發新話題

印軍全球採購近20萬支步槍 用北約制式彈藥

印度至憎大6,又照起巴基又落過佢面,況且大6D槍我覺得吾掂
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Hamlet 於 12-10-2016 00:27 發表

講真,如果唔係因為顧忌巴仔既感受同印度人自己應該都唔會接受一個巴仔一級盟友去投標(大陸供應佐巴仔超過5成軍火),而且我覺得八一式喪改嗰支其實都符合佢需要

呢枝又幾靚仔
個尾托可以現代化少少
枝野好似有d fal既味道

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-10-2016 00:32 發表
印度至憎大6,又照起巴基又落過佢面,況且大6D槍我覺得吾掂
81式算係中共建政以來,開發既最成功一款

印度D標赢到都未必執行到。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

印度人眼高手低,當年搞架LCA,差不多同大六架j十同時起步,到今日都係象徵式買幾十架,而且係未達標仲要多國支援技術.算吧啦......買啦.
FBC1

今時今日印度佬大把錢, 買乜都得!

引用:
原帖由 FBC1 於 12-10-2016 13:22 發表
印度人眼高手低,當年搞架LCA,差不多同大六架j十同時起步,到今日都係象徵式買幾十架,而且係未達標仲要多國支援技術.算吧啦......買啦.
大6新聞今日報,印度放棄LCA,想買戰機代替米格21,今次係米格21機隊老化不換不可。。。30架陣風頂住先,再招標,F16,F18,鷹獅又去bid,印度要求要自行生產。。。

輕型戰機都吾興啦,買多D陣風吾得咩。。。R哂頭!

《河湟有感》司空圖

回覆 22# 的帖子

印度要連生產線一齊買,但如果佢手工唔掂做臭佐個名連累埋正廠

引用:
原帖由 Hamlet 於 2016-10-12 17:43 發表
印度要連生產線一齊買,但如果佢手工唔掂做臭佐個名連累埋正廠
D 5.56 NATO 咪係自己生產o羅

回覆 23# 的帖子

洛馬有意將美國本土條F-16既line成個搬過去印度以減低成本,如果成事其他人唔知點,巴仔肯定係食佐烏蠅落肚咁

引用:
原帖由 Ben_9413 於 12-10-2016 18:28 發表

D 5.56 NATO 咪係自己生產o羅
佢引進過5.56 NATO自己生產,但做吾掂要靠返買

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Hamlet 於 12-10-2016 18:40 發表
洛馬有意將美國本土條F-16既line成個搬過去印度以減低成本,如果成事其他人唔知點,巴仔肯定係食佐烏蠅落肚咁
即係焗人買F35

焗巴基買J10

《河湟有感》司空圖

回覆 27# 的帖子

個故仔我記得係搞佐英薩斯先發覺「咿?我地無5.56子彈生產線喔⋯⋯」就一邊全球搵供應商一邊緊急由羅馬尼亞同保加利亞買佐批AK黎應急。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-10-12 19:50 發表

佢引進過5.56 NATO自己生產,但做吾掂要靠返買

係整完一大批之後都係要幫趁六星國

阿琼條炮管俄佬俾哂formula又係要自己加呢樣加果樣咁

發新話題