發新話題

[GHK] Ak入坑一問

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 02:59 發表
呢支係改完出黎個樣? 靚好多喎只係7舊都值
74mn就真係得我們有望做支完整版
係啊 如果佢有埋svd仲正
我都係睇圖中毒 玩得多美系都想玩俄系
又或者輕鬆玩下民兵look
74m仲有ksc

回覆 61# 的帖子

AK作為全世界最著名既槍型(特別係本地)點可以唔玩
M4玩耐左都係咁上下外型會悶,同鋼身既AK比質感好難直接比較,
M4就緊緻貴公子Feel,AK就硬朗粗擴Feel, 本身7.62大大隻夾夠霸氣加上做GBB夾大氣化有保障,無論自HI定落場都係好選擇 ,我們支SVD底玩,後座力應該係GBB中最大, 都係草錢啦

KSZ支74M之前未玩過AK都有興趣,但收藏關係都係鋼身好D本來鐘意佢黑膠件唔用木頭咁過時 ,
但方仗黑膠夾唔靚所以就買左木頭74, 一唔買由自可, 一買左就完全中木頭鋼身毒...
AK始終木頭最正, 戰術可以搞支落場玩

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 08:31 發表
AK作為全世界最著名既槍型(特別係本地)點可以唔玩
M4玩耐左都係咁上下外型會悶,同鋼身既AK比質感好難直接比較,
M4就緊緻貴公子Feel,AK就硬朗粗擴Feel, 本身7.62大大隻夾夠霸氣加上做GBB夾大氣化有保障,無論自H ...
鋼身加木係好正 但要多d時間打理 唔係既話好易起鏽
Ak係收藏同打都得 花左當舊化

回覆 63# 的帖子

玩AK只要唔怕反派成日用咁好值得投入
oldschool玩木頭玩74M膠件加鏡加榴彈 , 戰術玩PMC玩KTR
2千幾3千搞到支鋼身唔以M4要再比水換身换鋼煲,就算鈻身都比M4硬淨
鏡骨托既配件又比M4系平,唔指定要玩M4我一定推薦朋友玩AK

引用:
原帖由 gainax 於 23-10-2016 23:50 發表
玩AK只要唔怕反派成日用咁好值得投入
oldschool玩木頭玩74M膠件加鏡加榴彈 , 戰術玩PMC玩KTR
2千幾3千搞到支鋼身唔以M4要再比水換身换鋼煲,就算鈻身都比M4硬淨
鏡骨托既配件又比M4系平 ...
俄系戰術野都正ga 但有d貴
oldschool/制式用ak74m裝1p29都正 聽講以前1p29好平 依家炒到好貴
或者木akm又平又簡潔

回覆 65# 的帖子

AK件有平有貴,鏡個D珍品比M4平好多, 如果多D戲正派用AK, 相信熱潮會回來,sai有冇出AK系列?

引用:
原帖由 gainax 於 24-10-2016 01:17 發表
AK件有平有貴,鏡個D珍品比M4平好多, 如果多D戲正派用AK, 相信熱潮會回來,sai有冇出AK系列?
rambo都好似有用過ak
聽人講戰術ak好似249咁重

回覆 67# 的帖子

Rambo好似係用AK47 Gbb冇出, 有出用cnc鋼身又另一種味道
聖誕樹M4重D,我揸慣方仗M4,只係裝支鏡仲重過Akm, 落peq+電筒再用m203就唔係講笑 , 聖誕樹AK唔興榴彈炮掛  玩戰術AK其實用乜鏡比較多? 成日見都只係micro

引用:
原帖由 gainax 於 24-10-2016 01:45 發表
Rambo好似係用AK47 Gbb冇出, 有出用cnc鋼身又另一種味道
聖誕樹M4重D,我揸慣方仗M4,只係裝支鏡仲重過Akm, 落peq+電筒再用m203就唔係講笑 , 聖誕樹AK唔興榴彈炮掛  玩戰術AK其實用乜鏡比較多??~ ...
戰術ak成枝都係金屬 尾托都係
spetsnaz果d好似見有用eotech果d
但ak佬好似係唔會用trijicon
多數aimpoint eotech

俄佬玩ak好似有自家戰術 要上youtube睇教育電視學野

回覆 69# 的帖子

可能M4頭重尾輕感覺上特別重
我心目中戰術Ak係呢隻

改短管再用74M膠夾,裝553都唔錯,尾同其他件要再夾
頂蓋上面支橋其實有冇玩具出過? AK都好多學問

回覆 70# 的帖子

我諗既tactical ak

俄槍緊係要俄系戰術味

回覆 71# 的帖子

呢兩款都幾得,睇得多好易入坑

我就相反,由有骨AK玩番無骨AK
減左好多重量一身輕曬

簡單就是美
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 RCman 於 24-10-2016 11:58 發表
我就相反,由有骨AK玩番無骨AK
減左好多重量一身輕曬

http://i169.photobucket.com/albums/u233/KKshoot/MODE ...
幾襯 另類民版風味

發新話題