發新話題

咸濕PPK

咁咸濕,啱晒007

有沒有記載 為何要改短手柄  ?   如果是特工用 又冇必要雕刻到咁花巧

我聽過知道美國6幾年的 槍管條例,但並不知道 k和s的分别,very informative !

話時話,我一路以來對 金銀潤 的東西都絕冇好感 (包括手錶、筆....),但看了這枝後 我有點改觀,覺得好正,不知是否老了?

附件

2-11-2016 22:52

2-11-2016 22:52

多謝So師父的 link !

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-11-2016 01:25 AM 發表

最近睇PT92的資料,都諗緊搞D金色

金呢家野真係吾可亂用,一係好正,一係好俗
蘇兄,對你的blue槍技術我仍然在空想的階段,但你已升呢到 鍍金了,我怎能不拜服 ?  

引用:
原帖由 loveless 於 3-11-2016 10:33 AM 發表

最初面世是1929年的PP, Polizei pistole.  槍管長98mm, 彈量7+1 (.380ACP)
跟住係1931面世的PPK, K=Kriminalmodell/偵察科. 簡單講即係縮細而易隱藏攜帶的PP, 槍管長83mm, 彈量6+1 (.380ACP)

米國1968年的槍 ...
對啊,當年的槍管條例下,這枝也被禁止入口,所以如找到一枝狀態好的,以小口徑手槍來說,價錢十分高企 !(這是我愛槍之一)

附件

3-11-2016 15:16

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-11-2016 03:23 PM 發表

你誤會了,我都諗緊點整金色parts
是否鍍上去?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-11-2016 05:38 PM 發表

我研究過這個技術,亦見到日本同淘寶上有這種小機器同藥水,但我未有太多鍍金的需要,所以不搞電鍍了.

可能噴油掛,少少零件...又吾係參賽

你講開支尖根最近我整左:
http://wargamehk.com/cgf/viewthre ...
我一早睇左喇! 你d木雕好正 !!

我看不出你有行錯兩行,只看到有一兩行用力不均吧了
我想問問  是否每次兩行兩行地刻  或是  一行一行刻的呢?

發新話題