發新話題

[VFC] vfc MP5 gbb 重新推出

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-1-2017 22:30 發表

我都幾喜歡417
但睇法國仔打 到尾果10飛已經冇咩力水
https://www.youtube.com/watch?v=6C0_yJEOUGE&t=77s

S&b又唔係無老番既vector optic有抄s&b 3-12 pm ii款
但同g28果枝差得遠

另一樣野係g28本身都好 ...
玩v記都係偏向外表同像真架嗱。。
要求爽度仲要冬天都係等馬記
不過今次有冇改斷彈設計?有既都玩得過既最多執下

回覆 14# 的帖子

Good始終有改返斷彈先正, 最好搞方仗個類用到軟hammer彈弓新夾
咁就又爽又真有鋼身屈機

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-1-2017 17:52 發表

睇定d先
v記要改既野唔少 佢改唔足都係唔夠完勝w記
單排上彈 無彈停 仲有其他細野

w記係差隻靚仔匣 如果一般玩 唔追真乜真物都可以了
w記拋售潮都好 我差枝k仔pdw
我們支MP5其實千尾有鋼身有斷彈都幾抵玩,但衰肉夾買唔落手
v記二千尾如v2一次性改好哂唔頭痕貴玩都值既個殼無敵,但之前D版本好似M4就冇人要 睇佢造化有冇心針對氣化改夾了

回覆 29# 的帖子

我對V記無乜信心,但我們支外皮又甩漏, M4鍋氣12版我等到之前先買左15版穩定先玩,之後又出哂把根過一排又話16版
改少少要換槍身又唔FIT舊夾先頭痕 , 我寧願一次性買支最貴版或旗艦鍛造版安安落落玩,唔洗驚改版驚唔Fit新夾變孤兒仔 ..
同埋D夾...有得參考結構唔洗自己開發,做隻用軟Hammer彈弓打開嘩佬己經解決所有氣化問題冬天都可以爽
唔洗再比人彈睇得唔打得,本來像真內構同時係可以打得爽唔一定要做馬記玩具化...
再用硬Hammer彈弓設計,氣化好難再有大突破了,最後記望V記有好表現了,有殼正又像真又爽,冇人想玩玩具化GBB   唯有繼續等

引用:
原帖由 怒人甲 於 15-1-2017 22:13 發表
其實v 記mp5 hammer 力度個人覺得唔叫硬,如果用A牌valve 仲正呀
其實夾叉滿氣用手指禁嘩佬放氣,就最感受到軟hammer彈弓打開嘩佬設計同硬彈弓既分別,一個用陰力輕易打開嘩佬,一個用死力夾硬扑開(因gas谷死嘩佬),

假設用同一%力量hammer彈弓,軟設計比硬設計出氣大好多,所以軟彈弓設計可以只用70%彈弓發揮100%硬彈弓出氣量,咁因hammer彈弓係支槍blowback形成最大阻力地方,越細阻力氣化越好原則大家成日話磨合,執順就係為左減低阻力,
所以如要係低温下gas力量又低壓又易衰弱情況下仍打得爽,
必須用軟hammer彈弓打開嘩佬設計,或者好似馬記玩具化內構大幅減低煲black阻力提升氣化,低温都氣化好,咁平常2X度支gbb只會更強表現
例子好似馬記M4夏天快頻咁爽,但v記只可以一雞清
到冬天十幾度馬記仲可以爽清但v記已經軟腳了
如唔做馬記玩具化内構咁只有軟hammer彈弓設計可行
希望v記做呢步啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-1-2017 22:25 發表

冇專利?
聽說wa手槍匣入面有條管仔 枝槍倒轉都打得到
呢個年代互相參考應該唔似有專利除左小強姐
氣動都係個Dhammer打開嘩佬供氣,唔係叉氣再入電新設計邊分到

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-11-2017 11:43 發表

如果佢有個新既冇彈停機構 咁一定唔止換隻匣
睇返we個mechanism 應該係fire pin加多舊野就可以
新無彈停機構最重要,其他野有得慢慢執舊斷彈機構冇得自己改設計,
其實v記外觀做得最出色就係mp5系列,我估唔會有後人個皮做得更靚值得等佢出終極版先一次性買來玩,問題係究極ver幾時有

回覆 66# 的帖子

我們支mp5後期先出我估都有睇返前者有乜不足再設計過, 入面大家一樣行仿真設計
而家咁多廠可以參考做小部分既新斷彈機構應該唔難, 等埋416a5同g36 v2消化下市場應該到mp5v2出場了, 係唔知會唔會一次性改哂新hopup 新夾同新斷彈組件, 如果仲係未改斷彈機構就。。

發新話題