50 1234
發新話題

全鋼沙漠之鷹

全鋼沙漠之鷹

襯住這兩天比較閒,就是找數時候了。
小弟從未寫過開箱文,寫得不好或相片傷眼的話也請各位見諒。
真鐵沙鷹背景小弟也不多介紹了,相信各位師兄比小弟更熟識。
這把由FRP推出的全鋼版本,相信是氣槍界別第一把全行程和全鋼的沙漠之鷹。因為印像中記得台灣也有推出全鋼版本,但不知是那一家。(如小弟有錯請指)
這把手槍的重量也拜全鋼物料所賜,真是份量十足,拿起一會已我的手已感覺到酸軟。
至於質感更是毋庸置疑的好,這一向是FRP產品的強項。
我這款是美版XIX L6 上下路軌版本。
性能方面,因為是將原裝MARUI整組系統移植過來,所以即使這兩天天氣寒冷,我灌滿氣和不須吹暖彈匣的情況下,打起來十分穩定,氣化良好,後座力澎拜十足!
總括來說,這是一把好槍。也圓了我終能擁有一把完美沙漠之鷹的夢。

附件

17-1-2017 01:16

左側槍身

全行程時的狀態

槍前側特寫

槍前頂部特寫

槍身刻字和髮絲紋路特寫

唯一比較可惜的是用回原裝馬牌膠GRIP

右側槍身

畫龍點睛的假撞針部位

2 個讚好! TOP

回覆 10# 的帖子

點解唔自已開post
very nice DE, 真係好重
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 11# 的帖子

我發緊夢PO錯版位,已知會版主代小弟移動個PO。

唔該晒版主!!

D兄,正呀
近排好窮,仲未可以入手,
我估後座力方面可能仲有方法再提升,等買咗先再研究

回覆 4# 的帖子

下次小心哦
BTW, 打得曬一匣?

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 17-1-2017 10:41 發表
唔該晒版主!!
係高級版主

btw 支鷹是十分美 ( 雖然我買不起 )
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 17-1-2017 10:50 發表
D兄,正呀
近排好窮,仲未可以入手,
我估後座力方面可能仲有方法再提升,等買咗先再研究
我入完支嘢後, 要有排捱麵包了...
等你提升方法!  

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 17-1-2017 11:41 發表

我入完支嘢後, 要有排捱麵包了...
等你提升方法!  
佢入面d件, 如hopup膠, 飛機坐及飛機等等好似同馬記有d唔同?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2017 11:16 發表
下次小心哦
BTW, 打得曬一匣?
唔該晒!!
清晒一匣絕對無難度, 我入足二十飛打清SLIDE LOCK後,仲可以打左十零槍直至腳軟.

引用:
原帖由 Dave 於 17-1-2017 11:38 發表

係高級版主

btw 支鷹是十分美 ( 雖然我買不起 )
收到收到!

Nice...

Thanks for sharing...   These SS guns are pretty poisonous....

呢把深色d

真係好好好好重

引用:
原帖由 2slow 於 17-1-2017 11:43 發表

佢入面d件, 如hopup膠, 飛機坐及飛機等等好似同馬記有d唔同?
我試過分離上下身睇,以上三樣都應該係原裝馬記, 而同時見到佢車走內部骨架部份黎成就全行程.
反而條GUIDE ROD 應該唔係原裝馬記, 長度好似有出入.

回覆 13# 的帖子

SLOW兄你都買左?

50 1234
發新話題