發新話題

[others] 馬記 M4 MWS or 新版CQR?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2016 11:18 發表
可惜. 我仲未搵到靚455管, 而家用住支DYTAC 6.01 455mm, 25米中iPhone 7plus 咁上下size鋁靶 有9成機會(無風)

我自標係 30m 中 iPhone
而家都已經好勁 不如去盡小小用510mm601管?
日廠冇pd!就係P記(L廠)最靚了,但而家好少見日廠出咁長唔知係味驚過火

回覆 14# 的帖子

我意思係v記應該係真數牙

引用:
原帖由 channet 於 5-12-2016 13:19 發表

對唔住, 我換左之後暫時未落場, 家中汽水鑵係爽穿底中, 但天氣汽溫都好大影響, GBB受天氣影響好大, 另外我用ksc0.2 和rwa0.25試, rwa0.25明顯遠D, 所以彈既影響都好大
370都已經底中夏天可能過1.5要減力先落到場

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 15:16 發表

而家都已經好勁 不如去盡小小用510mm601管?
日廠冇pd!就係P記(L廠)最靚了,但而家好少見日廠出咁長唔知係味驚過火
455係MK12最盡的長度,因為再長就會出咗個火帽,好樣衰,除非長期唔扭個消聲出來就可以。

其實我都見好多廠有出管, 如海上之神呀等等,  但無寫明比MWS用, 唔敢買。 我當然都想買日本仔管, 貴少少, 但有保証

回覆 19# 的帖子

一於加滅聲搏長玩"準"佢
反正手上仲有支455可以用返改返短容乜易, 一吋長一吋強

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2016 15:47 發表

455係MK12最盡的長度,因為再長就會出咗個火帽,好樣衰,除非長期唔扭個消聲出來就可以。

其實我都見好多廠有出管, 如海上之神呀等等,  但無寫明比MWS用, 唔敢買。 我當然都想買日本仔管, 貴少少, 但有 ...
I use Maple Leaf CrazyJet 410mm 6.01 , its good

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2016 15:47 發表

其實我都見好多廠有出管, 如海上之神呀等等,  但無寫明比MWS用, 唔敢買。 我當然都想買日本仔管, 貴少少, 但有 ...
我都覺得日本仔好d
好耐之前有個德國佬網用儀器做test
test唔同管既精密程度 6.01都未必及6.03穩定
表現最好果條好似係pdi定first既6.03
我自己都唔係好記得 要問返fd先知

自從玩gbb之後已經冇再留意內管 最緊要都係hop up
但馬記買左返黎係咪都要換返長條管 咁緊係買最好ga la

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 15:56 發表
一於加滅聲搏長玩"準"佢
反正手上仲有支455可以用返改返短容乜易, 一吋長一吋強
好有機會過火..
引用:
原帖由 stevenyu2000 於 5-12-2016 16:13 發表

I use Maple Leaf CrazyJet 410mm 6.01 , its good
我見到有比WE 或AEG, 唔知啱唔啱
http://www.wgcshop.com/products? ... =&view_choice=b

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2016 16:50 發表

我見到有比WE 或AEG, 唔知啱唔啱
http://www.wgcshop.com/products? ... 55mm&search=spe ...
睇落係係同其他GBB管一樣

L牌MWS管

RAVEN WE SCAR管

引用:
原帖由 ayaka 於 5-12-2016 18:42 發表

睇落係係同其他GBB管一樣

L牌MWS管

RAVEN WE SCAR管
http://shop.eh ...
爭好遠。。個切口

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-12-2016 16:40 發表

我都覺得日本仔好d
好耐之前有個德國佬網用儀器做test
test唔同管既精密程度 6.01都未必及6.03穩定
表現最好果條好似係pdi定first既6.03
我自己都唔係好記得 要問返fd先知

自從玩gbb之後已經冇再留意內管 最 ...
肯定係日本精度技術好好多, 一間專業發展高精度內管
一D只係其中一條小部分生產線

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 20:07 發表

肯定係日本精度技術好好多, 一間專業發展高精度內管
一D只係其中一條小部分生產線
有人送左條6.03既angry gun管比我
就咁睇入面好粗好'鞋' 我都唔知用唔用好 用左可能差個原裝

回覆 27# 的帖子

如係打20m之內無所謂啦
記得AEG年代所謂平副廠6.01/6.03仲冇馬記條6.08準
PD!精密管業界第一相信無異,第一都拍得住佢既,其次就PROXXXX,KN個堆有保證日廠, 之後三線先到港台
精密管唔同其它件冇得磨合, 生產不鏽鋼仲要咁長保持絕對筆直順滑,同控制工差係極細範圍內係極困難,要專業技術同經驗先做到得好,
精密野你地信日本技術定磨合技術先

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 20:54 發表
如係打20m之內無所謂啦
記得AEG年代所謂平副廠6.01/6.03仲冇馬記條6.08準
PD!精密管業界第一相信無異,第一都拍得住佢既,其次就PROXXXX,KN個堆有保證日廠, 之後三線先到港台
精密管唔同其它件冇得磨合,  ...
pdi係咪有3條line 用唔同名呢?
aeg年代之後就唔記得晒內管既野

回覆 29# 的帖子

好似只有RAVEN黑管(鋼),銀管(不鏽鋼), 成千蚊支內管真係追求極限精度先入手

發新話題