27 12
發新話題

黎緊諗住同個fd去game,諗緊買咩好

黎緊諗住同個fd去game,諗緊買咩好

黎緊諗住同個fd去game
想買1狙1手槍
全新槍街買會唔會好貴
手槍諗住買1911/g系列
狙其實只係自爽同放屋企裝飾多
想要木色,跳殼之前睇過都要過千
跳殼邊到有平d/唔跳殼加埋鏡幾錢左右
同埋手槍的話係咪最少都要買多隻甲,打game用
最後一個問題了~bb彈大家有咩意見,中等價錢咩牌子好,冇甘傷槍

回覆 4# 的帖子

謝謝帥兄詳細既講解,真心謝謝你
我諗住係打室內場先,內外自己覺得未夠班打同埋冇甘多人約到
所以就想買支1911/G系列玩下
手拉狙想要木色主要係放屋企裝飾同自爽
知道功能上新手用MAMA地
98K我之前睇過都好中意,但槍街大約賣緊幾錢,會唔會好貴?

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2016 13:07 發表

cqb 自己很少打,打也只是手槍,2 匣也很夠,在下通常是右手手槍左手手心夾著一匣咁打,
手槍戰,瞄準技術十分重要,瞄得不好的手槍跟搵手掟bb 彈沒甚麼分別,差在聲音大些嚇鬼一些。
然而室內戰其實步槍+多彈 ...
唔該曬師兄
搵日出去睇睇再決定^_^
依家街價一支Glock單匣幾錢到,台灣牌子最岩新手玩?
台灣係咪有KSC/KJ/WE?,唔係好識分
咩牌子比較好/平,或者係性價比高D?
馬記好似幾貴下

引用:
原帖由 gainax 於 15-10-2016 12:29 發表
WARGAME只係角式扮演,  買返馬記既手槍性能分別唔大,1911除左Hicap氣化性能好都唔建議玩薄夾個隻,
如果以實用性,Glock落場最好有連發同長夾,加上槍輕又大量補品,手拉狙98k 日本田中就最靚啦
Glock有分連射同單發?
手拉狙就可以遲下再決定買唔買^_^

回覆 8# 的帖子

另外岩岩睇到呢支
http://www.price.com.hk/pimage.p ... mp;tr_h=A5MJsrtbg8v
都幾岩心水,主要中意仿木色果類/中古款果D
但會唔會好貴

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2016 17:07 發表
手槍通常大家認為MARUI 比較準,但日本槍滑架都是膠的,不會有全金屬。
淨買MARUI GLOCK 不貴大概700~800 ,但換下金屬SLIDE 金屬管就1500 以上
KSC 性能亦很好但壞左很難搵件換,也是膠滑架,但KWA 我理解係KSC 的 ...
馬記我就未有諗住,一來要改,二來我筆直唔太多
HFC既G17師兄點睇
有師兄放比我4-500蚊,有少花
個滑架好似有少少爛左(外面)
幾成新就唔太清楚,如果二手槍交收既話有冇咩要睇/檢查清楚?
如果買反黎換過個滑架會5會好貴

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2016 00:21 發表

HFC 沒玩過,但500 蚊買一支爛左又花既二手手槍不見得有著數,6XX 夠買一支全新 KJ GLOCK,再加百幾夠買MARUI GLOCK 17,
馬記手槍9 成可以直接入TOPGAS打而且準,可以不改任何東西,改金屬滑架主要是為感覺良好 ...
好多謝師兄你甘詳細甘解答我既問題
新手好多時撞過板所以想放棄,師兄甘熱心教其他人真係難得
岩先賣家放比我可送埋we匣
賣家話(更新反,打錯)冇爛,只係甩油,如果自己diy反應該OK
手槍我主要想同fd打下靶同打室內,但係打game我同朋友都冇試過
約戰方面多數係點約,室內一次大約幾錢到同打幾耐
上網睇過有些工廈,唔知算唔算平
講反支槍,甘既價錢有點心動,因為幾舊水包埋匣
一來唔洗再買多一兩隻匣,二來全新買埋匣果d件好似有點過左筆直
如果師兄唔介紹我可以pm相你睇睇嗎

回覆 19# 的帖子

收到,唔該曬師兄
另外想更新反打錯字<--賣家話(更新反,打錯)冇爛,只係甩油

回覆 25# 的帖子

多謝師兄詳細講解^_^
依家如果買把kj既(m9/g系列)
加多隻匣,買埋槍套/袋等
7-800搞唔搞得掂
因為筆直唔多,所謂先諗住會5會買二手比較好

回覆 29# 的帖子

唔該曬軍醫師兄
我問緊個有點氣槍資歷既朋友睇下底唔底買
因為新手唔知會5會長玩
500蚊內買到全套(無壞/其他問題既話)我都可以接受
或者我UP相上黎比師兄你睇睇(完來呢到UP唔到相,可能係我唔UP)(文件尺寸: 小於 50 kb ,張相1xx kb)

引用:
原帖由 T-800 於 16-10-2016 14:58 發表
500元以內。。。您肯定要手槍,會不會要MP5k之類小型電槍。。。?
呢類用槍帶唔洗槍套,有全自動。。。

Happy SHOOTING!
MP5果類應該唔會諗住
想要手槍款多D,同埋諗住打室內/射靶多
想要後座力既感覺多點
二手那支HFC G17我比左相朋友睇
新淨程度麻麻地,但又全合我500蚊內搞掂的因素
都仲諗緊,岩岩讀完曬書,反緊Part time,所以筆直唔多,但怕買到伏,心大心細

引用:
原帖由 T-800 於 16-10-2016 14:51 發表
補充:山寨平價槍套最好買簡單掛腰款,因為好多平價山寨大脾槍套D帶唔多掂。。。盞搞。。。

另外二手那支佢可以送埋槍套比我,可惜上傳唔到相
比唔到師兄過目
另外我朋友回覆話支槍可能平時都冇點落油保養
已我就覺得槍身舊了一點,如功能冇問題%匣冇流氣我都可以接受

引用:
原帖由 T-800 於 16-10-2016 15:13 發表
還是自己考慮一下。。。。

明白的~謝謝師兄指教~

回覆 38# 的帖子

師兄講得有道理,謝謝意見^_^

引用:
原帖由 暈又暈 於 16-10-2016 16:08 發表
暫時所見,如果在開始階段只考慮CQB,只用1支手槍,未想拎好多錢出來,考慮應從落場同安全的最底要求

引申為1槍+匣,1眼罩/面具
再多既護具/裝備就睇個人
個人以為槍套未必需要計入預算內,雖然槍套最平可能都係 ...
護具果到遲下會再同朋友去睇/收二手
護眼必須的,另外有問題想問下,帶眼鏡既師兄係護眼方面點做@@
照帶眼罩?

27 12
發新話題