發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 14:22 發表
唔建議初玩改大力。。。新手往往會有反效果
我之前有玩開,但用國九,隔咗5年冇玩咋

引用:
原帖由 051039 於 5-2-2017 14:21 發表
玩得Src mp5咁冷門不如玩好過啦,衝壓身仲有三連發
如果有師兄有用過馬記MP5A5歡迎比下意思,例如室外打得遠唔遠

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 14:51 發表

師兄不如你考慮一下其他人建議.. 今時今日特登買支馬記M4 膠槍再換金身既人應該唔多,
原因很簡單因為市面太多選擇。
我第一支都係SR 16 MARUI 換金身再換前骨埋單 2600 + 600 + 1100 = 4300 未計內部,
那時 ...
其實我都想要金屬身,只係因為擔心其他牌子嘅槍要維修或搵零件配會好難,所以我先咁想買馬記

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-2-2017 15:25 發表

你不如講下你打算用幾多錢買槍同匣。。。咁樣實際D。。。同易幫你選擇
我預$4000鬆D

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 15:30 發表
最初提到「快拆彈弓」,是稍為不同,可以在不拆槍( 拆1, 2 件大螺絲)情況即可更換彈弓,
純粹改力用。
除非你預左原裝完全不會攪,原裝性能即達到要求,不然只要你拆槍,例如要改長管bearing 或之類的,就一定是全 ...
買咗的話我一定大執先玩

引用:
原帖由 FBC1 於 5-2-2017 16:06 發表

師兄我想知你會点執呢?
換管,齒輪等

引用:
原帖由 ken5500 於 5-2-2017 16:42 發表
大汁你都要識汁,人地成日話"工欲善其事 必先利其器"
但你都唔熟把槍,應何處入手?
熟的定義唔單止講零件改槍,係話把槍的性能適唔適合自己
比枝短炮你,原來你中意龜後的,想點打都唔會中
比枝長炮你,原來你中意狗衝 ...
除咗MARUI外,有冇其他牌子係唔洗擔心難配零件?

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 17:00 發表

CYMA,金弓,CA。ALL COPY MARUI
謝謝Dave師兄

引用:
原帖由 ken5500 於 5-2-2017 17:25 發表
MP5黎計我淨係玩過MARUI,ICS,金弓,
佢地的零件其實唔難搵,只係唔同廠都有一定唔同程度的工差
大家好似樣,但尺寸可能有少少出入,自己要有少少工具同知識去搞
倒如某間廠出的推蛋咀,佢寫明係比MARUI用,但裝到入去,個 ...
唔該晒Ken師兄,幫到我好多👍👍👍

引用:
原帖由 Dave 於 5-2-2017 17:00 發表

CYMA,金弓,CA。ALL COPY MARUI
維修嘅話係咪任何一間槍舖都肯幫你整?

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2017 10:44 發表

「全改」、「大執」都是商業字眼,你發覺自己會動手的通常唔會標榜呢d 字眼,
倒是開門做生意那些先興講呢d ... 換件不等於升級,優化不等於燒錢...
當然這是商業社會,總之大改完我真是有塞呢堆料比你就唔可以 ...
啱啱去槍舖睇MP5A5,有人介紹SIG552比我,我知個尾托好易斷,有冇師兄用過

係我揀緊時候個個人介紹

引用:
原帖由 stevechau 於 6-2-2017 17:08 發表

佢介紹你用...咁佢介紹果陣因為SIG有咩好處而特別介紹比你??
要玩SIG, 我會揀ICS而唔係馬記LOR...至少個殼靚得多, 自HIGH果陣都好FEEL好多~
我都未見過有人用SIG,可能係冷門槍

引用:
原帖由 ken5500 於 6-2-2017 19:16 發表
我用緊ICS SG552,好用,易裝易拆,問題你諗定用咩未
我上網睇過ICS配件會好難搵,但佢好似同瑞士申請專利可以印真槍嘅嘢上去

引用:
原帖由 ken5500 於 6-2-2017 20:07 發表
SIG552得ICS同G&G入得過,兩把都係好槍,
G&G有得玩鋼,ICS就半鋼半鋁+刻字,小弟選左ICS
一樣換管換HOPUP膠,拉埋銀線同MOSFET改細力打1.2J用7.4V推到依家都好過癮
零件馬記SIG可用的佢都用得,只係有時免不了自己汁一 ...
我今日係去睇MP5A5,只係中途個售貨員向我介紹SIG552我先上嚟問下

發新話題