26 12
發新話題

[others] 入坑再打game

引用:
原帖由 kswing 於 14-1-2017 19:37 發表
請問各位師兄 依家槍街重有冇kc02件
好似”地獄”有

馬記M4啦, 高性能又耐用反應又快無得唔買支玩,
高效能系統仲可以改鋁煲同精密管, 打單發同連發都屈機

主打單發...其實去到最後都係KC02 VS 馬記M4~
咁睇就仲簡單...兩支都好似唔算好多內件改...
睇款做人...想要真槍外觀咪馬記M4 LOR...
不過KC02買齊槍、匣、改埋內件, 唔改外觀可能同淨係買支原裝馬記M4一樣價...

可能隔離飯香,我拎住kc02推薦你tm m4。
冬天氣化、原裝準確度、blowback手感都係m4爽。kc02勝在唔撞款、結構簡單、輕身又粗打。個vsr膠3d print hopup座係shapeways仲有得賣,普通件就海陸空多d,另外改力用ksc mp7/kj m4 npas就得。

It's time to face the truth.

引用:
原帖由 stevechau 於 16-1-2017 10:15 發表
主打單發...其實去到最後都係KC02 VS 馬記M4~
咁睇就仲簡單...兩支都好似唔算好多內件改...
睇款做人...想要真槍外觀咪馬記M4 LOR...
不過KC02買齊槍、匣、改埋內件, 唔改外觀可能同淨係買支原裝馬記M4一樣價...
馬記而家淨煲都幾支簡 ,越出越多內件係未有第二款槍身不過未來都會有,除左價錢唔平(3k)基本上都係gbb長火首選了
如冇指定款玩馬記Z系統無得輸 玩過就明點解唔少人大花金錢都轉玩馬記了

引用:
原帖由 gainax 於 16-1-2017 23:51 發表

馬記而家淨煲都幾支簡 ,越出越多內件係未有第二款槍身不過未來都會有,除左價錢唔平(3k)基本上都係gbb長火首選了
如冇指定款玩馬記Z系統無得輸 玩過就明點解唔少人大花金錢都轉玩馬記了
其實如果馬記繼續出其他槍款落去

只要唔計較內構像真...馬記做落場槍絕對入門級首選

起碼獲氣少性能好...剩返落黎就係budget問題了

老手OR玩開既轉會應該問題不大...但新手OR GBB入門第一炮未必肯投資咁多(一槍加多幾隻匣,around 4K走唔甩)

Kc02 同馬記 最好應該

回覆 21# 的帖子

一槍四夾要4k左右其實又唔係話好貴
馬記夾大約350一隻我覺得算平,(ksZ,方仗都成4舊又重)
加上佢冇乜地方需要洗錢改(最多換加長精密管,買膠圏塞叉氣嘴) 其他系統成套hopup組連管要換先準計埋槍價唔比馬記平得幾多了, 同埋氣化可同馬記比既gbbr全部都幾重手對比手感馬記輕鬆唔少,
唯一完敗就係唔太像真連外觀煲,飛機,防麈蓋造型都好玩具,對於wargame主力派其實唔影響,槍械迷或者唔鐘意,
落場gbb我諗都係馬記Z系統,方仗ak,kSZ mp7 mp9呢幾支天下,
kco2印象中好似無乜特別地方有過人之處 可能比較平

引用:
原帖由 kswing 於 17-1-2017 07:05 發表
Kc02 同馬記 最好應該
早兩日13~15 度小雨下場 ( 山頂凍一些又有雨 ),剛好同隊有一支marui m4 一支 kc02 ,兩支都係打單發扣扣扣,不知KC02 有沒改,
但馬記是沒有改全原裝,馬記打足全日沒事,
kc02 可能扣得多太凍係我身邊一野噴哂啖氣嚇死朕

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 17-1-2017 07:15 發表
一槍四夾要4k左右其實又唔係話好貴
馬記夾大約350一隻我覺得算平,(ksZ,方仗都成4舊又重)
加上佢冇乜地方需要洗錢改(最多換加長精密管,買膠圏塞叉氣嘴) 其他系統成套hopup組連管要換先準計埋槍價唔比馬記平得 ...
KC02 有咁上下歷史了,尤其是當年冇邊支GBB 真是可以全自動順單發順,但KC02得,而且算是準的。
原裝打30 米半身是很高命中率。又唔洗點執,當然很大原因是超輕BOLT。
MARUI/ KSC MP7 細碼無咩後助的槍仔又是下場好物,彈多槍細,不介意SIZE BOYS 化就好。
VFC MP7 性能是明顯跟不上,天暖時還好天冷時嘜野問題都跑出來麻鬼煩。
馬記M4 而家CQBR 有路邊社透露有鋪長做2980 ,匣也是330 左右,
說實話不算貴,一支GP 平版2400 + 3 隻 PMAG ( 380 X 3 ) 都三千五百幾了,仲未計要執要盛。
馬記2980 + 340 + 340 + 340 = 4K 貴你4 舊多D 直接落場唔洗煩不見得有何離地。
自己電槍十分多但主力係一支次世代SCAR,其他性能不是差但跟次世代比係差一皮,
覺得玩槍可以買一堆,但TOP CLASS 主力總要有一支旁身。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 24# 的帖子

Z系統外國拎個獎唔會浪得虛名啦
kcO2見過一次gbb game有人用,感覺無乜睇頭反而ksZmp7快頻派彈都幾屈,又細支又輕又多彈,馬記mp7都有人用但派彈唔夠ksZ個支咁屈
我估因為ksz支煲太輕RoF快,如果馬記支煲同ksz一樣咁輕應該馬記氣化>ksZ, 至於v記個支後出唔明有得參考都冇前者兩支氣化力

馬記330一夾就好抵了, 3k一支Z系統殼靚又爽我覺值,買支我們做套刻字已經貴馬記
其實轉玩馬記都只係時間問題, 就算假設其他系統慢慢改改到有Z系統氣化力同準度, 用既心機時間金錢絶對比轉系統多好多,整得一支整唔掂第二支,所以追性能轉系統係值得

26 12
發新話題