16 12
發新話題

[others] 馬記 M4 MWS or 新版CQR?

Cqbr就一定係最新版,MWS想穩陣可以等下年先入,而家應該都係存貨
其實兩支性能應該分唔到, 但新版唔多唔少總有少少好處話哂有D改動, 但亦要注意新版同之前版本通用性可能有異(例如飛機內件)
咁就未必用到副廠出比舊既改件要訂原廠了,  所以自己要取捨。。。
至於骨係用AEG牙大至上都Ok

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2016 23:01 發表
vfc既dd骨係唔係電槍數呢
個牙好似係真數, 我試過v記身直上大蛇菊花牙,
而大蛇菊花牙就只可以裝到一半落馬記身到
咁應該佢個牙係真數掛

馬記你預1.2至1.3J, 內管好多選擇有平有貴,質量一分錢一分貨。。。
外管Z零件有出, 有鋼有鋁, 亦可買WA轉頭用返V記外管。。。

好消息
啱見有日本Prometheux 6.03 /6.00 Inner Barrel for Marui M4A1 MWS GBB (370mm)
除左pd!外咁呢支應該係唔錯選擇了

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2016 11:18 發表
可惜. 我仲未搵到靚455管, 而家用住支DYTAC 6.01 455mm, 25米中iPhone 7plus 咁上下size鋁靶 有9成機會(無風)

我自標係 30m 中 iPhone
而家都已經好勁 不如去盡小小用510mm601管?
日廠冇pd!就係P記(L廠)最靚了,但而家好少見日廠出咁長唔知係味驚過火

回覆 14# 的帖子

我意思係v記應該係真數牙

引用:
原帖由 channet 於 5-12-2016 13:19 發表

對唔住, 我換左之後暫時未落場, 家中汽水鑵係爽穿底中, 但天氣汽溫都好大影響, GBB受天氣影響好大, 另外我用ksc0.2 和rwa0.25試, rwa0.25明顯遠D, 所以彈既影響都好大
370都已經底中夏天可能過1.5要減力先落到場

回覆 19# 的帖子

一於加滅聲搏長玩"準"佢
反正手上仲有支455可以用返改返短容乜易, 一吋長一吋強

引用:
原帖由 ayaka 於 5-12-2016 18:42 發表

睇落係係同其他GBB管一樣

L牌MWS管

RAVEN WE SCAR管
http://shop.eh ...
爭好遠。。個切口

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-12-2016 16:40 發表

我都覺得日本仔好d
好耐之前有個德國佬網用儀器做test
test唔同管既精密程度 6.01都未必及6.03穩定
表現最好果條好似係pdi定first既6.03
我自己都唔係好記得 要問返fd先知

自從玩gbb之後已經冇再留意內管 最 ...
肯定係日本精度技術好好多, 一間專業發展高精度內管
一D只係其中一條小部分生產線

回覆 27# 的帖子

如係打20m之內無所謂啦
記得AEG年代所謂平副廠6.01/6.03仲冇馬記條6.08準
PD!精密管業界第一相信無異,第一都拍得住佢既,其次就PROXXXX,KN個堆有保證日廠, 之後三線先到港台
精密管唔同其它件冇得磨合, 生產不鏽鋼仲要咁長保持絕對筆直順滑,同控制工差係極細範圍內係極困難,要專業技術同經驗先做到得好,
精密野你地信日本技術定磨合技術先

回覆 29# 的帖子

好似只有RAVEN黑管(鋼),銀管(不鏽鋼), 成千蚊支內管真係追求極限精度先入手

回覆 31# 的帖子

始終有錢都係PD!最好
510 601mm唔知乜表現
有呢個表現就好https://www.youtube.com/watch?v=1Se29WBSKqI

啱啱睇返資料, 發覺cqbr仲比mws細力
e記資料cqbr得320fps 25度topgas(mws340fps)
咁唔知係cqpr條內管仲短定飛機減左出氣? 如1J 都冇打topgas室外場明顯唔夠用, 我諗換返長管或加滅聲配長内管先加到力

睇漏左,原來有寫內管長度, MWS 245mm/cqbr 250mm?
咁似係cqbr本身細力左唔少,因mws14.5吋外管隔左4吋減力仲大力過cqbr, 唔知有冇師兄入左係乜力

16 12
發新話題