發新話題

只係造飛機! 有用咩?

只係造飛機! 有用咩?

http://hk.dv.nextmedia.com/actio ... 30622392.1479521083

寳島vs強國 = 火藥槍vs機關炮

大家點睇!

連小火器都要外購...

蒜 _ 掃把o拉

國軍連基本野都做得唔好

附件

9-2-2017 11:34

仲有潛艇呢?
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

台灣軍事上洗既錢好似唔算少..
不過最喪都應該係沙地阿拉伯, 人口同台灣相近都係2千幾萬, 軍備預算全球排#3.
以色列人口得8百多萬, 每年燒錢大概比台灣多50%, 但邊有人會夠薑笑以色列, 反而以色列唔挑你機已偷笑.

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2017 12:56 發表
不過最喪都應該係沙地阿拉伯, 人口同台灣相近都係2千幾萬, 軍備預算全球排#3.
以色列人口得8百多萬, 每年燒錢大概比台灣多50%, 但邊有人會夠薑笑以色列, 反而以色列唔挑你機已偷笑.
我朋友個仔個英文老師係以色列婆, 上幾個星期(新年假)翻左以色列操兵! 真係全民皆兵.......

引用:
原帖由 rho837 於 9-2-2017 13:00 發表

我朋友個仔個英文老師係以色列婆, 上幾個星期(新年假)翻左以色列操兵! 真係全民皆兵.......
以色列人好易交流好難交心, get唔到佢地真正諗緊乜..

引用:
原帖由 loveless 於 2017-2-9 12:56 發表
錢洗得多唔得等於洗完出泥有成果ge

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2017 13:24 發表

以色列人好易交流好難交心, get唔到佢地真正諗緊乜..
佢地民族性好強! 唔信其他族群!

唔好同佢地拍當做生意! 食人唔LUR骨!

自研搏軍售,昆吾到人的

日本人又係自研搏軍售F22,最後把心一橫自己整心神

美佬連F15都吾賣,廿年前台人已發夢買F22,然後發夢買F35,美佬連F16CD都吾賣.最正路係發夢買FA18CD...

等日本賣F3好過等美佬賣F35

連漢翔都收左皮,點整呀,航電引擎何處尋,風洞又去邊到吹?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

玩政治手段,我都是唔明白佢想點 Thx for sharing

引用:
原帖由 rho837 於 9-2-2017 14:16 發表

佢地民族性好強! 唔信其他族群!

唔好同佢地拍當做生意! 食人唔LUR骨!
好正常...所謂既以色列人其實大多數都係猶太人....
當全世界先進既經濟秩序都係由猶太人係唔同國家定立同玩出黎果陣...
(其實黎黎去去玩經濟叻既都係英美同瑞士, 除左英國佬經濟主要係SCOTLAND人先搞得好之外...
美佬同瑞士既經濟實力同玩法都係源自於猶太人...咁同文同種既以色列人係點, 你明啦?!)
你做生意想係以色列人身上搶甜頭?? 唔玩到你傾家蕩產算係咁LA~

至於民族性強...講真, 每個經歷過源絕性屠殺既民族, 都有好強既民族性...
呢樣野唔係猶太人獨有...仲要佢地立國都真係打左咁多年硬仗先係中東真正做到立錐之地...
佢呢方面唔強早就被人滅左國啦~

發新話題