發新話題

期待很久的熱像儀器

其實攪一場大龍鳯咪又係同一間公司嚟...
之前斯巴達賣$380美金得個吉㝅又做工其差比人吊到爆..
家陣公司轉個名用同一個吉㝅轉一轉detail返一返兜劈價賣$79.99美金又全球preorder又剰
不睇好這件產品
都係AABB食腦,兩舊幾水美金支14...需然係流四但起碼真係睇到野先,夜場都幾多用家㗎.
起碼唔洗用綠色LED照Q住對眼先啦,容乜易青光眼㗎.

佢一開始FIT支COPY PVS 14個膽入去,反正都係祖國SOURCING, CCD , LCD PARTS 大家上 ALIBABA 大把
有GEN1 FUNCTION,開人400USD都有人要。
但係80USD一件膠,D人會話不如拿來買高達

如果好似當年ARII,愛得美咁出
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

都不錯!

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 neomarx 於 10-1-2017 14:26 發表
佢一開始FIT支COPY PVS 14個膽入去,反正都係祖國SOURCING, CCD , LCD PARTS 大家上 ALIBABA 大把
有GEN1 FUNCTION,開人400USD都有人要。
但係80USD一件膠,D人會話不如拿來買高達
其實巴巴,淘呀係有SWIR sensor要DIY絕對可能
而且有LWIR sensor出售,但之前已經講過要配合專用鏡面,較難DIY

但如果fit到LWIR入去咁就正...
603 技術實驗中隊

我理解這祇是外殻,沒有功能的。

大家都很MEAN

淘寶上很難找到一個足夠小的LCD屏,如果找到,我都有野想整。。。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-1-2017 17:34 發表
淘寶上很難找到一個足夠小的LCD屏,如果找到,我都有野想整。。。
唔知leupold果枝係咪mon同sensor分開 如果係就易好多

btw,呢枝野又有限量陷阱 唔知pre order完左未

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-1-2017 17:34 發表
raspberry pi 有個老蓮咁細的color lcd
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-1-2017 19:46 發表

唔知leupold果枝係咪mon同sensor分開 如果係就易好多

btw,呢枝野又有限量陷阱 唔知pre order完左未
大陸有買類似野,但價格不適合DlY

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 NathanCPT 於 19-1-2017 21:48 發表

raspberry pi 有個老蓮咁細的color lcd
以前攝錄機咪有個Mon仔,但吾見涂寶有

大6淘寶DIY友話要出到VGA先得

吾知師兄個名係咪外國網?

有就好極了

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-1-2017 22:36 發表

有就好極了
我用開 raspberry pi 但唔知大細合唔合用,最細見過有隻叫 adafruit 1.8" color tft (好似有隻係1.2x",唔肯定)

谷哥可以搵到,$35美金有找咁上下

603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-1-2017 22:36 發表

有就好極了
fyi, 1.3"
https://www.adafruit.com/products/1393
603 技術實驗中隊

淘寶有唔少顯示器廠

發新話題