發新話題

Glock 17拉滑架卡卡地

Glock 17拉滑架卡卡地

早排入左SET RWA AGENCY ARMS 比支GLOCK 17
但換完之後, 拉條SLIDE既時侯, 5係好順暢, 有野卡住卡住咁
可以點解決

要睇下你邊個位開始卡
有無落油?

回覆 2# 的帖子

落左油嫁啦
連我自己都5知邊個位卡
係拉條SLIDE去最後之後,正常順暢既佢會向前彈番, 但係有時佢會向後拉完, 向前侑少少,就卡住, 有時又好順暢, 5知係咪飛機座果邊既位5好順

引用:
原帖由 tangoho 於 3-2-2017 12:44 發表
落左油嫁啦
連我自己都5知邊個位卡
係拉條SLIDE去最後之後,正常順暢既佢會向前彈番, 但係有時佢會向後拉完, 向前侑少少,就卡住, 有時又好順暢, 5知係咪飛機座果邊既位5好順
你用邊支改?
TM定we?

回覆 4# 的帖子

TM.

其實TM G17係有設計上既缺憾....
就算原裝新貨, 拉住慢放slide都感覺到有卡位....
可考慮換低阻零阻hammer...

當然你新換slide, 有無咩地方唔岩位或未磨合亦有相當大可能, 隔空好難診症喎...

回覆 6# 的帖子

原來係咁 但我朋友一齊買果支無事😭
竟然咁黑仔抽到支囧

引用:
原帖由 tangoho 於 3-2-2017 12:53 發表
TM.
咁我唔清楚了
我原裝TM無執都順

唔係話原裝有問題, 係拉低擊鎚後, 再用手拉覆進感覺並非順滑無比, 同佢個設計有關...

換hammer係非必要, 自己執順各磨合位後, 可同慮換返條硬d既彈弓去加強往覆力道, 始終slide應該係重左既....

回覆 6# 的帖子

其實我慢放先卡卡 可能真係要摩合下

回覆 9# 的帖子

我以經換左條150% 彈弓嫁啦/口\
都仲係卡卡

引用:
原帖由 tangoho 於 3-2-2017 13:20 發表
其實我慢放先卡卡 可能真係要摩合下
唔係你黑仔...不過如果你唔在意就唔算係問題

引用:
原帖由 tangoho 於 3-2-2017 13:35 發表
我以經換左條150% 彈弓嫁啦/口\
都仲係卡卡
你試下土法拉順羅 唔落油, 唔上匣, 不停咁拉slide往覆...
一千幾百次之後可能順d, 中間你可以拆返條slide落黎, 睇下推低左既hammer突出黎個肚位係咪花花地....

不過其實過多幾個月, 你打topgas的話, 你就要面對hammer彈弓唔夠力扑開彈匣哇佬既問題, 所以既然要拆組hammer咁不如一次過換埋hammer同hammer彈弓慳返d時間同功夫...
我係咁諗羅, 你自己諗...

回覆 13# 的帖子

hammer 係咪即係擊鎚?
有冇咩牌子好介意?

引用:
原帖由 tangoho 於 3-2-2017 15:42 發表
hammer 係咪即係擊鎚?
有冇咩牌子好介意?
係.

試過聽到有CHING支MARUI底G17, slide, 飛機座, hammer頭, hammer身, 全部都係各自一個牌子(非馬記), 結果Hammer 打壞左個飛機座然後覺得係隻Hammer問題 ....無裝過你套KIT,所以無推介。

發新話題