25 12
發新話題

[others] 有冇師兄有RWA出既2.5-10 X26 scope?

有冇師兄有RWA出既2.5-10 X26 scope?

請問有冇師兄有RWA出既scope?想問一下可唔可以頂到gbb rifle?

同埋700左右有冇其他選擇?

附件

27-9-2016 15:30

引用:
原帖由 Opica 於 27-9-2016 15:30 發表
請問有冇師兄有RWA出既scope?想問一下可唔可以頂到gbb rifle?

同埋700左右有冇其他選擇?
比多DD 買vector optics 1.5-4x
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

再比多DD買 vector 1-4X

再比多DD買 vector 1-6X

大概貴幾多?

-Del---

引用:
原帖由 Opica 於 27-9-2016 20:18 發表
大概貴幾多?
Vector optical Arbiter 1-4x24 11XX 左右
               Templar 1-4x24 FFP 原12?? 特9XX 左右

比我有Budget會買VECTOR, 實頂得住GBB

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-9-2016 21:54 發表

Vector optical Arbiter 1-4x24 11XX 左右
               Templar 1-4x24 FFP 原12?? 特9XX 左右

比我有Budget會買VECTOR, 實頂得住GBB
絕對對得住個價錢,鏡又清,比賽打game都應付到
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 28-9-2016 10:59 發表

絕對對得住個價錢,鏡又清,比賽打game都應付到
vector個隻?
師兄有冇相睇睇?

引用:
原帖由 Opica 於 28-9-2016 11:09 發表
vector個隻?
師兄有冇相睇睇?

1-4x

1-6x
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

呢張係 Arbiter 1-4x24

而Templar 1-4x24 First Focal Plane 係呢支

個人覺得, 1X來講, Arbiter好似好D, 範圍大D, 因為佢個目鏡係38mm , 而Templar係34mm,
4X就差唔多, Templar應該係清少少, 但無明顯優勢
不過Templar定價係貴D, 因為佢係FFP, 睇你覺得有冇用, 因為airsoft實在用途不大,但係幾有趣

以下係說明

Aribiter 個evaluation 同埋Windage Knobs 係要打開個保護蓋先扭到
Templar就係就咁扭, 睇你洗唔洗成日要校MOA
Reticle都係完全唔一樣

你可去試下邊支好先買,
重要題示 : 記住格下價!!! 得兩間有得賣, 唔難格價

http://www.scvector.biz  <---原廠網址

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 28-9-2016 11:35 發表

呢張係 Arbiter 1-4x24

而Templar 1-4x24 First Focal Plane 係呢支

個人覺得, 1X來講, Arbi ...
Arbiter的 reticle在1x 比較接近紅點鏡的使用法,
裝在Airsoft的通用性較高...比較適合對應快速射擊的scenario
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

支2.5-10Xx26 來自廣州PCS光學, Vector有幾個型號都係由PCS生產.
即係如果RW用自己o麥頭訂貨時無要求改規格去遷就成本, o甘支鏡當然會頂到GBB.
仲有呢支係FFP....

不過頂到GBB係一回事, 響Airsoft好唔好用係另一回事,
如果雙眼協調唔慣Bindon瞄法, o甘可能揀番1-4X會較適合

Templar 1-4x24 First Focal Plane

射手減價中
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 loveless 於 28-9-2016 14:04 發表
支2.5-10Xx26 來自廣州PCS光學, Vector有幾個型號都係由PCS生產.
即係如果RW用自己o麥頭訂貨時無要求改規格去遷就成本, o甘支鏡當然會頂到GBB.
仲有呢支係FFP....

不過頂到GBB係一回事, 響Airsoft好唔好用係另一 ...
既係RWA呢支同Vector Templar差唔多?

25 12
發新話題