發新話題

[KSC/KWA] PTS 308

引用:
原帖由 no-name 於 31-3-2017 22:58 發表
https://www.youtube.com/watch?v=FHBazSGsHvQ

另一段片... 一匣都未打完就軟...
睇埋紅娘段片,啪啪啪左 3 野就軟左,打單發都只係打到匣半
咁大隻匣比 D 咁既表現,好趕客啫....
三連發以像真AR設計要個獨有勾確實勾住個棘輪卡位先完成火控動作,咁意味要用加硬彈弓令個勾壓實唔會因震動而勾唔實棘輪導至3連發失效, 所以就好考氣化力同暢順度, 佢7.62行程咁長其實都估到最少都要改短行程先應付到,不過改短行程就易啦 只係睇氣化力可唔可以頂到不停扣三連發了

引用:
原帖由 gainax 於 31-3-2017 23:44 發表

三連發以像真AR設計要個獨有勾確實勾住個棘輪卡位先完成火控動作,咁意味要用加硬彈弓令個勾壓實唔會因震動而勾唔實棘輪導至3連發失效, 所以就好考氣化力同暢順度, 佢7.62行程咁長其實都估到最少都要改短行程先應付 ...
睇佢喺而加既氣溫下單發都係得匣半,似乎每一下回膛都真係用盡九牛二虎之力。。。

引用:
原帖由 no-name 於 31-3-2017 23:56 發表

睇佢喺而加既氣溫下單發都係得匣半,似乎每一下回膛都真係用盡九牛二虎之力。。。
個鋼煲咁鬼重肯定啦

回覆 47# 的帖子

印象中我玩過個支大蛇ar15gbb行短行程原裝19度打空槍都推唔郁,以佢ar10長行程仲射到已經算好
當時研究左一排原裝係要用超硬hammer彈弓先控制到三連發,試過改弱彈弓力度減阻力但又即刻打唔到三連發變單發, 最後試左好多先改到減低彈弓阻力同時又保持穩定三連發, 再改輕磨順埋支bolt同buffer打出黎個效果爽N倍,快扣同返叉gas都唔會軟腳, 我諗呢支情況都係一樣, 首先可以試下磨合下先,再改短行程睇睇個效果先, 如feel Ok咁無必要搞火控了

引用:
原帖由 alvin155 於 1-4-2017 00:05 發表

個鋼煲咁鬼重肯定啦
重唔重其實影響RoF佔最多, 阻力先係最影響氣化。。
我偷位磨順哂支方仗改埋低阻力,煲同buffer加埋318g幾度仲可以一雞清40飛+後定。。 如佢係跟返像真個套3連發,咁問題都係hammer彈弓太硬影響了

冇留意係鋼煲tim...
不過K記出品都打到咁軟真係有d失望就是....
劉明待有志之士研究

表面證供無人睇好呢支新玩具。
唔知今日買左槍師兄感覺如何。會為新玩具而平反?

今日上過去拎上手,槍本體都幾平衡 但一插匣真係沉左下 如果上埋鏡重量會集中曬係右手到 唔洗去gym了,平時我反而係左手負重多 係咪唔正常?

引用:
原帖由 BLSK 於 1-4-2017 02:50 發表
今日上過去拎上手,槍本體都幾平衡 但一插匣真係沉左下 如果上埋鏡重量會集中曬係右手到 唔洗去gym了,平時我反而係左手負重多 係咪唔正常?
隻夾叉埋氣連BB彈成900g支槍又唔輕實會重手... 落埋鏡同配件預近5kg+2.6KG三夾都係預你打狙個位置比較適合
反而想知係味真是片中咁唔掂唔知有冇試打玩下? 以KSZ系統而家又唔係凍應該唔會咁

呢支定位係打後排。。。 除非有副廠會出鋁bolt和輕匣。。。

我昨晚買左......同自己用開打比賽個支重量相若,想輕鬆點每晚拿住係家走幾圈便可

暫時落左紅點鏡,係研究緊差氣,會試下用大壓點的gas

重就一定啦,都係哩埋一二邊做射手嫁喇

留名等詳盡開箱

重唔怕,我用417都係甘,相信差無幾,只是無銀T.T
你的日子如何,你的力量也必如何

呢支算係咁,上支mega 都要3千6, 呢支仲平三舊仲係7.62+3連發再加踢的高配件, 如是氣化有返一住ksz水準就真係呢期潮派抵玩作,
有個疑問,支煲唔知係咪都同以前一樣鋼料?

回覆 59# 的帖子

係steel 煲

發新話題