發新話題

CTRU 2017 新槍+圖集

朋友 send o黎

引用:
原帖由 pbay 於 25-1-2018 09:42 發表

真•城市迷彩

http://www.haha365.com/uploadfile/2012/1113/201211 ...
有料到

探月者反恐演習 Exercise MoonExplorer

肥肥地果個著plate carrier仲側身側到咁勁?未屎過?

引用:
原帖由 RCOOH 於 19-4-2018 10:06 發表
肥肥地果個著plate carrier仲側身側到咁勁?未屎過?
唔知係咪專登做俾人睇,隔黎隻chicken wing仲誇張

WOW!睇尼,警隊真係落唔少本錢,在反恐行動上. Thx for sharing.

New Poster

回187#
呢張POSTER,簡直係..沙龍..作品. Thx for sharing.

香港治安太嚴格了

So cool

【反恐演習 • 飛箭 (Exercise FLYROCKET)】

早前警方連同多個部門、機構在廣深港高鐵西九龍站進行演習,加強各方反恐應變能力及協作,優化反恐應變計劃,並提高公眾對反恐工作的認知。

這是首次在西九龍站進行的反恐演習,代號名為「飛箭」:模擬恐怖分子在車站範圍內的士站,以貨車撞向人群,並在售票大堂脅持人質;警方、消防處、民安隊等紀律部隊約600人參與演習。

引用:
原帖由 Ben_9413 於 24-4-2018 15:49 發表
New Poster

dust cover關左,彈匣冇餡,換個鋁匣或者PMAG都冇咁肉丫....

話時話Oakley手套好用還好用,手感始終都係搬貨手套最正。

利申,我有對綠色碳纖,加埋手細,操作支416A5時成日係掣既表面sir走.....短trigger既鎗仲衰多幾錢重。

搬貨手套係咩牌子? 定係暗號黎?

引用:
原帖由 BLSK 於 24-7-2018 21:39 發表
搬貨手套係咩牌子? 定係暗號黎?
冇,就係五金行賣果d 3M搬貨手套。

不過再多演習都係有問題。

萬一面對了鼻屎 (NBC) 型恐襲,點搞?警方除SDU外冇NBC作戰能力的話,唔通叫消防員拖喉掩護兼擋子彈?

恐襲係咩形式冇人話得埋,加埋班死豆釘隨時整鋪勁既你嘆,唔使真毒氣,食用色素加發煙劑你都大劑。

發新話題