發新話題

[GHK] Ak入坑一問

引用:
原帖由 jacko 於 22-10-2016 01:02 發表

KSC槍出名氣化強勁,爽. 缺點係易jam彈
試過匣內jam彈 可能我用d彈衰

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-10-2016 00:34 發表

我們有鋼準星座,gas block, 前準星岩換?
木kit已知有w&s 出有埋傳統selector around 700
74U 叫做可以用dboys 電槍鋼件, 個別要少修..
PMC 我係二手買o左支CA全鋼AK74電槍,拆件換上去,個別要少修...

引用:
原帖由 loveless 於 22-10-2016 10:36 發表

74U 叫做可以用dboys 電槍鋼件, 個別要少修..
PMC 我係二手買o左支CA全鋼AK74電槍,拆件換上去,個別要少修...
哦 即係rear sight block,gas block,front sight都近電槍數既
但裝左上去會唔會鬆 最怕d野鬆
我砌既話可能搵lct 件

其實玩木頭都係方仗低玩D一步到位, 玩戰術我就會玩KSZ/我們了
夏天冬天方仗AK一雞清無難度
https://www.youtube.com/watch?v=DVZKtY_xIW0

唔知點解方仗D身&木頭質感好似AK74靚過AKM?兩支拍埋74吸引D,
但隻膠夾太膠要DIY電木色先靚 ,AKM鋼夾就真係好靚

引用:
原帖由 gainax 於 22-10-2016 15:05 發表
其實玩木頭都係方仗低玩D一步到位, 玩戰術我就會玩KSZ/我們了
夏天冬天方仗AK一雞清無難度
https://www.youtube.com/watch?v=DVZKtY_xIW0

唔知點解方仗D身&木頭質感好似AK74靚過AKM?兩支拍埋74吸引D,
但隻 ...
我們ak全行程太吸引
其實我們rof慢 氣化唔好可能係因為條spring guide rod唔岩角度同無固定
youtube見人用手指按住條spring guide rod黎打 即刻快左

我們好似最近出左啡色匣 但我諗要diy下靚d
我都想改枝akm同ak74m
ak74m個槍身係咪同aks74un個身一樣呢
只係換返akm管、ak rear sight block、頂蓋、ak74 front sight同flash hider就變返ak74m呢?

回覆 50# 的帖子

我們價錢平又係鋼身都係唔錯選擇 氣化同RoF就肯定行程行一半會好好多 ,改戰術原本都好方便,方仗改戰術成本太高又哂左原本既木件,
如果我們有出木頭款多個選擇就好
同埋方仗隻黑膠夾玩74唔好睇,要用打鐵佬夾皮又貴 我直接玩木頭算, 玩左咁多年M4都夠,係時候玩Ak 入坑啦

引用:
原帖由 gainax 於 22-10-2016 22:58 發表
我們價錢平又係鋼身都係唔錯選擇 氣化同RoF就肯定行程行一半會好好多 ,改戰術原本都好方便,方仗改戰術成本太高又哂左原本既木件,
如果我們有出木頭款多個選擇就好
同埋方仗隻黑膠夾玩74唔好睇,要用打鐵 ...
we有aftermarket木kit search w&s around 700
但好多人覺得we改木kit貴過方仗 不如直接方仗
可惜我對全行程有種執著

回覆 52# 的帖子

我都鐘意全行程 ,好似點解M9,沙鷹出全行程班粉絲又流口水
最理設計法係全行程同短行程可以切換或簡單換個buffer加回膛彈弓就可以, 夏天自hi玩全行程,落場或冬天較返短行程
始終有唔少玩家聽見要改都自動退膛,見過仍唔少師兄唔識拆槍換原裝件,改kit要有少少技巧要求就更加R頭, 原廠肯出多D款就一天光哂
我都等緊方仗出返靚仔版黑膠夾

引用:
原帖由 gainax 於 22-10-2016 23:26 發表
我都鐘意全行程 ,好似點解M9,沙鷹出全行程班粉絲又流口水
最理設計法係全行程同短行程可以切換或簡單換個buffer加回膛彈弓就可以, 夏天自hi玩全行程,落場或冬天較返短行程
始終有唔少玩家聽見要改都自 ...
全行程既槍拉開果下好減壓
手槍影響唔大既
係ak真係好長行程既 做全行程唔易
改裝既野係改下改下就大膽 以前螺絲都唔敢拆 依家簡單既野都自己搞
特別係gbb

we真捉到鹿都唔脫角
ak,l85都出一兩枝唔出多幾個款咩l86a2,rpk74啊

回覆 54# 的帖子

行程好大影響氣化同RoF,除非玩一百克鋁煲先可以克服Ak先天行程太長做gbb困難,畢竟AK算係7.62 ,但到時又唔滿意後座力細

我覺得可以搞個有回彈設計既buffer類似馬記M4加快rof,又同時做接近全行程再適量偷輕煲,一來增加操作感,二來唔需要行程太長過重煲令氣化負擔太大
假設珍鐵行程為10, 方仗/ksZ為5, 咁可以做到行程為7操作手感大好多呃到自己 只要唔入滿40飛只打30飛就唔會軟腳,
再照上面做法其實理論上近似全行程都可以實行
其實所有玩具M4gbb都唔係100%全行程.比起珍鐵最多只有8成行程, 真鐵AR後定係退後到飛機頭頂住, 拋殼口只睇見到少少飛機,玩具直頭成個飛機頭完全外露甚至見到煲皮, 唔提可能冇咩人察覺只要呃到自己就得始終係玩具。AKgbb都可以咁做無人知係咪全行程

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 00:25 發表
行程好大影響氣化同RoF,除非玩一百克鋁煲先可以克服Ak先天行程太長做gbb困難,畢竟AK算係7.62 ,但到時又唔滿意後座力細

我覺得可以搞個有回彈設計既buffer類似馬記M4加快rof,又同時做接近全行程再適量偷輕 ...
長知識了 唔講真係唔知有咁多
如果好似蛇咁又太短
我枝vve試過行程太長 hammer夾扁條bolt卡實飛機
vve既scar h都係唔足行程 cybergun就唔知啦
真鐵ak都有彈弓buffer 應該岩gbb用
we最大問題都係條spring guide rod
有機會再擁有一枝就搞搞佢

回覆 56# 的帖子

所以gbbm4多左樣尾通墊產物
珍鐵5.56行程都好長,

但AK由於原本冇bolt lock功能影響視覺,所以做玩具行程比M4&手槍可以鬆手好多,只要拉煲個下爽有7成行程都有全行程feel呃到自己啦 始終係玩具只要像真似樣就夠玩

我們Ak鋼身質感都唔錯可以改得幾靚, 可惜冇乜款要改木頭同其他件先做到支完整old school AKM啲人不如買方仗, 唔明我們做乜唔出多D款,Ak74mn好似都冇出? 係咪得akpmc同74u兩款?
https://m.youtube.com/watch?v=7JaPMNcTntA

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 01:45 發表
我們Ak鋼身質感都唔錯可以改得幾靚, 可惜冇乜款要改木頭同其他件先做到支完整old school AKM啲人不如買方仗, 唔明我們做乜唔出多D款,Ak74mn好似都冇出? 係咪得akpmc同74u兩款?
https://m.youtube.com/wat ...
得呢兩枝咋
改ak74mn應該要用74u換pmc前節 大工程但可以順便換鋼件
W&S好似整緊74mn kit
佢套木kit幾好有托、護木同埋上面包住活塞條管、傳統seletor 都係700蚊
買多隻真品ak grip都係一百幾十搞掂晒
https://www.facebook.com/3482485 ... ?type=3&theater

回覆 59# 的帖子

呢支係改完出黎個樣? 靚好多喎只係7舊都值
74mn就真係得我們有望做支完整版

發新話題