發新話題

VFC SR25香港區開箱

回覆 126# 的帖子

Premier 已經收左皮 比tangent theta收購左

回覆 130# 的帖子

講要跟足, Leupold Mark 4 M3 3.5-10x40mm係ok
講性價比,而家黎講可以話完全唔掂....

回覆 132# 的帖子

Leupold Mark 4除左8.5-25之外,全部我都玩過
論鏡片清晰度同FOV,呢個價黎講係差,加上仲要得3倍放大比率(3.5x3=10.5)
講性價比,NF支2.5-10x32mm實在好佢太多
市價大家差唔夠USD200
(雖然NF個Illuminated 唔係daylight visible)
當然,一下跳到Mark 6就真係分別大好多

回覆 134# 的帖子

行34mm tube買唔買到mount?

34mm  高mount(1.5"唔係難搵,但係要個有返咁上下質數都隨時貴過支彷鏡

附件

18-9-2016 00:27

等緊下一水,用住呢支鏡先

附件

19-9-2016 21:37

回覆 175# 的帖子

你講緊個Scope cover?

回覆 173# 的帖子

4-16x42mm

回覆 181# 的帖子

同牌子既1-4x24

不如玩下QD 34mm mount

附件

20-9-2016 16:33

引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2016 16:38 發表

至憎太有錢人, 要跳掣! 革命! 批鬥!
有冇閒情講o下何解o甘鍾情NF?
其實唔係鍾情NF,只係果時想搵支又短又唔錯既1-4倍鏡,加上有FD唔要二手轉讓比我
而支4-16係因為上年大減價買落
其實我個人鍾意支L記Mark 6 1-6 ,用緊,比起nf更加正

回覆 185# 的帖子

Botech無34mm L Model減價
係二手區搵返黎炸,平成20%

回覆 189# 的帖子

PM II/L 3-12x50mm

發新話題