
其實我唔係好搞得明,我見好多廠都有copy m3,究竟正版M3係邊間廠出的?Copy又邊間廠出的較好?
我枝SR25打左幾匣已有連發,我唔相信係零件咁快蝕到出現呢個問題。反而覺得其他原因。我發覺,叉爆氣頭幾槍一定係連發,之後又會正常,不過唔肯定有無關
如果真係司牙問題,應該係廠方補救,而唔係等補品,畢竟呢個係生產上的問題

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2016 08:34 發表

M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係 ...
多謝解答,相當清楚,而家明白曬了。
我打算買copy,個人比較著重枝鏡頂唔頂到SR25咁勁既recoil,不過真野黎講vector個價又真係幾抵用,都可考慮

引用:
原帖由 gainax 於 18-9-2016 01:27 發表

咁快有鍋氣? E記仲加價wow
睇黎要原廠或補品改改個結構加強用料同耐用度先穩陣。。
可能話短期內唔再有貨出,所以加價?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 18-9-2016 19:00 發表

真係好睇你行角色扮演定實用風格, 我都煩咗好耐..  如果中六合彩就唔洗煩..

咁佢而家加到幾錢??  我睇落遲早變FULL AUTO
你最後揀左實用風格?我都唔知而家加到幾錢。
到今日廠方還未有回覆我的查詢電郵,相信要靠自己解決了

引用:
原帖由 1970 於 18-9-2016 19:53 發表
估計是擊槌sear的彈簧簧力不夠造成擊槌脫鉤....頭幾發氣壓強的時候會震脫...氣壓降下來就恢復正常
換彈簧或是將彈簧拉長增加簧力可以克服這個問題
推斷好合理,的確是頭幾槍連發,之後又正常

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2016 08:34 發表

M3 其實並唔係支鏡的名稱或形型號。
正確廠名及型號係Leupold Mk 4, 而M1/M2/M3純粹係用黎形容及分野不同度數設定的調整旋鈕(turrets),
至於Copy鏡邊支好,呢個基本上係冇正確答案的。因為作為消費者,我地係 ...
今日去Arex showroom睇過枝copy M3,幾實淨,有Mil-dot,不過店員話唔肯定頂唔頂到GBB,同埋$9xx咁既價錢,我寧願放棄個M3樣,加少少錢買真野vector好過。

引用:
原帖由 1970 於 19-9-2016 12:53 發表
可試試134A.若沒有連發...那就是簧力不足的問題了
如果真係彈弓力不足,應該點解決?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2016 14:43 發表

VECTOR外觀唔錯, First Focus Plane, 二千幾其實抵玩, 主要考慮係個34mm橋無乜選擇, 同埋你LIKE唔LIKE 50mm 口徑
鏡橋用返佢自家的可以嗎?我其實prefer 40mm的

引用:
原帖由 1970 於 19-9-2016 16:12 發表
換彈簧...或是原彈簧拉長一點...
Thanks!

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2016 17:15 發表

第一,上面LOVELESS兄果支係, Siegfried 3-12x50 First Focal Plane  
http://www.scvector.biz/Products ... 9.html#!prettyPhoto

Objective Lens Dia係50MM
所以未必啱你口味

另外,  ...
我都唔想拆左個後sight,不過之前無諗過鏡橋都有大細分,以為係通用的。所而家又要考慮多一樣野

引用:
原帖由 laiwangkai 於 19-9-2016 21:37 發表
等緊下一水,用住呢支鏡先
枝鏡幾靚,師兄可否介紹一下?

引用:
原帖由 NCP013 於 19-9-2016 20:06 發表
連發係扣死trigger 不放手時發生?
還是扣完trigger, 慢慢放開手指時發生?
如果扣完trigger, 手指鬆開時縮快d又會否連發?
我那枝係扣死不放手後有連發,扣完慢慢放開手指正常。事實上佢個trigger release 位都好清晰同firm。
至於扣完trigger後手縮快D則未試過。
我亦都試過慢慢扣trigger,亦無連發

30 12
發新話題