發新話題

[WE] 我們-沙鷹[爆炸圖336樓]

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-7-2017 01:34 發表

當年鬼島d鋼slide 一千頭至中已經有一套
Pmm鋼成槍好似3k
唔理佢用咩鋼 真係好抵
希望佢會出返黎
如果有鋼m712都幾過癮 無slide 鋼都唔怕食氣
但聽說佢收山其中一個原因係賣得平都冇咩人買
吾夢中所見.....

彼成套出貨,佢$$無蹤...故舊緣難再續~~~

回覆 119# 的帖子

其實生產cnc玩具多數睇用料同外型複雜程度而定價,
獨佔熱門有市場無競爭既實收貴d, 難畫圖難車功既又收貴d
貴既主因多數因小量生產先托到個價咁高,
好簡單假如你是老細生產5件cnc鋼身賺錢,cnc車工費連其他成本要4千做一件,得5件貨你會唔會每件只賺1千幾百咁辛苦搞個項目出來先有幾千賺 但換轉係生產500件,每件淨賺1k都好肥仔,所以點解玩具野無論用料定質量都比珍野差好多但珍野往往平過玩具。。
不過玩玩具唔比多d買靚身d廠無肥肉食直頭唔做補品,咁我地又冇得玩得咁靚個皮,鐘意既唯有硬食都冇辦法

引用:
原帖由 fnc 於 28-7-2017 07:50 發表

吾夢中所見.....

收錢唔出貨

引用:

吾夢中所見.....

fnc兄,你是廖董身邊的人,這種單方面的"夢境",不用說出來了吧(雖然我不知內情的說)
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:

吾夢中所見.....

你還在阿? 在軍火cool混得怎樣?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 28-7-2017 10:29 發表

原來是fnc師兄 很久沒有開新post了
期待看看我們牌除了孖條和開窿之外還有什麼新玩意

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2017 01:11 發表
唔洗去到nvg級數先有硬陽, 肯定火或AR件如後西個d都係硬陽
硬陽無記錯既話會比陽極厚,分級數就唔知點分不過估計都係關於表面硬度
據我所知25um厚度以上已經算係硬陽

引用:
原帖由 jacko 於 28-7-2017 10:18 發表

fnc兄,你是廖董身邊的人,這種單方面的"夢境",不用說出來了吧(雖然我不知內情的說)
廖董為人和善,善門大開,身邊不只我而已喔...

我也不僅只與"我們"交善,台灣許多工廠、經銷商、商家,或多少都有所交集啦..

總之做生意跟做人都一樣,銀貨兩訖與取之有道,都是基本的..

歪樓了...Sorry...

引用:
原帖由 horenhim 於 28-7-2017 10:29 發表

粉絲出現了,不回應一下不可以....

我每天都會瀏覽台、港、英、美的各論壇與各廠家的Face book頁面,你只問ARMS COOL .....有偏心...

另外,閣下修養有進步,瀏覽了最近你對他廠新產品的評論,秉棄了過往對某間產品,用上"渣料"這非常無所秉,又誣衊的詞句,可喜可賀..

假如哪天你移駕台灣,請務必通知,我好熱情款待...

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-7-2017 10:33 發表

原來是fnc師兄 很久沒有開新post了
期待看看我們牌除了孖條和開窿之外還有什麼新玩意
新的POST喔...
在去"我們"工廠交際時,是有看到一些新玩具,不過還是要老闆點頭,我才可以(敢)幫忙宣傳啦...

另外台灣在12月初,會有一個展覽,到時應該會把現在進行中的產品,在展場中露面吧?我猜....

引用:
原帖由 fnc 於 31-7-2017 01:02 發表

廖董為人和善,善門大開,身邊不只我而已喔...

我也不僅只與"我們"交善,台灣許多工廠、經銷商、商家,或多少都有所交集啦..

總之做生意跟做人都一樣,銀貨兩訖與取之有道,都是基本的..

歪樓了...Sorr ...
就上面說,我不知你們什麼內情,我也不太想知道,只是覺得單方面的指控我看不慣,歪樓了不打緊,有需要時我可以扶正
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 fnc 於 31-7-2017 01:29 發表

粉絲出現了,不回應一下不可以....

我每天都會瀏覽台、港、英、美的各論壇與各廠家的Face book頁面,你只問ARMS COOL .....有偏心...

另外,閣下修養有進步,瀏覽了最近你對他廠新產品的評論,秉棄了過往對 ...
我只是把話留在心中, 有些事的本質還是沒變阿
就像偶像你精彩絕倫的膳稿一樣, 在我無聊的氣槍人生泛起了一點漣漪
那種廉價卻又鄉土味濃的賣武式打廣告, 是支持我看軍火cool D動力阿
現在都沒有尿...烏烏 變軍火uncool尿....
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

偽報告呢個種事唔係第一日發生,上得多個邊都略知邊D會員係代言乜牌子...
或者有D真係忠實玩家冇水袋啱唔啱都護航助長吹捧唔比彈, 咁樣做其實味仲反效果
冇水份貼地出post冇假希望,反而玩家了解清楚買玩具後唔會感到失望不滿,但始終產品做得穩陣先係最好方法,努力

引用:
原帖由 gainax 於 31-7-2017 10:43 發表
偽報告呢個種事唔係第一日發生,上得多個邊都略知邊D會員係代言乜牌子...
或者有D真係忠實玩家冇水袋啱唔啱都護航助長吹捧唔比彈, 咁樣做其實味仲反效果
冇水份貼地出post冇假希望,反而玩家了解清楚買玩 ...
依家果邊仲有人幫方仗護航
話玩家誹謗所以收律師信係合理
我真係忍唔信笑

回覆 134# 的帖子

過去d野無謂提畢竟玩玩具求開心, 不過已經過左咁耐唔記得了,如係護航玩家仲要拎返出黎拎尾彩,咁到自己黑上黎中鍋氣個陣就唔好講出黎了  
而家玩玩具個人都係記望馬記,有得選擇之下貴d買穩定安心都係咁話,
但又唔生性拖長d款黎做又唔取消日本製造深刻 用白油印刷上去就解決左可以自己無痕淬走佢
如是我們進取d正經copy馬記系統金身full marking, gbb長火就算了有專利,手槍既話只要冇甩漏都幾難唔大賣, 今次沙鷹等左咁耐睇下有冇驚喜啦

發新話題