發新話題

VFC G19 更換板機難題

VFC G19 更換板機難題

各位師兄,小弟想更換手上VFC G19 的板機,可是唯獨圖中下身這枝pin什麼打也打不出,請問應該如何處理?
激謝∼

試下由張圖既另一邊打, 大力少少

條pin 係咁樣
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... =&view_choice=b

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-9-2016 23:04 發表
試下由張圖既另一邊打, 大力少少

條pin 係咁樣
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... ch=special&rs=s ...
極感師兄回覆,我兩面打都試過啦∼係都打唔到出黎⋯⋯ 其實我要唔要折左啲咩先打得出呢? 好驚死力會打壞其他parts

引用:
原帖由 Hackett 於 15-9-2016 01:42 發表

極感師兄回覆,我兩面打都試過啦∼係都打唔到出黎⋯⋯ 其實我要唔要折左啲咩先打得出呢? 好驚死力會打壞其他parts
我第一次打呢條PIN都好實, 打多幾次就會鬆D

大部份條PlN係右邊打向左的,但非绝對,你可以大力小小打多幾下試試.
FBC1

搭單問下, VFC G19的trigger, 用出比WE/Marui的SAI款trigger得嗎?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 6# 的帖子

要執走多出部份

引用:
原帖由 ayaka 於 15-9-2016 11:08 發表
要執走多出部份

I see, thanks...
即係要磨圓頂部
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 8# 的帖子

YES, 挫圓要小心唔好整花外露部份

感謝大家,小弟今晚賞月之時再慢慢打多幾次
祝大家中秋節快樂喔

引用:
原帖由 Hackett 於 15-9-2016 12:54 發表
感謝大家,小弟今晚賞月之時再慢慢打多幾次
祝大家中秋節快樂喔
試下郁下SLIDE RELEASE, 因為PIN坑位會KICK住SLIDE RELEASE

回覆 11# 的帖子

好,番去試試佢先

另外想問呢粒野其實應該點用嫁?
應該點樣放落個匣到?

回覆 13# 的帖子

放入Magazine彈弓頂,用黎打空槍用。

回覆 14# 的帖子

ook~~ thanks 師兄

發新話題