發新話題

[others] HPA 問題

回覆 72# 的帖子

又拖喉又樽,幾千銀個内膽仲要裝落電槍身,已經唔合乎大部份gbb玩家既要求....因為唔像真

又話可以整到一秒60發但又話冇人會用,咁即係比錢買冇用既功能...

鬼佬玩因為人地有雪落,東南亞地方冇咩優勢

回覆 75# 的帖子

稳定得過aeg嗎?

引用:
原帖由 Eddiem249 於 30-1-2017 01:58 PM 發表
稳定得過aeg嗎?
其實HPA半枝都係AEG....我自己試過就差唔多

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 rYaN 於 30-1-2017 10:18 發表
其實講左咁多頁都冇人講到hpa個好處.........
就係天氣,hpa咩天氣打出黎既力都係差唔多,唔會好似gbb咁夏天同冬天咁大上落
第二就係打出黎既彈grouping好集中,同埋夠靜,如果用埋黑珠你想搵到條友邊到射你都難。 ...

引用:
原帖由 xo8816 於 29-1-2017 02:17 發表

我是用電泵的,35#有講到師兄可於網上搵搵,使用方便又唔算嘈,我充支9#張相大細0既需時5至6分鐘就3000psi了,宜家玩落覺得仲平過以前買gas
希望幫倒你…朋友唔洗咁辛苦
揾到鳥.. 但聽講充HPA樽要慢充, 因為快得滯(流量大)空氣會熱然後膨脹, 冷卻返之後個樽會變成唔滿. 師兄你用3000psi樽? 有冇遇過咩問題? thx

引用:
原帖由 新手一隻 於 31-1-2017 06:09 發表
另外,聽班打paintball的講,千祈唔好係個樽的入氣位落油。如果唔係啲油會入埋個樽到,個樽有機會爆炸,好危險。
HPA樽要100%乾淨!

油加高壓會產生化學作用! 爆炸!

引用:
原帖由 新手一隻 於 2017-1-31 06:09 發表
另外,聽班打paintball的講,千祈唔好係個樽的入氣位落油。如果唔係啲油會入埋個樽到,個樽有機會爆炸,好危險。
Diesel Effect

引用:
原帖由 新手一隻 於 30-1-2017 21:07 發表

HPA唔係淨係得一種。有成份內膽落電槍身,又有GBB轉HPA供氣,亦有將AEG轉GBB的HPA kit。
HPA本來就唔係為像真而設計,係為性能同埋一啲行唔到普通GBB的槍而設,比如話M249。HPA同部分仿真向的GBB個客層本 ...
真好心機 希望唔好又係

引用:
原帖由 mgs123 於 31-1-2017 05:47 發表

揾到鳥.. 但聽講充HPA樽要慢充, 因為快得滯(流量大)空氣會熱然後膨脹, 冷卻返之後個樽會變成唔滿. 師兄你用3000psi樽? 有冇遇過咩問題? thx
3000同4500psi都有用,未遇到呢個問題,有時需樽過樽時仲暖過用機叉

引用:
原帖由 新手一隻 於 31-1-2017 06:09 發表
引用:
原帖由 rho837 於 31-1-2017 11:38 發表

HPA樽要100%乾淨!

油加高壓會產生化學作用! 爆炸!
講漏左添 …多謝兩位題醒大家
接駁位有油係有咁o既可能性的

By the way,又講多少少,其實至少有兩款hpa system都有出milsim conversion kit比玩家多一個選擇,裝左只能夠“打單飛”同冇左份電子野,聽落好似同某些人對hpa玩家玩hpa既目的好茅盾
我諗當中原因真係要有愛既人先可以感受得到
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

https://www.youtube.com/watch?v=eolUUXSwas4

M249 HPA 話時話真係幾正

引用:
原帖由 rho837 於 1-2-2017 17:01 發表
https://www.youtube.com/watch?v=eolUUXSwas4

M249 HPA 話時話真係幾正
個場都好正

發新話題