發新話題

[WE] 我們-沙鷹[爆炸圖336樓]

古打鑄身唔講爆唔呢個問題,買返黎唔執唔打得連説明書都寫明咁有鍋氣唔明以前仲咁多人玩又唔平 套de kit咁貴仲有問題真是局你無得簡先買

引用:
原帖由 gainax 於 26-7-2017 23:12 發表
古打鑄身唔講爆唔呢個問題,買返黎唔執唔打得連説明書都寫明咁有鍋氣唔明以前仲咁多人玩又唔平 套de kit咁貴仲有問題真是局你無得簡先買
當時冇得揀
依家平既就黎有we 貴既有fpr 都係全行程
馬記真係難落手

回覆 107# 的帖子

吉打除左多款多marking同類似陽極質感好外就無乜優勢,有得選擇既款我拎kXJ做陽極深刻好過買佢套身慢慢執。印像中大陸仔有出過金身de唔知係味馬記系統幾舊水, VVe就出2手區睇落多左馬記金身de 只要我們唔係搞多舊魚刻字同改系統整薄弱結構,以馬記de厚實設計唔易爆野, 如是特登整到要R@救件咁冇計

引用:
原帖由 gainax 於 27-7-2017 02:28 發表
吉打除左多款多marking同類似陽極質感好外就無乜優勢,有得選擇既款我拎kXJ做陽極深刻好過買佢套身慢慢執。印像中大陸仔有出過金身de唔知係味馬記系統幾舊水, VVe就出2手區睇落多左馬記金身de 只要我們唔係搞多 ...
聽說吉打既係電著 唔知d 7075 glock slide有冇陽極到
但kj做到陽極嗎?陽極廠方面我聽過有師兄講香港仲有佢話要再問一問
國產係出過幾百蚊有金身既沙鷹 但前sight做錯左
以前we有鬼島造平價鋼身 依家冇了
可能we原廠會好似pmm 咁鬼鬼鼠鼠出鋼身

引用:
原帖由 horenhim 於 26-7-2017 18:10 發表

曾去拎套舊版吉打身去打砂,
師父指住大大聲話! 亞鉛黎架!!唔係鋁!!!
新版本管方有說改善材質, ok掛
新版本係鋁造, 鋁比亞鉛廷伸性好D, 但見到佢個薄位都有D牙煙
不過打咗都好多匣, 暫時都未爆的

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-7-2017 11:37 發表

聽說吉打既係電著 唔知d 7075 glock slide有冇陽極到
但kj做到陽極嗎?陽極廠方面我聽過有師兄講香港仲有佢話要再問一問
國產係出過幾百蚊有金身既沙鷹 但前sight做錯左
以前we有鬼島造平價鋼身 依家冇了
可能 ...
原來以前有鬼島鋼...

而家鋼身只有EA?(FP?)的天價DE了, 攞過上手真係好重手, 好想放低兩萬攞走佢, 但理性叫我放低支槍返屋企算

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-7-2017 12:35 發表

原來以前有鬼島鋼...

而家鋼身只有EA?(FP?)的天價DE了, 攞過上手真係好重手, 好想放低兩萬攞走佢, 但理性叫我放低支槍返屋企算
Fp_ or _pr
呢排有兩個師兄賣緊 一個1.5 一個1.7

以前鬼島d鋼slide好似千頭 但佢好似冇做啦
唔知係咪we冇咩新手槍值得佢做定點
最後果水就係m9鋼slide 好似係
如果出沙鷹好希望佢重出江湖

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-7-2017 12:33 發表

新版本係鋁造, 鋁比亞鉛廷伸性好D, 但見到佢個薄位都有D牙煙
不過打咗都好多匣, 暫時都未爆的
我相信新版的確有改善, 舊版真的不及格
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 109# 的帖子

鑄身所謂陽極似v記身個種染色有陽極質感,買過迷/v記m4都知表面處理係易甩唔同普通陽極個耐磨度, 我諗鑄身就算做到最多係咁上下質量陽極,cnc身一塊鈻606X料咁一定做到正常水準陽極  其實陽極只係普通野得質感,硬陽先真材實料不過好似未見過玩具有做通常吹出黎

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 00:43 發表
鑄身所謂陽極似v記身個種染色有陽極質感,買過迷/v記m4都知表面處理係易甩唔同普通陽極個耐磨度, 我諗鑄身就算做到最多係咁上下質量陽極,cnc身一塊鈻606X料咁一定做到正常水準陽極  其實陽極只係普通野得質感 ...
真品nvg mount未硬陽囉 大大力批左落地都冇見銀
硬陽係睇緊厚度?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-7-2017 12:35 發表

原來以前有鬼島鋼...

全鋼de以收藏角度係好正,但平極二手都要皮半全新兩皮太貴難有意欲,始終只係cnc玩具冇真品個價值難有市場,一陣未來有廠好似dm870全鋼咁抵出全鋼de,咁過萬套870kit即刻無意欲
我諗兩萬一支玩具槍真心熱愛既人會買,但諗放二手時個價實肉痛先有人接就未必真係買。。

回覆 115# 的帖子

唔洗去到nvg級數先有硬陽, 肯定火或AR件如後西個d都係硬陽
硬陽無記錯既話會比陽極厚,分級數就唔知點分不過估計都係關於表面硬度

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 01:11 發表
唔洗去到nvg級數先有硬陽, 肯定火或AR件如後西個d都係硬陽
硬陽無記錯既話會比陽極厚,分級數就唔知點分不過估計都係關於表面硬度
幾百蚊nvg mount咋
軍用野一般平野已經做左硬陽 硬陽唔係真係咁值錢
係玩具先會咁難做...可能關材料事

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 01:05 發表

全鋼de以收藏角度係好正,但平極二手都要皮半全新兩皮太貴難有意欲,始終只係cnc玩具冇真品個價值難有市場,一陣未來有廠好似dm870全鋼咁抵出全鋼de,咁過萬套870kit即刻無意欲
我諗兩萬一支玩具槍真心熱愛既人會 ...
當年鬼島d鋼slide 一千頭至中已經有一套
Pmm鋼成槍好似3k
唔理佢用咩鋼 真係好抵
希望佢會出返黎
如果有鋼m712都幾過癮 無slide 鋼都唔怕食氣
但聽說佢收山其中一個原因係賣得平都冇咩人買

回覆 118# 的帖子

估計都係成本同規模問題, 玩具cnc件貴價只用陽極都令玩家接受到,商業角度就唔增加成本&再揾代工多條生產線。鑄料做陽極只係染色上去做到效果未有cnc料好,唔似可以做到硬陽唔同工藝既表面處理,
玩具一分錢一分貨已算好唔好諗咁多

發新話題