37 123
發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

睇中3款槍,但邊把好?

睇中咗MARUI M16VN, M4, MP5A5, 主要打室外。如果揀M16同M4想加榴彈炮好唔好?麻煩師兄解答,謝謝

引用:
原帖由 nok777 於 2-2-2017 10:09 發表
電槍的話 3把都係2號波箱基本上冇分別 m16個人覺得太長 m4改件較多(同m16) mp5未玩過俾唔到意見,加榴彈炮冇話好唔好既....但用處不大同埋會加重重量
M4同M16係咪一定要改金屬身?因聽聞容易斷,M16有人話過冇6尺都唔好用,MP5又話射程唔遠

引用:
原帖由 GMG17 於 2-2-2017 10:24 發表
最緊要個款自己鐘意, 其實電鎗都唔一定要買馬記, 多D爬下舊文
師兄有冇好推介?我買馬記係因為唔洗擔心配唔到件

電槍的話M4同MP5A5師兄建議牌子係MARUI定係WE? (主要想零件易配同耐用)

引用:
原帖由 gtoray 於 3-2-2017 15:41 發表
Marui
謝謝師兄

引用:
原帖由 cyl198911 於 4-2-2017 00:41 發表

我相反,我一向好憎阿咪爸
從個PLAYER既角度,我覺得意粉完全冇必要,只會搞到大怨氣
從個維修既角度,佢完全唔洗SET咁濟,全靠電組同啤令,整黎完全冇挑戰性/癮

回返樓主師兄
我覺得如果你玩膠,直接就M4,短ࢋ ...
我用膠係因為擔心WE難配零件,所以先揀MARUI,同埋M4話買返嚟會好多嘢要執

出面有咩牌子嘅槍係行MARUI系統?兼零件可以共用?

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2017 11:12 發表

如果十分喜歡買膠身MARUI M4 的話請便吧,最緊要自己喜歡
我比較喜歡MP5

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2017 11:10 發表
ARES
KING ARM
VFC
GP
CA
一眾國狗槍
下略

就算不是100% 通用都9 成。
基本上只要是M4 外觀的電槍,都不需要面對「沒零件」這問題。
但聽講M4買返嚟係好多嘢要執,係咪?

MARUI嘅AK新嘅個跳殻窗係咪都打得開

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2017 11:36 發表

M4 電槍比MP5 易處理,但也不是太難,如喜歡MP5 也可買,自由選擇。
金弓,MARUI A4, A5 , SD 系統屬於舊設計。

CA ,CYMA ,MARUI MP5K 之後 的系統屬新系統,裝拆方便很多,HOP UP 調節也合理些,外觀上分 ...
師兄你易處理嘅意思係?

引用:
原帖由 nok777 於 4-2-2017 17:17 發表
裝拆比mp5易得多 且改件亦多 就算唔見左支m4任何一部份都可以買得番 m4又可以換各種槍管槍身 比mp5多樣化 不過都係睇你鐘意邊款既姐 電槍基本上支支差不多 波箱改既野都係差不多
明白晒師兄,我就係諗緊 因為我造型係特警,所以MP5應該適合

Sorry師兄,AK純粹多口問下,其實想買馬記MP5A5,只係想知MP5A5打户外係咪差D,所以想聽下意思

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 12:59 發表
一次過跳去馬記次世代就得。。。邊洗咁膠麻煩丫

次世代有AR系。。。A k系

打Game準直。。。無野整。。。一步到位

C A sportline 算把啦。。。同買廉價國貨無分别。。。靠害也 。。。 二手賣又唔值 ...
師兄,你話次世代?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-2-2017 13:39 發表

SRC MP5得吾得?

一次過跳去馬記次世代都得,但改力搵件煩D,如果玩原裝就無問題

Marui原裝已經好穩定好夠用,吾係買返泥就要改乜改七

反正樓主咁1516,而玩槍的人又吾會只買一支就停手....不如買一支自己喜歡 ...
謝謝師兄意見,M4的話我會換金屬身,MP5A5就只有膠身

37 123
發新話題