發新話題

舊個班人去曬邊呢

大約! 我1986在外國學射擊訓練, 1992回港發展, 1995有跟朋友做鴨仔打WARGAMES, 1997致買第一支AEG M16!

時致今天! 轉玩Mountain Bike了! 一星期三晚出車!方便打Game! 運動量夠大!

引用:
原帖由 2slow 於 4-10-2016 10:37 發表
R兄邊樹踩車多?
大堂! 大樹下西上伯公凹!

引用:
原帖由 2slow 於 4-10-2016 14:29 發表

夜晚都踩山??
平時貪冇乜人行夜山! 但十月開始就多左人(XC Training)行夜山!

夜嗎嗎去廟仔及牌樓飛樓梯好正呀. 夠人就上元朗仔落伯公凹.....    

有時都會踏XC或摺車去行青公或大堂衞記上山跟着青公翻屯門.

單車都幾敗家.......砌完一架, 又放一架, 又再砌過一架, 見到好野又買多一架....... 隔一年的車又跃價.........唔停!

引用:
原帖由 vp70usp 於 4-10-2016 15:26 發表
依加d人呢,咩都話要公平
只要你技術高過佢,或者枝槍勁過佢,佢就會即刻話唔公平,唔同你玩
但係佢唔會諗去upgrade自己既技術同裝備
可能係亞洲人天生小氣! 以前街場打GAME打到眼啤啤! 之前遇見過有班小氣鬼, 打打下就音音濕濕LAY埋專打人耳仔及面! 又突燈幾條友夾住打一個! 最老撚土就係打打下GAME(爆老黑達朵), 所以廢事同人嘈交就小打GAME!

又有別一啲人專玩名牌野曬命! 笑人冇錢玩! 冇料但又吋咀!

見得太多,慣哂! 所以近十年好小打GAME!

引用:
原帖由 b.jam 於 5-10-2016 00:35 發表
[quote]原帖由 rho837 於 4-10-2016 16:46 發表

r兄有無去過紅花嶺,我好想試下上紅花嶺,想知大既有幾斜
Sorry! 我踏左幾年單車重係新仔一名! 我未聽過紅花嶺!

暫時跟朋友操車覺得好長好斜都係加度理農場由綿田山大布, 其此就係上大㡌山跛跛, 香港上太平山頂都試過!

聽班車手講快踏天平山都好CAM!

引用:
原帖由 b.jam 於 21-11-2016 23:22 發表
馬蛇轉左踩單車嘛
我都轉左再踏翻單車! 槍都係Collection Only!

單車敗家過槍多多聱! 講山車為例(RoadBike重恐怖)唔計車架(用ENVE; I9; Chris Kings; ROTOR; HOPE; Formula; FOX; BOS; DVO; Magic Mary; CatEyes .......以經劏份糧劏到唔敢見老虎)! 一年兩次去外國單車團浄係買機票住宿要萬幾! 隔幾年又想換車! 一架唔夠喉! 起碼三款車形(XC; AM; Enduro) ! 重有幾套GEAR同Bike Fashion! 通通都係等份糧..等份糧..等....!

引用:
原帖由 T-800 於 18-1-2017 21:42 發表
可惜有位前輩已經不在,亦無可能再上來。。。但他從英國寄來的禮物軍医仍然留著。。。永久收藏!

Happy Shooting!
再一次向黃滿樹致敬。

1 個讚好! TOP

發新話題