發新話題

[others] 馬記 M4 MWS or 新版CQR?

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 20:05 發表

爭好遠。。個切口
Pdi 個切口又有d唔同

引用:
原帖由 ayaka 於 5-12-2016 21:32 發表

Pdi 個切口又有d唔同
我都想搵支日本仔455MM FOR MWS, 但頭先去X-火網都係無, 睇來要長管真係未有日子仔出

回覆 31# 的帖子

始終有錢都係PD!最好
510 601mm唔知乜表現
有呢個表現就好https://www.youtube.com/watch?v=1Se29WBSKqI

Pdi online shop好似有得自訂內管,唔知有無岩mws 呢

引用:
原帖由 ayaka 於 5-12-2016 22:43 發表
Pdi online shop好似有得自訂內管,唔知有無岩mws 呢
有長,但個切口要自己修改

想請問tm m4 mws hop up膠係咪同手槍hop up膠一樣 ?

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 21:31 發表
好似只有RAVEN黑管(鋼),銀管(不鏽鋼), 成千蚊支內管真係追求極限精度先入手
我真係要問返個fd買左邊枝 6.03 around $500

我剛見到  宙斯細佬牌  有支455 比TM GBB用, 咁應該可用係MWS啦, 咁長無理由入手槍

不過就咁睇相, 佢個管頭無坑落膠圈, 實物唔知, 或多或少都會影響穩定性(個人覺得)

唔知各位點睇呢個牌子條內管??

回覆 38# 的帖子

引用:
原帖由 ayaka 於 6-12-2016 15:22 發表
PDI話唔裝都無分別
http://www.pdi.jp/index.php/spec ... rrel-tm-m4-gbb.html
我都見到, 佢地支嘢250MM咁短, 分別一定無, 我去到455, 支槍GBB係咁震, 點都會有少少郁, 加上心理作用, 有一定好過無

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-12-2016 16:16 發表

我都見到, 佢地支嘢250MM咁短, 分別一定無, 我去到455, 支槍GBB係咁震, 點都會有少少郁, 加上心理作用, 有一定好過無
我自己通常長槍都會做定管, 有時有ORING好難裝, 多數都係用膠紙定管

佢話唔ship香港.....
引用:
原帖由 ayaka 於 6-12-2016 15:22 發表
PDI話唔裝都無分別
http://www.pdi.jp/index.php/spec ... rrel-tm-m4-gbb.html
究竟世界上還有神嗎?

啱啱睇返資料, 發覺cqbr仲比mws細力
e記資料cqbr得320fps 25度topgas(mws340fps)
咁唔知係cqpr條內管仲短定飛機減左出氣? 如1J 都冇打topgas室外場明顯唔夠用, 我諗換返長管或加滅聲配長内管先加到力

睇漏左,原來有寫內管長度, MWS 245mm/cqbr 250mm?
咁似係cqbr本身細力左唔少,因mws14.5吋外管隔左4吋減力仲大力過cqbr, 唔知有冇師兄入左係乜力

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2016 07:03 發表
啱啱睇返資料, 發覺cqbr仲比mws細力
e記資料cqbr得320fps 25度topgas(mws340fps)
咁唔知係cqpr條內管仲短定飛機減左出氣? 如1J 都冇打topgas室外場明顯唔夠用, 我諗換返長管或加滅聲配長ࠦ ...
佢都講明係CQBR, 如果又換返長管又加滅聲, 不如一開始就買返支長版重唔駛煩

發新話題