發新話題

國產航母最新照

歷史話俾我地知 船堅炮利唔一定打勝仗
當年搵外國打造當時最大口徑火炮既戰艦 都係落得全軍覆沒下場
打仗好睇埋牙既時候 對作戰上既部署同士兵的戰鬥經驗
無打過仗的話 船度裝大口徑揚聲器鬥鬧會更有效

引用:
原帖由 0o0p 於 28-9-2016 17:51 發表
有次大6軍艦去左有爭議海域,架仔軍艦趕到就無線電叫佢走,大6又人肉錄音己方立場,架仔艦長講左句日文粗口,然後雙方靜默各有各行

跟住日本外交部抗議,大6拎左餅錄音帶去...據說以後日本仔都無再出聲

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-9-28 19:17 發表

有次大6軍艦去左有爭議海域,架仔軍艦趕到就無線電叫佢走,大6又人肉錄音己方立場,架仔艦長講左句日文粗口,然後雙方靜默各有各行

跟住日本外交部抗議,大6拎左餅錄音帶去...據說以後日本仔都無再出聲

正式鬧劇一場

回覆 12# 的帖子

第二段視頻講得幾好,做好自己,比上不足比下有餘

引用:
原帖由 wongmanhong2 於 28-9-2016 20:49 發表
第二段視頻講得幾好,做好自己,比上不足比下有餘
同美國就一定沒得比啦 美國果11艘航空母艦已經夠打半個地球
但比下有餘 呢個都重係一個問號

引用:
原帖由 nec338 於 2016-9-28 21:20 發表

防守而已。 無非都係鬥燒錢
幾個戰鬥群 加埋D導彈 ㄧD都o吾平

引用:
原帖由 nec338 於 28-9-2016 21:20 發表

大陸成日展示其航母殺手, 東風-21丁型導彈, 好懷疑會唔會好似金仔果D玩具, 飛到一半跌咗落海
不如搵遼寧號試下堅唔堅, 唔好成日齋講

回覆 20# 的帖子

咁又唔洗下下撥冷水嘅 如果一下子就追到美國軍事實力,講出黎都冇人信

引用:
原帖由 0o0p 於 28-9-2016 17:51 發表
鬧交未輸過,只係打交未贏過啫.
FBC1

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 28-9-2016 23:08 發表

大陸成日展示其航母殺手, 東風-21丁型導彈, 好懷疑會唔會好似金仔果D玩具, 飛到一半跌咗落海
不如搵遼寧號試下堅唔堅, 唔好成日齋講
人人都想知,吾止你。

今年最佳進步獎首推金仔,搞兩彈一星上物質差過大6,伹穏步壯大,起碼美佬驚韓仔又話整,核武的最大作用一一嚇。。。已經成功。美韓想斬首作戰都無用,北韓早已地下化。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-9-2016 12:39 發表

人人都想知,吾止你。

今年最佳進步獎首推金仔,搞兩彈一星上物質差過大6,伹穏步壯大,起碼美佬驚韓仔又話整,核武的最大作用一一嚇。。。已經成功。美韓想斬首作戰都無用,北韓早已地下化。
最慘D北韓人, 餓食食樹皮都要籌錢比金仔射玩具.. 仲要扮感動企係度睇住佢射

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 29-9-2016 14:09 發表

最慘D北韓人, 餓食食樹皮都要籌錢比金仔射玩具.. 仲要扮感動企係度睇住佢射
人性醜恶一面.
FBC1

回覆 25# 的帖子

打交未贏過?邊個話你知架

發新話題