發新話題

[認真] 國產?真品 SUREFIRE (二手區笑話)

引用:
原帖由 cyl198911 於 12-1-2017 23:40 發表

我只能夠講家下唔似以前大家係將冇用既野放出去,等有用既人用得著,而係搵水魚同搵著數居多(攤手
同意.
FBC1

我每次放親野都有人問可唔可以hold
有幾次放鏡都比人問洗唔洗咁貴/點解咁貴

引用:
原帖由 horenhim 於 11-1-2017 13:59 發表

GOD created the WORLD...  And the rest was made in CHINA
我頂...笑左出聲

我成日放野都比人問可唔可以拆野賣...
我有時抵唔住都會答, 你成件買返去拆完再賣返出黎咪得LOR~

壓價總會有, 壓一半果D基本上係無視佢, PM即DEL.
因為我講明有誠意可議價, 一開波壓一半好難比人感覺有誠意掛?!
有D好D既買家, 會打個7折8折試下我, 呢D都仲有得傾既...
7折完仲問我有無得減D, 我就會話咁多個二手區入面我賣呢件貨唔會係最平, 但同樣唔大可能係呢口價入面搵到質素比我好既同款貨, 可以再諗下先決定買唔買...
通常壓到某個價真係好難再襟我, 但又唔多人識就下個賣家, 駁我主動再平D比佢WOR~

最常見就係我出完POST叫留PM搵我...
係呀, 個個都留PM, 內容淨係得個電話...算點?!
家陣係你搵我買野, 定係我黎搵你求你買我D野?!
莊閒都唔識分就買二手...自己見第一個PM就留電話果D係會採取完全唔理佢之策~
件貨係我手, 奇貨可居既係我...而唔係個買家~
正常既買家有咩都係第一個PM問左先...我覆就會出自己個電話比人WHATSAPP我...
我擺件貨出黎賣, 又唔係主動兜售...做乜要我主動搵你?? 好等錢使咩??

引用:
原帖由 laiwangkai 於 13-1-2017 05:31 發表
我每次放親野都有人問可唔可以hold
有幾次放鏡都比人問洗唔洗咁貴/點解咁貴
CHING 你放D真鏡就一定有人咁問...., 香港小朋友少接觸真嘢又唔肯上外國網見識下, 當然唔知有幾貴,

一支真鏡夠佢地買幾支槍啦

引用:
原帖由 stevechau 於 13-1-2017 09:59 發表
我成日放野都比人問可唔可以拆野賣...
我有時抵唔住都會答, 你成件買返去拆完再賣返出黎咪得LOR~

壓價總會有, 壓一半果D基本上係無視佢, PM即DEL.
因為我講明有誠意可議價, 一開波壓一半好難比人感覺有誠意掛? ...
我最僧就係D人出來先壓價..

最搞笑係問你可唔可以平D~,

OK,平少少比佢

佢又話顏色唔岩

我心諗:你想點呀!!

哂我時間~.

hold 野究竟係乜傳統? 點解要人hold?

仲有PM先到先得既傳統又係奇怪....
假設
準買家A最先PM, 態度惡劣詞不達意老馮無知兼挑剔, 仲要住東龍洲...
準買家B唔係最先PM, 但遵重有禮合作爽快易夾....

賣家應該俾邊個?

回覆 69# 的帖子

我係睇到邊個個PM先就同佢傾先
即係可能A係第一個搵我,但係我見到B個PM先我就會搵B,算A唔好彩
因為好多時多谷同步,呢度有,U記有,Ching有,FB又有
我又好seafood ghost唔係下下睇哂所有平台
我試過直頭唔知有人PM過我

我賣野出去,希望有個懂的,起碼要知呢件係乜會用會識貨,價錢平D都無所謂,最怕嘥野,所以我會問每個買家二至三句才决定賈比邊一個.我承認我係個煩人.
FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2017 11:37 發表
hold 野究竟係乜傳統? 點解要人hold?

HOLD野真係極少會HOLD...話晒我開得POST...都想盡量一兩日內出去交易晒...日日出去交易一單半單真係貪好玩咩

除非之前交易過既好買家OR特別原因

就最近有單攪笑D既特別原因...有位師兄要買野留左電話...我第2朝見到PM佢

我問 : 師兄今日咩時間方便交易

買家 : 我0係東京

我心諗東京?...槍街?...都係問請楚d好

我問 : 你0係槍街?

買家 : 我0岩0岩成田機場落機

之後下刪n字...討論過後知道師兄非常有心買...之後hold左一個禮拜等佢返黎交收

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2017 11:46 發表
仲有PM先到先得既傳統又係奇怪....
假設
準買家A最先PM, 態度惡劣詞不達意老馮無知兼挑剔, 仲要住東龍洲...
準買家B唔係最先PM, 但遵重有禮合作爽快易夾....

賣家應該俾邊個?
呢樣又係奇怪傳統

我諗多數用交易區年資淺先會咁諗

用得咁上下年資...中過無數次招之後...多數都會選b...點都係保障自己優先

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 13-1-2017 10:34 發表

我最僧就係D人出來先壓價..
仲有再黑人僧d就係已經議左價...已經平左比佢

出到黎交易0個下再叫你比埋個齊頭佢

回覆 74# 的帖子

應該交收搵多兩個朋友,條友一壓價就兩個朋友企佢後面

發新話題