發新話題

[WE] 我們-沙鷹[爆炸圖336樓]

引用:
原帖由 屈濕 於 31-7-2017 17:49 發表
佢會唔會夠膽死出double barrel DE
一支咁霸氣的手槍已經令人人著迷,咁霸氣x2一定會出現
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

商業決定係世上最理性亦可能係最耐人尋味的決定

玩得孖根,可能係市場確係大,亦可能藥石亂投

我希望佢越做越大,用料越來越好,真實槍款越泥越多....咁呢D惡趣味又算係D咩呢

詳願:先做呢支,再自行發揮

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

整左支cap先泥呢張圖.......

《河湟有感》司空圖

如果材料吾靚,電鍍係好難鍍,好易出事.

半年前我瀨過野

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2017 20:58 發表

so兄係用咩牌件去做?
我見有d台仔拎we slide黎鍍 應該可以既
如果要氮化鈦要做高溫 鑄鋁應該受唔住
馬路仙

好多材料缺撼...鍍之前係無人估到的

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Kwind 於 1-9-2017 11:19 發表

馬老仙D左輪??
吾講住,圖床收皮,工作繁忙,小人鬧心,所以不日張貼

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-9-2017 11:01 發表

佢拋完光已經見沙坑?
電鍍係一門專業的技術,我都係收到廠的電話才開始研究(其實佢有問題係吾關我事,但我有鋪研究癮)

假設廠家係專業,若亞鉛成份不均,有氣孔雜質,或者除油不淨等,都會影嚮鍍層附著,係好嚴重的事!

若果係W牌的材料,按坊間所聞,祝君好運!

個人意見係,鍍24K或銀會好d!咪貪平!

至於髮絲紋係真槍泥講,不是真槍的工藝追求方向.

上述乃個人淺見

《河湟有感》司空圖

[quote]原帖由 geese-f-howard 於 1-9-2017 23:06 發表
其實只要有恆心去拋光,唔駛電鍍都可以拋到好靚仔,工件有好深

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 1-9-2017 23:06 發表
其實只要有恆心去拋光,......
要解決氧化問題.都係買成品好過.

《河湟有感》司空圖

銀色睇落似噴油

《河湟有感》司空圖

發新話題