發新話題

[others] HPA 問題

https://wolverineairsoft.com/wraith-co2-stock/
An alternative to HPA, I want to order this.....CO2 can inside the stock

小弟覺得,HPA最大問題係可以好容易比人鬼或鬼人哋,而且可以好大,所以只能圍内玩,拖唔拖喉反而問題唔大。另外氣體供應又問題,一係氮,一係氧,一係Co2,Co2番叉容易但比較低壓,氮好似冇散賣,氧就要問下玩潛水嗰班。

引用:
原帖由 Dave 於 27-1-2017 13:44 發表

或者咁講啦,HPA 系統本身就係工業級數,正常玩家冇咩本事整得爛,
冇野好改亦唔需要改,性能上基本上吊打所有AEG 同 GBB ( 有後助力DAYTONA,網上有M249/ M60 DAYTONA 片 ),
撚過友人支RPK ,真是震到渣風炮 ...
Co2都吊打gas但冇幾多人用Co2打WG總有原因, 搞支快過火神既槍落場派彈,相信好快Wargame變war特別係街場鬼鬼地

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 28-1-2017 07:18 發表
小弟覺得,HPA最大問題係可以好容易比人鬼或鬼人哋,而且可以好大,所以只能圍内玩,拖唔拖喉反而問題唔大。另外氣體供應又問題,一係氮,一係氧,一係Co2,Co2番叉容易但比較低壓,氮好似冇散賣,氧就要 ...
認真說句玩鬼的話正常圍內也是采你有味,師兄你真幸福
調壓的確係佢其中一個優點,但現時限壓閥與君子筒都於呢類產品上是常見的,個人覺得如玩家要check完槍當場出古域的話ptw倒是方便十倍,雖然師兄唔介意拖喉,但未必0岩你玩呢

再說一次hpa是“呀叔兇器”,我未見/聽過有人用氮氣咁激進,又未見過人拆套風煤揹支風去潛水… co2的話直出大概800psi左右,小弟暫時見唔倒有邊個hpa系統可用超過200psi操作,我合法力槍管再短也只用得上120psi,師兄話的co2低壓反映你圍內都好陰公耶…

另外可充4500psi的樽是碳纖樽,一般鋁樽建議只能充3000psi,據了解網上可買的樽口regulator最高也只有輸出3000psi,通常選購設置800psi。

可充3000/4500psi呢個單位我地只當容量計算,其實充氣泵一啲都唔難搵,去問馬暈運部可充40mpa 0既都係1k有找(4500psi大概32mpa)仲保養3年添 細到30x40cm都有,當然馬暈0的野靠唔靠得住就見仁見智,想安心0的買貴野亦不難找

1 個讚好! TOP

有o野學

引用:
原帖由 gainax 於 28-1-2017 08:22 發表

Co2都吊打gas但冇幾多人用Co2打WG總有原因, 搞支快過火神既槍落場派彈,相信好快Wargame變war特別係街場鬼鬼地
總有原因的…市面上頂得上co2槍不多,損耗又大,樽仔又貴過gas又方便唔過gas算唔算原因?我未見過有火神出過所以唔知佢一秒幾多飛,快唔快得過佢都係未知之數
但我打game一定唔會較咁快囉,可能你未試過但唔需要常常用“總有原因”黎答/嚇自己&有睇你留言0既師兄了,冇人會認為師兄深不可測的 叔叔話你知係因為要改野煩,bb彈又貴,最慘係冇準,噴出去咁好冇癮的…加上對方近近地食一梳會勁飽囉…所以其實打game除左諗自己仲要顧及其他玩家會更好

另外街場鬼鬼地我跟過唔少師兄玩也不見得有什麼問題,鬼0既亦不見得有人同佢地玩,呢個亦係冇顧及他人及唔自律的代價,如師兄你認為街場仲係鬼0既話請話聲俾小弟知你平時會去邊度玩開…好等小弟避一避

回覆 35# 的帖子

問題係hand pump叉到手軟, 由其就黎滿果幾十下

引用:
原帖由 mgs123 於 28-1-2017 18:09 發表
問題係hand pump叉到手軟, 由其就黎滿果幾十下
小弟未用過亦冇打算用手泵…師兄你真好體力

街場從來都冇既定規矩又何來鬼鬼地
有人打雞糊,有人打3番起,又有人打無限番...
唔知人地乜頭乜路自己鍾個頭埋去呢D叫岸8+1
如果比我對某樣野堅係有D認識既又怕咩講多D比大家知一齊開心share下
相反冇料既我就唔會扮4條了
開口總有原因,埋口你懂的呢D百搭句子用多兩次就露底了

頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 wing383 於 29-1-2017 00:38 發表
如果比我對某樣野堅係有D認識既又怕咩講多D比大家知一齊開心share下
相反冇料 ...
笑能夠死...的

引用:
原帖由 xo8816 於 28-1-2017 18:13 發表

小弟未用過亦冇打算用手泵…師兄你真好體力
唔係我... 咁師兄你點fill個tank?

引用:
原帖由 mgs123 於 29-1-2017 02:02 發表

唔係我... 咁師兄你點fill個tank?
我是用電泵的,35#有講到師兄可於網上搵搵,使用方便又唔算嘈,我充支9#張相大細0既需時5至6分鐘就3000psi了,宜家玩落覺得仲平過以前買gas
希望幫倒你…朋友唔洗咁辛苦

引用:
原帖由 wing383 於 29-1-2017 00:38 發表
相反冇料 ...
無人玩咪即係唔受市場歡迎夠直接回應你未? 街場點會冇規矩?可以不死人 可以>合法火力?
正常有電槍方便唔玩,玩咁另類麻煩累贅又貴又認受性低既野落場搏乜?  搏唔比人認同咩師兄
合法火力用呢隻系統同AEG比有乜優點? 我就知缺點一堆係咪要列哂缺點出黎掃興?
外國就唔知,本地合法範圍真係咁好個個玩呢隻冇人提起電槍啦

冇人玩?唔知你時運高又或者我時運低,有D野你見唔到但好多其他人見到 總有原因吧
街場都唔比打Game,何來有規矩啫 ?你懂的啦...
認唔認同方面呢,比我就唔會用自己有限既知識水平範圍以偏蓋全
至於講表現呢,呢樣真係師兄你懂的 同一牌子同一系統同一款槍都總有原因有人玩得好有人玩得唔好,其他牌子我就唔知,但方丈牌就........
拯救世界既方法係乜? 我就知毀滅世界方法有一堆,係咪要列哂出黎掃興先
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

發新話題