18 12
發新話題

[WE] 我們-沙鷹[爆炸圖336樓]

引用:
原帖由 horenhim 於 5-1-2017 10:49 發表
最近入手的台製GBB手槍都令人失望, 希望DE會令我對WE改觀
不要抱任何期望,唔爆SLIDE已好幸運

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2017 19:32 發表

鍍得好麻麻
另外marking都係想要返吉打果隻以色列版 美版好似怪怪地
唔肯定美版marking有冇呢個樣式
呢個marking真係太粗..  珍嘢係幼D, 吉打個marking都係好幼好實..
自己laser 刻好過

到8月中又話9月中.. 算啦, 忘記咗佢

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-7-2017 21:48 發表

之前whatsapp gp出pre order都係話8月中
但好似未見街舖有pre order 唔知係咪局黎
咁我覺得訂都唔係平得好多 都係等大貨到先入
等大貨都唔好衝頭水, WE D slide會爆, 由其如果佢照炒馬記, 用鋁包亞鉛內膽, 鋁slide有D位要做到好薄, D料唔靚多沙孔有機會爆

(我見過youtube 爆M92slide, 我自己支TT33都打到出裂紋..)

保持觀望, 審慎入市

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-7-2017 14:14 發表

Tt33裂slide之前聽過
有位師兄就係裂左slide 之後換ra鋼slide 重blue下身 非常靚仔
好似鋼slide都清到匣?

另外有師兄推介我用we 3x氣 做到抗冷效果
之前有人送左枝比我 我入落we mk25玩 recoil大到有d就散既 ...
係清到匣的, 薄匣都清到算係咁了  唯一樣衰係個hammer.. 但始終無一間廠肯出, 可能WE冷門槍掛
3X氣都幾貴,我相信佢壓力大D

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-7-2017 15:47 發表

Hammer有d可惜
換鋼架blue下身果個就係你?
3x好似比其他廠氣大枝d 如果重slide手槍 用3X氣唔知會唔會變相慳氣左
係, 就係我..

條舊slide都blue埋, 只係裂紋真係無辦法搞到

引用:
原帖由 horenhim 於 26-7-2017 18:10 發表

曾去拎套舊版吉打身去打砂,
師父指住大大聲話! 亞鉛黎架!!唔係鋁!!!
新版本管方有說改善材質, ok掛
新版本係鋁造, 鋁比亞鉛廷伸性好D, 但見到佢個薄位都有D牙煙
不過打咗都好多匣, 暫時都未爆的

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-7-2017 11:37 發表

聽說吉打既係電著 唔知d 7075 glock slide有冇陽極到
但kj做到陽極嗎?陽極廠方面我聽過有師兄講香港仲有佢話要再問一問
國產係出過幾百蚊有金身既沙鷹 但前sight做錯左
以前we有鬼島造平價鋼身 依家冇了
可能 ...
原來以前有鬼島鋼...

而家鋼身只有EA?(FP?)的天價DE了, 攞過上手真係好重手, 好想放低兩萬攞走佢, 但理性叫我放低支槍返屋企算

但marking D字粗到...  我寧願要無marking, 自己laser好過...

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-9-2017 11:01 發表

佢拋完光已經見沙坑?
我支WE TT slide blue下佢,  磨極都有沙坑,
最後放棄轉咗RA鋼slide..

我估銀slide DE 一定要用比較正常的鋁 (我實在不能用靚去形容WE D料)

多數咁, 整咗一大批SLIDE, 睇下邊條無乜沙坑就抽出來再打磨做髮絲做銀版
淨返果D上厚油漆遮醜就可以上市,  所以點解黑色會快過銀色上市, 可能係呢個原因.

不過, 呢D料如果唔靚, 一拋光, D沙孔會十分清楚.. 所以廠家出髮絲紋十分明智

唉。。 睇來傾唔惦數。。
年尾可能得。。

比大家睇下我支吉打上LEON木把的相片止下痕先

引用:
原帖由 JBL 於 19-9-2017 12:45 發表

伱咪有支全鋼旣,仲玩乜鬼野吉打呀?
無呀, 邊有錢買, 天價品

WE D鋁/亞鉛一向都係咁, 上次支TT33, 點打磨都有粒粒, 因為沙孔內藏晒, 晒氣

我相信佢出銀. 一定要上厚油遮醜, 否則沙孔比黑色更明顯

18 12
發新話題