發新話題

舊個班人去曬邊呢

引用:
原帖由 T-800 於 14-10-2016 02:01 發表
當年人工唔貴,
個個一身手藝,
有錢未必搞掂,
部件多數自製,
人人雄心壯志,
創意無限發揮!

今日身嬌肉貴,
改槍銀両放低,
全部現成改件,
有錢包冇閉翕,
變晒懶蟲訓低,
沉迷手機MON仔,
...
越冇資源越越練出手藝,以前基本上乜都要自己諗計仔解決
而家新入們可能lock波箱,Jam彈都放低比舖頭整,拆開換彈弓可能都快失傳

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 T-800 於 14-10-2016 02:01 發表
當年人工唔貴,
個個一身手藝,
有錢未必搞掂,
部件多數自製,
人人雄心壯志,
創意無限發揮!

今日身嬌肉貴,
改槍銀両放低,
全部現成改件,
有錢包冇閉翕,
變晒懶蟲訓低,
沉迷手機MON仔,
...
好詩好詩~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 T-800 於 14-10-2016 01:38 發表

再早D。。。未有槍街,不嬲都係去廣東道X力彈弓配,不知幾平、靚、正。。。!ㄧ條彈弓仔要百幾捨元。。?當年簡直天荒夜談。。。哈哈~

Happy shooting!
我成日覺得斑呀姐亂黎

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 02:32 發表

我以前識個老手Up改到RoF>50,應該係真佢up過仲比人當場問候 以前打法迫你改槍手法越來越勁
前有狡猾敵人,後有愚蠢隊友

引用:
原帖由 mujiadam 於 14-10-2016 12:17 發表

我成日覺得斑呀姐亂黎
絕對係, 海鮮價
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 73# 的帖子

其實我上年出去配,cut完為起都仲係唔使10蚊條
不過依加shs甘平,好少出去配了

引用:
原帖由 mujiadam 於 14-10-2016 12:17 發表

我成日覺得斑呀姐亂黎
梗唔係啦。。。佢地剪彈弓、訂造彈弓不知幾專業。全港大大小小工業用彈弓,由幼過頭髮絲至大型機械用彈弓佢地承包咗造25%....

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 vp70usp 於 14-10-2016 18:24 發表
其實我上年出去配,cut完為起都仲係唔使10蚊條
不過依加shs甘平,好少出去配了
不止去cut現成彈弓,您比数據佢地訂造一條都仲得,幾十元有條。。。
HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 83# 的帖子

如果訂做
2mm土炮,訂10條,為起$30一條

1 個讚好! TOP

有冇朋友打過華爾登酒店?

回覆 79# 的帖子

聽過有人珍鏡中彈都爆.  明明大家賽前好友善

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 23:44 發表
X500 要爆唔難

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 23:44 發表
講開珍鏡 o記永遠都有d迷信神化 搞笑故事

回覆 88# 的帖子

聽見最爆得多係E0TECH, 原因似前鬼火年代好少人加防彈膠片,以為珍鏡夠硬淨

聽講D人專打昂貴光學設備。。。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題