29 12
發新話題

[WA] WA 系統 M4 BARREL EXTENSION 一問

引用:
原帖由 horenhim 於 25-10-2016 10:57 發表

我痛恨自己投資了很多在prowin...
DLS, GP易打理D, 又爽, 理得佢肉酸....
Prow我買過4隻v2,外皮係靚亦唔會漏氣,當時未玩過肉酸夾個時2幾度其實都Ok,但夾返叉凍D就唔得了,加上由於成日打斷切氣鎖50蚊隻唔係辦法, 所以要物色另一隻夾,咁啱買左把豬皮成槍跟隻肉酸夾先知wa系統仲有氣化好既夾就轉左玩 不過當時個個玩PMAG但買左一隻試係仍未有肉酸夾咁爽都冇買了,唔知點解係抄WA個隻夾設計爆發力特別好

回覆 42# 的帖子

氣化無咁好都叫用到最多打單發,斷亞鉛切氣鎖就真係無解
一隻夾平均3千飛斷一次,肉酸夾萬幾飛都未斷過,佢本身用線切割鋼料夠硬

回覆 44# 的帖子

肉酸甲係抄WA個D ,豬皮出個隻原裝已經鋼切氣鋼嘩佬三舊水抵玩, 係"肉酸"同易漏氣

新Ver鋼切氣有轆唔會打蝕個鋼切鎖

Hopup組用v記原裝手槍膠個set唔知得唔得? 槍管同槍膛都係WA樣式

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-10-2016 18:49 發表
尋日去買左粒iron barrel extension, 今日gg 左

因為我ris 條barrel nut 要大力d 扭, 如果唔係好易會鬆
估唔到一扭粒野就...

而家轉左5ku 果粒, 佢最頂定位果粒野係一體, 不 ...
槍膛派有一體全鋼

回覆 63# 的帖子

咁都得
井記煲尺吋係冇豬皮亞鉛煲Set行得咁順,要氣化好又係要大執,然雖豬皮煲都要執,但執既地方少好多
WA系統左夾右夾好易頭暈身慶, 直接用豬皮WOK Kit搞易好多,但肉酸亞鉛T骨同煲皮易爛

回覆 66# 的帖子

同馬記手槍一樣, 個個都話馬記數 ,  實際都唔同好似換個吉打身都打唔響要執餐勁
用返馬記槍小改零件返而最易整,wa系統係得返豬皮件尺吋比較有保障,因得佢當初同WA有合作關係又係開售到而家一直做WA件有經驗,
當年青蛙Kit 1050 + 300肉酸夾落場組合抵到爛整花唔心痛 ,
玩槍身質感既話不如比多D玩馬記算原裝夠爽夠省心, 井記大執過一支爽就夠哂...而家都唔想再大執怕怕
要搞多支磨鋼我不如磨方仗算, 起碼易搞D隻GI夾又靚

引用:
原帖由 clay82 於 27-10-2016 21:41 發表
而家邊度仲有bolt埋呢?

鋼同鋁都想搵
師兄想揾咩牌子?ORF仲有井記鋼煲set賣
R@應該仲有鈻同鋼煲,大陸仔都有鋼行仔見好似先4舊
總之有水WA既件多到唔同廠散砌支槍都得,爽唔爽就唔知

回覆 72# 的帖子

台製既野你懂的。真係咁平靚正日港韓既改件仲有人玩

回覆 75# 的帖子

所以我唔信有又平又靚又正既產品存在
井記係靚,用料係唔錯價錢亦唔算貴,B級冇刻字流出版先3千多D港紙仲送隻短夾所以唔信cnc鋼一定要貴 ,A級版4千尾全刻字有小強Qc夠精美,當年買支WA膠身都要3千幾井記個價已經叫良心價了,

講返其實市面到今時今日仍未有支M4gbb質感超越佢,只要佢肯改返好槍身細節再做油壓字, 內構行方仗個撞針回彈設計用方仗夾, 咁氣化原裝表現直接提升至可以落場,我相信會有唔少人玩返井記 當初入方仗都係因為佢有幾分似井記姐

我覺得方仗直頭係參考井記色水做,試過比人問支野係咪井記
刻字同色水你話幾重要

回覆 79# 的帖子

派啦師兄, R@D數要夾返R@飛機

引用:
原帖由 clay82 於 29-10-2016 22:33 發表

吉打g19滑架,飛機座,鋼內軌,擊鎚座我都有,幾fit位
飛機真係唔得,去買hicapa飛機,人人都話吉打加硬好過原裝
用過吉打飛機,blowback差左,以後冇再玩過吉打飛機
以前個個都話能力飛機好, 我買過兩隻工差大到塞唔入槍膛
可能黑仔啦所以只信自己經驗

派煲都係用返豬皮飛機,因之前派D件都係豬皮做

引用:
原帖由 clay82 於 30-10-2016 16:41 發表
謝謝

成千銀一隻r@tech鋁bolt,
如果落唔到gp飛機,仲要再加錢配埋r@飛機,就唔抵玩
R@煲最好配返佢自己既飛機先最fit,揾到派鋁煲咁實係佢好過

29 12
發新話題