25 12
發新話題

[others] 初接觸CO2左輪有問

回覆 2# 的帖子

師兄,正常情況下,如果用gas樽仔打,粒彈可以去幾遠?
我玩咁耐gas,0.9J都去到10m左右

師兄我多口回應下...
同一支樽仔用係唔同槍就會有唔同效果,因擊鎚強弱,槍管長短及氣室氣閥設計各異.
希望你明白理解.
FBC1

回覆 16# 的帖子

用樽仔打topgas支槍點較都係得0.3∼0.4j,聽聞過可以改支樽仔的出氣量,點改就唔清楚

金屬頭個隻彈有冇減力效果?
因為睇返個底,金屬頭個孔係細過膠頭個隻

undefined

我果支Kwc,金屬殼有底,就0.4左右
打走個底,就1.4
,應

quote]原帖由 屈濕 於 26-11-2016 21:36 發表
金屬頭個隻彈有冇減力效果?
因為睇返個底,金屬頭個孔係細過膠頭個隻 [/quote]
影響絕大,
之前用馬記左輪改呢d 金屬殼,沒有拆底打0.2~0.3j,
拆走左打0.8~0.9j,果粒銀豆仔限流限很凶

fyi 最後的幾張圖片教如何打走

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=2#pid1232789

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 21# 的帖子

唔打啦,我有膠同金屬頭各十二粒,睇情況用彈

有冇師兄知依家邊間有平平地ge尼龍左輪肩掛槍套賣?三四百蚊左右有冇可能?

頭先用左三粒唔同WG原裝彈係公司試
彈底氣孔由大至細排,膠頭個底氣孔最大
原裝膠頭︰1-1.2J
(新款)原裝鐵頭︰0.9J
(舊款)原裝鐵頭︰0.26-0.32J --->試左三槍都係咁
新個個氣孔只係細舊個隻少少,但係就相差咁多

轉頭有相

引用:
原帖由 屈濕 於 2016-12-9 14:19 發表
頭先用左三粒唔同WG原裝彈係公司試
彈底氣孔由大至細排,膠頭個底氣孔最大
原裝膠頭︰1-1.2J
(新款)原裝鐵頭︰0.9J
(舊款)原裝鐵頭︰0.26-0.32J --->試左三槍都係咁
新個個氣孔只係細舊個隻少少,但係就相差咁多 ...
相已補

附件

9-12-2016 15:24

9-12-2016 15:24

25 12
發新話題