發新話題

舊個班人去曬邊呢

引用:
原帖由 rho837 於 4-10-2016 14:26 發表

大堂! 大樹下西上伯公凹!
夜晚都踩山??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 24# 的帖子

之前未買gbbr其實都打算買支PTvv玩像真玩法,就算得一兩丁友唔派彈其實無乜所謂主要放假去輕鬆同fd玩日 ,唔會計較蝕唔蝕底,又要一場ko幾多件個D心態打game ,
自從出左gbbr就直接玩氣動放哂DAEG, 雖然AEG都可以玩彈弓夾同單發三連發,但我自己落場係鐘意玩槍玩戰術合作玩feel個種打法,
唔係玩戰績玩ko幾多件既心態落場 ,電同氣既決定性分別緊係爽度, 我諗D人玩GBB都係為左爽唔爽多過係唔係打法而轉系統

回覆 18# 的帖子

依加d人呢,咩都話要公平
只要你技術高過佢,或者枝槍勁過佢,佢就會即刻話唔公平,唔同你玩
但係佢唔會諗去upgrade自己既技術同裝備

回覆 32# 的帖子

你講得岩,gbb好多時真係最主要玩感覺

回覆 34# 的帖子

如果而家D gbbr水平係gbb box,唔知仲有幾多人願意玩gbb

引用:
原帖由 vp70usp 於 4-10-2016 15:26 發表
只要你技術高過佢,或者枝槍勁過佢,佢就會即刻話唔公平,唔同你玩
唔係公唔公平
而是問題係永無止境的比拼改槍技術
你不累我也累了

引用:
原帖由 2slow 於 4-10-2016 14:29 發表

夜晚都踩山??
平時貪冇乜人行夜山! 但十月開始就多左人(XC Training)行夜山!

夜嗎嗎去廟仔及牌樓飛樓梯好正呀. 夠人就上元朗仔落伯公凹.....    

有時都會踏XC或摺車去行青公或大堂衞記上山跟着青公翻屯門.

單車都幾敗家.......砌完一架, 又放一架, 又再砌過一架, 見到好野又買多一架....... 隔一年的車又跃價.........唔停!

細過打到耳仔鑲珠週身傷都冇乜野
老左唔多想成身一達達,囡囡見到都驚
引用:
原帖由 rho837 於 4-10-2016 16:46 發表

平時貪冇乜人行夜山! 但十月開始就多左人(XC Training)行夜山!
行夜山者揮手
左右各一支Glo toob唔會比車/單車車死
大帽山同庫東壩都有遇過心踩車
飛鵝山多南亞佬Hiace開P,一係靚車等照田雞

引用:
原帖由 vp70usp 於 4-10-2016 15:26 發表
可能係亞洲人天生小氣! 以前街場打GAME打到眼啤啤! 之前遇見過有班小氣鬼, 打打下就音音濕濕LAY埋專打人耳仔及面! 又突燈幾條友夾住打一個! 最老撚土就係打打下GAME(爆老黑達朵), 所以廢事同人嘈交就小打GAME!

又有別一啲人專玩名牌野曬命! 笑人冇錢玩! 冇料但又吋咀!

見得太多,慣哂! 所以近十年好小打GAME!

會吾會越玩越潛水或者越玩越無癮?我覺得會,我都係...香港的環境會使你的興趣和生活漸漸對立

此城既工資工時同地方限制,係所有興趣的死敵,所以我不會以什麼本土為榮,因為我只有做的那份兒
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 2016-10-4 19:20 發表

可能係亞洲人天生小氣! 以前街場打GAME打到眼啤啤! 之前遇見過有班小氣鬼, 打打下就音音濕濕LAY埋專打人耳仔及面! 又突燈幾條友夾住打一個! 最老撚土就係打打下GAME(爆老黑達朵), 所以廢事同人嘈交就小打 ...
小學雞心態
寧死不認輸
面子大過天
個人主義
器材先決, 覺俾錢=武力+99

...仲 衰在唔止wg係o甘

引用:
原帖由 gainax 於 4-10-2016 02:41 發表
十幾年前仲讀緊書已經上呢度記得仲係得二手街
朋友識人打wargame所以先接觸到呢樣野, 好多時人冇咁長情D舊老友都好耐無玩WG轉其他興趣, 加上工作,家庭同人大左都要花心機時去伴到少左好多私人時間玩樂漸漸淡出 ...
我都係10幾年前讀書開始玩

但人大了...D FD好多轉晒玩其他野OR工作忙

而家買槍都係掛牆多

我都好一段時間冇打,早幾個月開始返正職,就開始玩返,同埋玩得密過之前
唔係話居港外國玩家就一定好過本地人,亦唔係話本地玩家唔好
不過我同居港外國玩家玩舒服過同本地人玩好多

[quote]原帖由 rho837 於 4-10-2016 16:46 發表

r兄有無去過紅花嶺,我好想試下上紅花嶺,想知大既有幾斜

回覆 42# 的帖子

而家年代D後生咁多玩樂已經比以前少左投入WG怕辛苦怕痛
,我地D讀書年代開始玩到而家老友一個一個都冇玩,
有朋友同一興趣已經難得,要夾到班志同道合既更難
只可以講隨緣, 咁多年相信玩開既巴打都因朋友而入行,
又可能因唔啱嘴型而淡出,之後又熱情還在而回歸

發新話題