27 12
發新話題

黎緊諗住同個fd去game,諗緊買咩好

引用:
原帖由 loveless 於 16-10-2016 20:44 發表

最平最實用係幾十年如一既鐵絲網眼罩, 幾十蚊搞掂.
你若帶平時用開既眼鏡, 再加個冇風扇既有鏡片眼罩, 室內一焗就即刻就起晒靄.

我自己會用有RX內鏡架既眼罩, 豐儉由人.
明白~
我諗平平地就夠了
只係好奇帶眼鏡再加罩會唔會唔舒服/帶唔到~

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-10-2016 22:18 發表

堅守budget是重要的...

重點是...

預幾多洗盡佢
呢個當然~

引用:
原帖由 keln 於 17-10-2016 17:59 發表
買支謎版都好過hfc
呢排上討論好多時聽到謎版,其實係咩意思
GOOGLE唔到,哈哈
新手知識不多,求教~

引用:
原帖由 Dave 於 17-10-2016 12:03 發表
雖然話經費有限,但基本支出是要一定金錢的,
將貨就價買一些品質不明的工具,可能平買貴執得不償失,
急不於一時,為求快手有得玩隨隨便便買倒不如多儲兩個月錢,吃多幾個麵包即可。
如果你暫時只需要玩cqb ,可 ...
唔該曬師兄,
眼前打室內既,面/頭既保護會做到好足
但有少少問題想問
帶眼鏡時再加眼罩/面罩既話會唔會唔舒服,定係個個都係眼鏡係入面,出去再帶眼罩面罩\
因為我怕會好似帶眼鏡再加個3D眼鏡個感覺,哈哈
另外身上既護具有咩係需要既,因為聽人講有D人直接住D厚衫就算@.@

引用:
原帖由 geoprotex 於 18-10-2016 12:28 發表
budget唔夠可以再儲,打少一場CQB已經可以慳兩舊幾
但如果貪平買左枝暗病槍,到時可能用錢都解決唔到 (e.g. 無parts, 搵唔到故障原因)
一分錢一分貨,大路牌子公差少d,QC好d,spare parts多d,上網search得到o既用 ...
據師兄了解,HFC既GLOCK掂唔掂
中價槍黎講都係kj最好?

引用:
原帖由 Dave 於 18-10-2016 14:36 發表

不如樓主搵下有冇人提過「HFC GLOCK」很掂 呢句對白出黎,唔係話HFC 掂定唔掂,而係一支爛爛地花花地索價500 既HFC 比人既信心問題。
都係果句,唔好再問了,覺得正既抵既唔買就笨既話,直接買番來就好。
...
明白師兄心意,小弟收到曬
岩先睇完甘多位師兄回覆後已經放棄買入那支二手hfc
筆直方面情願草多陣,買支真正合自己心意既槍

引用:
原帖由 Ben_9413 於 18-10-2016 16:34 發表
兄弟, 大家都已經好俾心機咁幾乎腸都畫埋出嚟

我只可以話如果你係想開po找認同....o尼度D師兄太有良心 (亦可能係踩包多年暗藏唏噓 )

話分兩頭, 易手買賣, o吾記得邊位智者講過: 没有賣不出的貨 ...
收到師兄,謝謝

引用:
原帖由 gainax 於 18-10-2016 21:59 發表

HFX 既產品好似十年前先聽過 , 好唔好冇玩過就唔敢評論
但大路選擇既KXJ就係大眾評論平而抵用既產物至少冇咁易中伏
信唔信由自己, 始終新入們要交下學費先搵到最合適自己既產品
明白,依家諗緊WE/KJ

引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2016 18:03 發表
老實講...打GAME買GEAR用幾錢係豐儉由人是也...
唔係平野無好, 但要搵平既好野一定要用時間去搵同去睇~
然後睇自己需要去搵適合自己、用料唔差但又賣得唔貴既野~

好似在下咁...初初打GAME...
買支國狗雄鷹1911 ...
明白,主要同朋友打GAME/自己係屋企打下DIY紙箱靶
流氣我又真係冇諗到,但之前睇過KJ/WE既匣係咪有部分可以通用
如KJ槍較好,可先買KJ槍,買多一匣時買WE,甘行唔行得通
依家都係諗WE/KJ
係咪有隻叫KSC,都係台灣牌子?
睇到有支KSX既M9,銀色滑架黑下身既,都唔差

引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2016 18:03 發表
老實講...打GAME買GEAR用幾錢係豐儉由人是也...
唔係平野無好, 但要搵平既好野一定要用時間去搵同去睇~
然後睇自己需要去搵適合自己、用料唔差但又賣得唔貴既野~

好似在下咁...初初打GAME...
買支國狗雄鷹1911 ...
https://www.youtube.com/watch?v=2xeb3KooOTU
呢支

引用:
原帖由 loveless 於 19-10-2016 18:33 發表

片中M9牌子係SRC, 非KSC. 馮京馬涼花多眼亂要小心點
師兄,原來我記錯左,
SRC先岩

引用:
原帖由 Dave 於 20-10-2016 00:15 發表

http://m4workshopandtrainingcenter.blogspot.hk/

個指引Q5就寫電槍連2000 發彈,而唔係GBB 手槍。
個場我都上過,如果無記錯果支係 HI CAPA 唔係KJ1911。

其實在下冇惡意,糾正番而已,始終呢個係新手帖 ...
謝謝師兄,問少少打室內既問題,
多數大家會係點樣約同埋有冇D大家師兄去開平平地都玩得開心既場可以推介下
謝謝~

27 12
發新話題